Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Лења пита

16.04.2014. 10:20
Пише:
Србија Данас
Lenja pita
Лења пита / Извор: Фото: Профимедиа

Најлепша је за доручак, уз шољу хладног млека...

Потребно:

За тесто:

  • 250г маргарина
  • 1 кашика свињске масти
  • 2 јајета
  • 350-400г брашна
  • ½ прашка за пециво
  • 3 кашике шећера
  • мало соли

За фил:

  • 350г струганих јабука
  • 2-3 кашике шећера
  • презле, цимет


Умесити тесто од наведених састојака и поделити на два дела.
Чисту најлонску кесу расећи тако да се скроз отвори и на њој истањити један део теста оклагијом. Радити то на кеси како би се растањена кора лакше пренела у подмазан плех.
Фил умутити и нанети на кору.
И други део теста растањити на кеси, па га пажљиво спустити преко фила.
Виљушком можете нашарати горњу кору, боцкајући је обазриво.
Пећи на 220-250°Ц.
Служити топло, посути шећером у праху.