Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОВРЋНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ: Искористите патлиџан и тиквицу на најбољи начин!

11.02.2015. 10:59
Пише:
Србија Данас
Tikvica i patlidžan
Тиквица и патлиџан / Извор: Профимедиа

Убрзо ће вам ово постати омиљено јело.

Потребно:

  • 2 патлиџана
  • 2 тиквице
  • 1 главица црног лука
  • 1 шоља ренданог сира
  • 1 супена кашика брашна брашно за поховање
  • 2 јајета јаје за поховање
  • со, бибер, уље

Припрема:

Патлиџан очистите и обарите, исцедите га и исецкајте га најситније могуће, заједно са очишћеним тиквицама. Замесите тиквице и патлиџан са ренданим луком, сирем, брашном и јајима, па смесу посолите и побиберите. Добро умесите масу и формирајте пљескавице мокрим рукама. Уваљајте их у брашно и јаја и пржите у уљу. Сервирајте их уз свежу салату.