Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Медаљони од млевеног меса

03.06.2014. 22:42
Пише:
Србија Данас
Medaljoni sa slaninom
Медаљони са сланином / Извор: Профимедиа/илустрација

Сласно јело идеално за богат ручак!

Потребно:

  • бајат хлеб
  • 1 главица лука
  • 350-400г мешаног млевеног меса
  • шните меснате сланине (број зависи од броја медаљона)
  • 1 дл слатке павлаке
  • супа или коцка супе
  • першун
  • со, бибер



Припрема:



Омекшајте хлеб млеком, лук уситните. Млевено месо, хлеб и лук замесите, зачините сољу и бибером, обликујте медаљоне. Сваки омотајте шнитом сланине и причврстите чачкалицом.

У тигању са загрејаном масноћом медаљоне пеците са свих страна око 7 минута, извадите и оставите на топлом.

Масноћу од печења залијте с мало супе, умешајте слатку павлаку. Зачините сољу и бибером, умешајте уситњен першун. Умак послужите с медаљонима и поврћем.