Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ових 5 телефона имају најбоље КАМЕРЕ за снимање УСПОРЕНИХ СНИМАКА! (ФОТО)

06.01.2017. 15:25
Пише:
Србија Данас/Паметни телефони
Nexus
Nexus / Извор: Фото: Twitter printscreen/FikoR87

Ко воли slowmotion - нек' изволи.

Иако је slowmotion или успорено снимање некада за кориснике мобилних телефона са камарама било само маштарија, данас је то сасвим нормална ствар, пише портал "Паметни телефони". Шта више, сви водећи телефони, па чак и неки из средње класе, садрже функцију успореног снимања. То је толико стандардизовано да ми данас имамо могућност да дискутујемо који су то телефони најбољи за slowmotion снимање.

Самсунг Galaxy С7 & Galaxy С7 Edge. Нови водећи телефони Самсунг компаније су можда тренутно најпогоднији за снимање у slowmotion режиму. Према утисцима многих који су имали прилике да користе Самсунг Galaxy С7, slowmotion снимање је одличног квалитета са високим "framerate"-om. Galaxy С7 има задњу камеру од 12 MPx са ф/1.7 отвором бленде, оптичким стабилизатором слике и "DualPixel" autofokusom. Физичка величина сензора је величине 1/2.6”, а величина пиксела је је 1.4 µм

Ова хардверска поставка у могућности је да направи slowmotion видео снимке у 720п резолуцији, са 240 фрејмова по секунди. Наравно, могуће је направити и 1080п slowmotion снимак, али са 60 фрејмова по секунди. Супер је то што је оптички стабилизатор слике активан приликом снимања, као и ултра-брзи "DualPixel" autofokus, што вам омогућава да правите невероватно квалитетне снимке. Galaxy С7 не прави проблем да ли се оно што је у кадру помера или не јер је све процесуирано и фокусирано најбоље могуће.

iPhone 6с Плус. Ајфон 6с Плус можда је и један од најбољих паметних телефона на тржишту, поготову ако говоримо о slowmotion могућностима. Попут свог "ситнијег брата" Ајфона 6с, "грдосија" Ајфон 6с Плус је у могућности да направи 1080п видео снимке са 120 фрејмовима по секунди или 720п са 240 фрејмовима по секунди.

Примећујете разлику у односу на Galaxy С7 зар не? Ајфон 6с Плус је у могућности да сними више фрејмова по секунди када се користи 1080п резолуција.

Што се хардверске поставке тиче, Ајфон 6с Плус пакује 12 MPx сензор са 1/3“ физичком величином сензора, оптичким стабилизатором слике и 1.22 µм величином пиксела.

НАЈПОПУЛАРНИЈИ Три паметна телефона који заузимају прва места на тржишту! (ВИДЕО)

Иако "грдосија" долази са истим софтвером као и његов "ситниј брат", Ајфон 6с Плус је ипак хардверски у предности од Ајфона 6с јер је оптичка стабилизација слике квалитетнија. Треба споменути да је ранија верзија, Ајфон 6 Плус имала оптичку стабилизаију слике само при фотографисању, док Ајфон 6с Плус има оптичку стабилизацију слике и за снимање.

Још једна занимљивост везана за Ајфон 6с Плус је то да је његова предња камера од 5 MPx способна за slowmotion снимање. Иста прича је и за предњу камеру: 1080п са 120 фпс, а 720п је са 240 фпс. Намеће се питање, зашто би неко уопште користио предњу камеру за slowmotion снимање, али без обзира на то, вреди споменути ту чињеницу.

ЛГ В10. Када је реч о способностима камере код паметних телефона, ЛГ В10 је свакако огроман компетент. Да, овај телефон може да направи одличне slowmotion снимке.

Дакле, ЛГ В10 има задњу камеру од 16 MPx са 1/2.6" физичком величином сензора, чији је отвор бленде ф/1.8. Ту је и ласерски аутофокус са отпичким стабилизатором слике.

Овај телефон је ограничен што се slowmotion резолуције тиче, те је могуће направити 720п успорене снимке са 120 фпс. Разлог због чега смо се ипак одлучили да овај телефон уврстимо на ову листу је то што је ЛГ В10 способан да снима у slowmotion режиму са могућношћу ручног подешавања. То корисницима омогућава да до детаља контролишу начин снимања. Верујемо да је то нешто што "даје krila" slowmotion снимцима.

СТИЖЕ 3Д ХОЛОГРАМСКА ПОРНОГРАФИЈА: Помоћу ових пројектора, голе девојке стижу у ваш стан (ВИДЕО)

Напоменућемо да се разлика у резолуцији примећује при едитовању на рачунару, али оно што је корисник у могућности да учини приликом самог снимања је свакако одлична ствар и волели бисмо да исто то видимо на осталим уређајима који су на овој листи.

Nexus 6П. Нови Гугл телефон направљен од стране компаније Хуавеи, Нексус 6П први је уређај који долази са 720п / 240 фпс slowmotion снимањем. Као такав, дефинитивно заслужује место на овој листи, а осим тога, он има и потпуно чист оперативни систем.

Задња камера Некуса 6П је резолуције 12.3 MPx са ф/2.0 отвором бленде. Физичка величина сензора је 1/2.3", а величина пиксела је 1.55 µм. Нажалост, Нексус 6П нема оптички стабилизатор слике што је битна карактеристика када је снимање у питању.

Моторола Мото X Пуре. Пrethodni телефони су премиум и самим тим имају и високе цене. Листу ћемо освежити једним повољнијим уређајем, а реч је о моделу Мото X Пјур.

Његова задња камера има резолуцију 21 MPx са 1/2.4" физичком величином сензора и 1.1µм величином пиксела. Ово је дефинитивно сензор са највећом резолуцијом на овој листи али и најмањом величином пискела. Отвор бленде је ф/2.0, а аутофокус са "пхасе-детецтион" системом.

Све у свему, Мото X Пјур може да направи видео снимке који су изнад просека, али што се slowmotion-a тиче, може да снима само у 720п са 120 фрејмовима по секунди. Такође, ручни режим који ЛГ В10 има није доступан код Мото X Пјур тако да јефтинија цена подразумева неке благе недостатке.