Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПОЂИТЕ ТРАГОМ КИНЕСКИХ МУДРАЦА: Испохујте банане!

04.05.2015. 09:41
Пише:
Србија Данас
Pohovane banane
Поховане банане / Извор: Профимедиа

Популарни кинески десерт освојиће ваша непца!

Потребно:

  • 2 шоље брашна
  • ½ кафене кашичице соде бикарбоне
  • 1 ½ шоља воде,
  • 4 банане,
  • брашно,
  • уље за дубоко пржење

Припрема:

А пре банана припремити крцкаву кинеску свињетину!

Просејати брашно и соду, додати воду и мутити док тесто не постане глатко.

Банане ољуштити, исећи на три дела и лагано уваљати у брашно. Ставити комаде банане у тесто и вишак одстранити. Пржити у врелом уљу док не добију златносмеђу боју. Извадити и оцедити на кухињском убрусу.

Служити вруће са сладоледом.

Уколико желите да се објави неки ваш рецепт, занима вас како се нешто спрема или имате неко питање из области гастрономије - пошаљите поруку на нашу званичну Facebook страну!