Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КРЕМАСТА ЉУТИНА: Ова паста ће вас одушевити!

18.11.2014. 10:05
Пише:
Србија Данас
Pasta sa kobasicama
Паста са кобасицама / Извор: Профимедиа

Љутина кобасице и паприке, кремаста структура соса од павлаке и квалитетна тестенина обориће све са ногу!

Потребно:

  • 1 супена кашика маслиновог уља
  • 250г кобасица (месо истрести из црева и уситнити додатно)
  • ¼ супене кашике љуте млевене паприке
  • ¼ шоље ситно сецканог црног лука
  • 1 ½ чен белог лука, ситно сецканог
  • 1 конзерва парадајза, ситно сецканог
  • ¾ шоље павлаке за кување
  • ¼ кафене кашичице соли
  • 170г пасте
  • 1 ½ супена кашика цитно сецканог першуна
  • рендани пармезан

Припрема:

Засладите се крамблом од јабука

Загрејати уље на средње јакој ватри. Додати кобасицу и паприку и пржити док месо не промени боју, уз повремено мешање (око 7 минута). Додати црни и бели лук и динстати док не омекша и док месо кобасице не постане светлосмеђе. Посолити, додати парадајз и павлаку. Кувати док се не згусне (око 4 минута). Скувати тестенину и процедити. Сос вратити на ватру да проври, додати пасту и кувати док се све не згусне. Сервирати посуто пармезаном и першуном.

Сос можете спремити и дан раније, само га покрите и оставите да се охлади.