Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЖЕНСКЕ ГРУДИ ПРИРОДНО РАСТУ ОД ОВЕ БИЉКЕ: Ради као луда, а многи не знају за њу

05.08.2015. 14:45
Пише:
Србија Данас
Piskavica
Пискавица / Извор: Профимедиа

Веће груди, тањи струк. Ко не би пожелео овако нешто?

Пискавица или грчко семе (енг. Фенугреек) је управо та биљка која помаже у обнови целокупног организма.

Семе је то које природно повећава груди и смањује тежину! Мада звучи невероватно, пискавица може женама да повећа груди, јер садржи фитоестроген који утиче на раст дојки и на задржавање воде у ткиву, пише Atraktiva.net.

Осим за лепоту, добра је и за дојиље јер подстиче производњу млека, умирује дојенче, снабдева их гвожђем и помаже им у добијању на тежини.

РЕЦЕПТ: Две кашичице семенки ставите у 2 дл хладне воде. Закувајте, пустите да одстоји поклопљено 20 минута уз повремено мешање. Пијте лагано, у малим гутљајима.

Семе можете кувати у кашу или самлети у прах (самлевено у прах је делотворније). Узимајте пола кашичице два пута дневно за побољшање пробаве. У сврху лаксатива, пола до једне мале кашичице свеже самлевених семенки размутите у 2,5 дцл воде и пијте једном до три пута дневно.

Ово семе такође смањује тегобе ПМС-а. Због деловања на материцу конзумирајте је пар дана пре порођаја, јер подстиче контракције и олакшава сам чин рађања.

Осим што помаже женама, добра је и за мушкарце због диосгенина у свом саставу. Диосгенин јача полну моћ и лечи многе полне проблеме.

Још је пророк Мухамед рекао за малено семе пискавице: "Да знате вредност ове биљке, плаћали би њену тежину у злату."

То је једна од најстаријих лековитих биљака која датира још из доба старих Египћана и Хипократа.

У лечењу и исхрани се користи њено семе, које је неизбежан састојак карија и других зачинских мешавина веома популарних у Индији и на Средњем Истоку. Ово семе користе због алергија, високог притиска, регулисања шећера у крви, избацивања секрета из плућа и синуса, стимулације метаболизма итд. Међутим, укус ове биљке је изразито горак и опор, па се на њега треба навићи.