Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Туршија "21 дан"

21.09.2014. 10:33
Пише:
Србија Данас
Turšija
Туршија / Извор: Профимедиа

Време је за спремање зимнице!

Потребно:

  • 1кг зелених паприка
  • 1кг зеленог парадајза
  • 1кг краставчића
  • 1кг карфиола
  • 0,5кг шаргарепе
  • црни лук (по жељи)
  • 0,5л прокуване воде
  • 4,5л хладне воде
  • 150г соли
  • 100г шећера
  • 1л алкохолног сирћета
  • ½ кесице бибера у зрну
  • 1 винобран
  • 1 конзерванс

Припрема:

Поврће опрати (краставчиће најбоље орибати четкицом), а шаргарепу очистити и исећи на 4 дела по дужини. Парадајз пробушити ножем на неколико места. Паприку исећи на комадиће, карфиол раздвојити на цветове, а лук (ако желите и њега у туршији) ољуштити. Пола литра воде прокувати са шећером, сољу и бибером. У топлу течност додати сирће, конзерванс, винобран и све то помешати са хладном водом. Поврће сложити у тегле, прелити течношћу, сабити пластиком за притискање, затворити добро и оставити на тамном и хладном месту. Туршију јести после 21 дана.