Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Кускус са пилетином и бадемима

10.09.2014. 10:38
Пише:
Србија Данас
Kuskus sa piletinom
Кускус са пилетином / Извор: Профимедиа

Мало Оријента није на одмет!

Потребно:

  • 1 ½ шољица кускуса
  • 1 главица црног лука
  • 1-2 чена белог лука
  • 1 шаргарепа
  • 8 комада чери парадајза
  • боранија
  • 2 зелене љуте папричице
  • 1 пилеће бело месо
  • 100г бадема
  • со, бибер, уље

Припрема:

Најпре морате испећи бадеме, да мало потамне. У међувремену, лук исецкати на ребарца, исецкати и шаргарепу и папричице, па динстати на маслиновом уљу, са додатком белог лука (ситно сецканог). Додавати воду п потреби. После 20 минута убацити парадајзе исечене на четвртине и боранију укосо сечену.

Кускус спремити по упутству на паковању. Класични метод подразумева да га пропржите на уљу два минута, налијете водом и оставите, па на крају додате остале састојке.

Пилетину исецкати на комадиће и пропржити у благо подмазаном тигању док не добије златасту боју. Посолити и побиберити по укусу. Додати бадеме.

Кускус и поврће сервирати на тањиру у облику цилиндра или кугле, а около сипати пилетину и бадем.