Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Пијана пастрмка

24.07.2014. 10:56
Пише:
Србија Данас
Pijana pastrmka
Пијана пастрмка / Извор: Профимедиа

Препоручујемо вам да рибу сервирате уз барени кромпир или салату од кромпира и блитве.

Потребно:

  • 2 пастрмке
  • 50мл брендија
  • 50г листића од бадема
  • 250г бујона
  • 1 жуманце
  • 100мл неутралне павлаке
  • ½ лимуна исеченог на колутове
  • брашно, першун, со, бибер


Припрема:
Добро оперите рибу и утапкајте је кухињским убрусом да се просуши. У тепсију сипајте бренди и у њега ставите рибу. Маринирајте је један сат, али је повремено окрените да равномерно упија.
Уваљајте пастрмке у брашно и пржите их у тигању, на мешавини путера и маслиновог уља и на средњој температури. Умутите жуманце и павлаку.
Кад се пастрмке испрже извадите их на убрусе, а у масноћу у тигању сипајте листиће бадема и одозго им поспите мало брашна. Сипајте бујон и мешајте непрекидно. Додајте смесу од павлаке и жуманцета, посолите и побиберите по укусу.
Рибу сервирајте преливену сосом. Украсите лимуном и першуном.