А КОД НЕКИХ ИЗАЗИВА СМРТ: Зашто неки људи никада не могу имати висок ниво холестерола?
Постоје особе које су отпорне на маларију, конзумирање људске хране, висок холестерол... А ево и у чему је "проблем".
Генетски садржај је нешто што нас разликује од осталих, почевши од боје косе и очију. Међутим, постоје људи који захваљујући мутацијама у ДНК имају способност коју већина нема.
Отпорни на висок ниво холестерола
Испитивања су показала да свака друга особа данас пати од високог холестерола, који може изазвати озбиљна срчана обољења, па зато лекари често саветују да смањите унос брзе и масне хране. Међутим, постоје људи који о томе не морају да брину и могу слободно да навале на један укусни "хепи мил".
Било да једу крофне, јаја, пицу, пржену сланину или хамбургер сваки дан, тим људима ниво холестерола остаје минималан. Њима недостаје копија гена ПЦСК9, а иако недостатак неког гена представља проблем, за њих је то у овом случају врло корисно. Најчешће се јавља код Афроамериканаца који захваљујући тој мутацији имају 90 одсто мањи ризик од срчаних болести.
Отпорни на маларију
Маларија је озбиљна болест од које годишње може умрети и преко 600 хиљада људи у свету. Њу преносе комарци, а за неке људе то не представља никакав здравствени проблем и то све захваљујући другој болести. Реч је о специфичном типу анемије код ког постоји абнормалан тип хемоглобина у еритроцитима. Маларија је тип паразита који улази у црвена крвна зрнца и тамо се разможава и уништава их. Абнормални хемоглобин није добар домаћин паразиту, па су оболели заштићени од ове опасне болести.
Људи који могу да једу људско месо без последица
Што из моралних што из здравствених разлога, ниједној врсти се не препоручује да једе припаднике сопствене врсте. Код људи се некада јавља дегенеративна и фатална прионска болест мозга слична крављем лудилу, због које се он претвара у кашу. Симптоми који је прате су амнезија и шизофренија, а са овом болешћу се може живети и до неколико година. У ранијим америчким племенима, где се болест и појавила, постојао је обичај да се на погребним гозбама у знак поштовања једе део покојниковог меса, преноси blic.zena.rs. Међу њима су се налазили људи са мутацијом Г127В гена, која их је спасила иако су конзумирали заражене лешеве.
Прочитајте и:
- "УБИЦА ОД ПОЛА ТОНЕ": Имала је 450 кг, а погледајте каква трагедија ју је навела да смрша
- ПРОНАЂЕН НОВИ КРИВАЦ: Ево шта још лоше утиче на ерекцију!
- Муче вас боре и вирусне брадавице? Ова воћка је право решење
- 3 у 1: Витка линија,сјајна кожа и мање целулита!
- Једете ноћу? Ово је списак хране коју никако не треба јести кад се смркне