Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Узео је ананас, напунио га свињетином и увио у сланину: Прави ОРГАЗАМ од хране!

29.07.2015. 09:07
Пише:
Србија Данас
Svinjanas
Свињанас / Извор: Фото: Twitter/Life Ас брос

Решио је да назове своју креацију "свињанас".

Желите ли да пробате овако нешто? Свако ко има мало авантуристичког духа ће рећи "да". Уосталом, само погледајте то чудо:

Ево и рецепта:

  • Очистите ананас, али оставите његов врх и дно онакве какви су. Ставите га постранце, а онда засеците по половини око 3 сантиметра. Дугом оштрицом затим исеците по дужини. Извадите два комада ананаса, сваки са једне стране.
  • Издубите ананас по жељи.
  • Зачините свињетину (ребра без костију) вашим омиљеним зачинима. Убаците је у ананас.
  • Вратите исечене спољне делове ананаса на њихова места.
  • Лагано зачините и ананас истим биљем као и месо. Умотајте га у сланину, дебело сечену.
  • Ставите целу ствар да се дими на 115 степени целзијуса и сваких 20 минута прскајте сланину соком од јабуке како би остала мека. 
  • Димљење траје 2 часа.