Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАШТО СЕ ЋУТИ О ОВОМЕ? Узрок и терапија за канцер били познати још 20-их година прошлог века!

22.11.2015. 07:10
kancer
канцер / Извор: Профимедиа

Основни узрок рака службено је откривен пре 1923. године, а проналазач је 1931. за то добио Нобелову награду из медицине.

Врло мали број људи у свету зна за то, јер је та истина нажалост сакривена од јавности.

Године 1931. немачки научник Ото Хајнрик Варбург (1883.-1970.) примио је Нобелову награду за проналазак основног узрока рака. Др. Варбург је открио да је рак резултат анти-физиолошког начина живота.

Анти-физиолошким начином исхране (претежно нездравом храном која закисељује људски организам) и физичком неактивношћу тело ствара киселу средину слабо снабдевену кисеоником.

Ћелијска киселост истискује кисеоник, а недостатак кисеоника у ћелијама ствара киселу средину.

Ćelije u organizmu
Ћелије у организму / Извор: Профимедиа

Недостатак кисеоника и киселост су две стране исте медаље: ако неко има једно, има и друго-, рекао је Варбург. Ако имате превисоку киселост, аутоматски ће вам недостајати кисеоника у организму; ако вам недостаје кисеоника имаћете закисељен организам. Кисела средина је средина без кисеоника.

- Ако одузмете здравој ћелији 35% њеног кисеоника, можете је претворити у ћелију рака за само два дана , тврдио је др. Варбург.

– Све нормалне ћелије имају апсолутну потребу за кисеоником, али ћелије тумора могу живети без њега. То је правило без изузетка.

rak pluća
рак плућа / Извор: Профимедиа

ТКИВА ТУМОРА СУ КИСЕЛА, А ЗДРАВА СУ АЛКАЛНА

У свом делу "Метаболизам тумора", др. Варбург је показао да сви канцерогени облици испуњавају два темељна услова: крвну киселост и хипоксију (недостатак кисеоника).

Открио је, да су ћелије рака анаеробне (не удишу кисеоник) и да не могу преживети у присуству високих концентрација кисеоника.

Ћелије рака могу преживети само уз помоћ глукозе и у средини без кисеоника. Стога, карцином није ништа друго него обрамбени механизам, који наше ћелије користе да би преживеле у киселој средини без присуства кисеоника. Здраве ћелије живе у алкалној средини пуној кисеоника, која омогућава њихово нормално функционирање. Ћелије рака живе у киселој средини сиромашној кисеоником.

КИСЕЛОСТ И АЛКАЛНОСТ ОРГАНИЗМА ЗАВИСИ ОД ХРАНЕ КОЈУ УНОСИМО

Након што је завршен пробавни процес, храна, зависно од свог нутритивног профила, ствара услове киселости или алкалности у телу.

Поједностављено речено, алкалност организма зависи од тога шта једемо.

Кисело или алкално стање мери се ПХ скалом од 0 до 14, где је 7 неутрална зона. Од 0 до 7 је кисело, а од 7 до 14 је алкално. Наше станице, да би могле успешно да функционишу, треба да имају лагано алкалан пХ, мало изнад 7. Код здравог појединца пХ крви налази се између 7,40 и 7,45. Крв се непрестано сама регулише како не би упала у метаболичку киселост. Међутим, нека храна закисељује крв и загађује тело.

šećer
шећер / Извор: Профимедиа

ХРАНА КОЈА ЗАКИСЕЉУЈЕ ОРГАНИЗАМ

Рафинирани шећер и сви његови деривати. Од свих је најгори, јер нема беланчевина, масти, витамина ни минерала, само рафинисане угљенохидрате, који наносе штету гуштерачи. Његов пХ је 2,1 (веома кисео).

  • Месо (све врсте)
  • Производи животињског порекла – млеко и сиреви, павлаке, јогурти, јаја итд.
  • Рафинисана со
  • Рафинисано брашно и сви његови деривати као што су тестенина, торте, кекси итд.
  • Хлеб, маргарин, кофеин, алкохол, дуван
  • Сва индустријски прерађена и конзервисана храна, која садржи конзервансе, вештачке боје, ароме, стабилизаторе итд.
  • Синтетички антибиотици и уопштено сви фармацеутски лекови.

ХРАНА И НАВИКЕ КОЈЕ АЛКАЛИЗУЈУ

  • Сво сирово поврће. Неко је кисело по укусу, али у телу се мења и постаје алкално.
  • Сирово воће. На пример, лимун унутар тела има веома висок степен алкалности. (Немојте да вас завара његов веома кисели укус).
  • Бадеми. Врло су алкални.
  • Интегралне житарице: једина алкализујућа житарица је просо. Све су остале житарице лагано киселе, али идеална прехрана треба и одређени постотак киселости (око 20%)
  • Мед. Има врло високу алкалност.
  • Хлорофил. Зелене биљке садрже хлорофил који је веома алкалан.
  • Вода. Важна је за производњу кисеоника. Увек будите добро хидрирани, пијте воде малим гутљајима током целог дана.
  • Вежбање. Вежбе помажу одржавати алкалност организма јер дају кисеоник целом телу. Седећи начин живота уништава живот.

hemoterapija
хемотерапија / Извор: Профимедиа

ХЕМОТЕРАПИЈА ПОВЕЋАВА КИСЕЛОСТ ОРГАНИЗМА

Хемотерапија закисељује тело до те мере да оно мора посегнути за алкалним резервама организма, како би неутрализовало киселост жртвујући минерале (калцијум, магнезијум, калијум) уграђене у кости, зубе, удове, нокте и косу. Из тог разлога примећујемо промене на особама које примају хемотерапију, између осталог и опадање косе. Остали лекови такође погоршавају киселост организма, па их треба избегавати колико је то год могуће.

ИСПРАВАН НИВО пХ

Као што је наглашено, потпуно је немогуће да се рак појави у некој особи која се здраво храни, пије пуно чисте воде и вежба.
Да бисте се исправно хранили, осигурајте себи 80% алкалну исхрану и избегавајте производе који су већином кисели, као што су газирана пића, слаткиши, брза храна, месо, млеко, јаја, грицкалице… Не злоупотребљавајте со и користите је што је мање могуће – највише 1/2 грама дневно нерафинисане соли.

Уколико имате канцер, савет је да алкализујете тело што је више могуће. То можете постићи великом брзином уз помоћ природних цеђених сокова од воћа и поврћа, избацивањем из употребе свих видова отрова, топло-хладним туширањем, физичком активношћу.

(Skandalozno.rs /Телеграф/АлтернативаЗаВас)

Ако имате ову боју мокраће, одмах посетите лекара - више на ОВОМ линку.