Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Савојски тарт

06.10.2014. 10:52
Savojski tart
Савојски тарт / Извор: Фото: Тумблр

Француски специјалитет од кромпира – брзо, лако и укусно!

Потребно:

  • 500г кромпира
  • 150г сланине
  • 1 мања главица црног лука
  • 15г путера
  • 60мл павлаке за кување
  • 150мл белог вина
  • 1 чен белог лука
  • 200г козјег сира
  • 1 прстохват соли

Припрема:

А после тарта - "Криза" колач!

Кромпир очистити и исећи на коцкице, барити пет минута. Сланину исецкати на коцкице и пропржити. Кад промени боју додати ситно сецкан црни лук и пржити два минута. Додати вино и појачати ватру како би течност брзо испарила. Мешати све време, док се не згусне.

Смањити ватру, додати павлаку и посолити. Подмазати суд путером и натрљати белим луком. Ставити кромпир и прелити сосом. Помешати.

Козји сир насећи на комаде, па прекрити њиме кромпир. Пећи 25 минута на 200°Ц, док јело не добије златну корицу.

Уколико желите да се објави неки ваш рецепт, занима вас како се нешто спрема или имате неко питање из области гастрономије - пошаљите поруку на нашу званичну Facebook страну!