Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Поховани лук

01.08.2014. 10:48
Пише:
Србија Данас
Pohovani luk
Поховани лук / Извор: Фото: Тумблр

Такозвани ″Онион рингс″ - укусно, брзо, хрскаво!

Потребно:

  • 2 велика лука, сечена на колутове
  • 1 шоља брашна 2 супене кашике
  • 1 шоља млека
  • 1 јаје
  • 2 супене кашике уља
  • 1 кафена кашичица соли
  • уље за пржење

Припрема:

Потопити лук у ледену воду на 1 сат; процедити и поређати на убрусе да се суши.

Умутити брашно, млеко, јаје уље и со, док смеса на буде глатка. Загрејати уље у великом тигању, лук умакати у тесто тако да буде једнако обложен, па пржити док не добије смеђу боју (око 5 минута).

Оцедити од вишка масноће.

Сервирати уз мајонез, као предјело или прилог.