КРИЈУМЧАРИЛИ "ЗОМБИ МЕСО" ИЗ САД: Погледајте како изгледају пилећа крилца СТАРА 40 ГОДИНА! (ВИДЕО)
Знате ли шта једете? Наме, у Кини се продавало труло месо по мањим ресторанима, а када га кувари претерано зачине и скувају, нико од "дегустатора" не примети шта једе.
После више инцидената са храном, као што је пластични пиринач, ораси "филовани" бетоном и чувене свињетине с аромом говедине, санитарна инспекција је запленила више од 100.000 тона меса старог 30 и 40 година које је припремљено за испоруку на тржиште.
Вредност меса које су медији из оправданих разлога назвали "зомби месо", износи 3 милијарде јуана ( 436 милиона евра).
Свега је било у овим залихама, свињских ногица из 70-их година 20. века до пилећих крилаца и ногица из осамдесетих.
Винтаге меат BBQ. Yunnan destroys 670 тонс оф "зомбие меат," кепт ин фреезерс фор years. https://t.co/B6NQdigd7u pic.twitter.com/VSdLZqZQ58
— Chris Buckley 储百亮 (@ChuBailiang) July 9, 2015
Наиме, у провинцији Хунан је пронађено око 800 тона "зомби меса". Вредност припремљене количине за даљу продају била је око 1.5 милион евра.
Раскринкано је 20 банди и ухапшене су 22 особе.
"Страховито је смрдело", говори инспектор Жанг Тао. "Камион је био крцат. Умало нисам повратио када сам отворио врата".
Месо стигло из САД
Заменик директора царине у Чангжу, престоници провинције Хунан, Јанг Бо, каже да је то месо пристигло из САД. Кријумчарено је кроз Вијентнам и Хонг Конг у обичним камионима и никада није прошло кроз карантин и инспекцију.
Месо се замрзава чим стигне у Кину, а онда се шаље у различите делове земље.
Chinese Интернет усерс' jaw dropped twice дуе то "зомбие меат" story were possibly маде уп https://t.co/LPu8Xs3jHN pic.twitter.com/NRNRV9kzok
— People's Daily,China (@PDChina) July 12, 2015
Заражено месо
Месо садржи ужасне болести, укључујући птичји грип и кравље лудило.
"Кријумчари смрзнуте хране имају мрежу која покрива целу земљу, па обрачун с њима захтева акцију у свим провинцијама, пре свега у оним погођеним - Хунану, Гауангдунгу, Гуангсију и Јунану", додао је он.
Ланац криминала
Ово месо није продавано директно корисницима, јер се из даљине види да је месо труло. У препродаји значи учествују и мањи угоститељски објекти, који су очигледно свесни какву храну сервирају својим посетиоцима, пише DailyMail.
Власници ресторана у малим градовима, навикли су да избегавају инспекције, а кувари се много потруде не би ли зачинили ово месо како муштерије не би приметиле шта једу.