Канелони
Италијански специјалитет богатог укуса!
20.08.2014.
10:46
Коментари (0)
Састав:
- 300г спанаћа
- 1 главица лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 200г качкаваља димљеног
- 200г барене шунке исецкане на коцкице
- 300г исецканог парадајза
- 200мл павлаке
- со и бибер
- 300г пармезана
- 15 ком канелона (отприлике)
Припрема:
Спанаћ опрати, пробарити па га ситно исецкати или самлети. Ољуштити лук, исећи ситно и пржити на уљу све док не постане слаткаст. У то додати спанаћ и кратко динстати заједно са луком. Помешати сир, коцкице шунке и све заједно зачинити.
Загрејати рерну на 200°Ц. Канелоне напунити кашиком надева. Исецкани парадајз поређати у ватросталну чинију, зачинити и поређати напуњене канелоне. Додати сос од сира и павлаке са качкаваљем, прелити преко и пећи 30 минута. Појачати температуру на 220° и пећи још 10 минута.