ЗДРАВО, А ИНТЕРЕСАНТНО: Палачинке од бундеве
Сервиране уз креативан умак и штапиће од шаргарепе, ове палачинке су пун погодак!
Потребно:
- 500г бундеве
- 2 јајета
- 40г брашна
- жалфија
- кора лимуна
- маслиново уље
- со, бибер, ким
- 1 супена кашика млека (ако је потребно)
- 5 шаргарепа
Припрема:
Пробајте и кекс торту са дињом!
Месо бундеве исећи на коцкице и ставити у рерну – покривено алуминијумском фолијом. Пећи на 180°Ц двадесетак минута, док месо не омекша. Охлађену бундеву пропасирати. Огулити и исећи шаргарепу на штапиће и сложити је на папир за печење. Премазати са мало уља, посолити и посути кимом. Пећи 10-15 минута на 180°Ц, док шаргарепа не буде добро печена.
Умутити јаја са мало соли, бибера, жалфијом и лимуновом кором. Додати брашно, мало по мало, како би се избегле грудвице, па додати печену пасирану бундеву и, ако је потребно мало млека, да би смеса била течнија.
Загрејати тигањ и добро га подмазати уљем, па пећи палачинке. Служити их са штапићима шаргарепе и уз омиљени умак.
Палачинке од бундеве су савршене за бранч или као слана грицкалица уз аперитив.
Обично брашно можете заменити брашном од наута (леблебија), како би овај специјалитет био још здравији и занимљивији.