ПОЂИТЕ ТРАГОМ КИНЕСКИХ МУДРАЦА: Испохујте банане!
04.05.2015.
09:41
Популарни кинески десерт освојиће ваша непца!
Потребно:
- 2 шоље брашна
- ½ кафене кашичице соде бикарбоне
- 1 ½ шоља воде,
- 4 банане,
- брашно,
- уље за дубоко пржење
Припрема:
А пре банана припремити крцкаву кинеску свињетину!
Просејати брашно и соду, додати воду и мутити док тесто не постане глатко.
Банане ољуштити, исећи на три дела и лагано уваљати у брашно. Ставити комаде банане у тесто и вишак одстранити. Пржити у врелом уљу док не добију златносмеђу боју. Извадити и оцедити на кухињском убрусу.
Служити вруће са сладоледом.
Уколико желите да се објави неки ваш рецепт, занима вас како се нешто спрема или имате неко питање из области гастрономије - пошаљите поруку на нашу званичну Facebook страну!