Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ево КАКО на свој телефон можете ВРАТИТИ све фотографије које сте ИЗГУБИЛИ или грешком ОБРИСАЛИ

01.05.2017. 17:00
Пише:
Србија Danas/PCchip.hr
Fejsbuk mesindžer
Фејсбук месинџер / Извор: Профимедиа/илустрација

Не може једноставније.

Иако на телефону чувамо велике количине података, апликација, бројева телефона, мејлова, ипак су слике те које имају највећу вредност сваком кориснику паметних телефона.

Сигурно се и вама макар једном десило да сте неке фотографије избрисали јер сте мислили да вам више неће требати, па сте се након неког времена покајали и пожелили да их вратите, али нисте знали да ли је то могуће. Имамо одличне вести за вас, да могуће је.

Ова 3 наслова за МЕЈЛ су врло ЛОША ИДЕЈА: Под хитно престаните да их користите!

У наставку текста вам доносимо детаљно објашњење како вратити изгубљене слике на Андроид мобилним телефонима.

Ако вам је уређај откључан

У случају да вам је телефон "роот"-ован (откључан), поступак враћања изгубљених фотографија би требао бити једноставнији и ићи брже него у случају да није. Најлакши начин враћања обрисаних фотографија се може обавити једним од посебних програма, односно апликација за враћање фотографија. Управо такав је "ЕасеУс МобиСавер".

prijatelji se smeju
пријатељи се смеју / Извор: Профимедиа

Сама апликација није ”freeware”, што значи да се иначе плаћа, али бесплатна верзија омогућава враћање једне датотеке. Ствар је у томе да се већина апликација и програма који служе за враћање обрисаних стварчица плаћају, тако да ако сте обрисали нешто за шта сматрате да вам је од велике важности, а није вам жао уложити мало новца у програмчић за враћање истих, можда не би било лоше отићи на Гоогле Play Сторе и купити један од њихових програма. Осим што су поуздани у враћању изгубљених датотека, једном када купите апликацију мирни сте дужи временски период.

УДАР НА WHATSAPP: Компанија извела једну од највећих ПРЕВАРА ПОТРОШАЧА у историји?

Важна напомена. Након што схватите да ваших фотографија више нема онде где би требале бити, прво што требате урадити са својим уређајем јесте да га престанете користити. Разлог је тај што уређаји своје датотеке не бришу на начин да их (барем не одмах) обришу ”за стално” већ оперативни систем сакрије те датотеке и означи их као да су обрисане. То значи да се преко њих смеју записивати друге ствари и да корисник не може (исто тако не одмах) остварити приступ истима.

Шта ово све значи? То значи да су фотографије веројатно још увек у уређају. Једина ствар јесте та што их ми не видимо. Ипак, за сваки случај да избегнемо било какво преписивање датотека и осталих ствари преко наших срцу драгих фотографија, оно што не смемо радити јесте креирање нових фотографија, нити снимање видеа.

Враћање фотографија уз помоћ ЕасеУс Моби Савер апликације

Прво покрените апликацију и спојите ваш уређај са рачунаром преко одговарајућег УСБ кабла. Након тога кликните на Старт након чега би апликација требала сама препознати уређај.

Mobilni telefon
Мобилни телефон / Извор: Профимедиа

У случају да је уређај препознат, претраживање ће се само од себе покренути. Након што претрага заврши, с леве стране ће бити понуђене све подврсте датотека које је апликација успела отркрити. Оно што нас у овом случају занима јесте категорија "Галерија", јер ћемо онде пронаћи све оне датотеке и фотографије које смо обрисали. Након избора датотеке требате кликнути на ”Рецовер”. За крај треба сачувати жељену датотеку било где на нашем рачунару и то би било то.

Ако ваш мобилни телефон није откључан

Овде постоји једна цака. Ако ваш уређај није откључан и ако се све датотеке (међу њима и фотографије) аутоматски спремају у унутрашњу меморију уређаја, враћање фотографија је немогућа мисија.

ХОРОР: УБИСТВА, СИЛОВАЊА, МУЧЕЊЕ... Тамна страна интернета, УЖАС какав ни не можете да замислите

У случају да су те фотографије од изузетне важности и значаја за корисника, једнино што вам у том случају преостаје јесте да "рутујете" уређа и да искушате једну од метода које смо објаснили у тексту изнад.

Податке спремајте на мицроСД, а не у унутрашњу меморију уређаја

Један добар савет у вези спремања података: фотографије и све остале датотеке је најбоље спремати на мицроСД картицу. У случају да се нека од датотека ‘некако’ изгуби или обрише са картице, њено враћање ће бити пуно лакше и могуће него што је то случај када је све спремљено у унутрашњу меморију телефона. Такође, избор апликација које служе за враћање података са мицроСД картице је много већи, уз посебан додатак да је велики број њих потпуно бесплатан.

Mobilni telefon
Мобилни телефон / Извор: Профимедиа

Како вратити фотографије ако имамо омогућене ”Backup&Sync” опције на Google Пхотос?

Ово је веројатно најједноставнији начин враћања фотографија, а тиче се ”Backup&Sync” опција које се могу укључити унутар Гоогле Пхотос апликације. Ако омогућимо ове опције, у случају да смо неке фотографије обрисали, Гугл ће те фотографије чувати до 60 дана од дана када су оне обрисане (исто важи и за видео-записе).

ЛУДИЛО ОД АПЛИКАЦИЈЕ, коначно ћемо моћи да правимо САВРШЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ И ПО МРАКУ

Да бисте вратили обрисан садржај, кликните на "Гоогле Пхотос" и потом кликните на мени који изгледа као три вертикалне линије након чега треба кликнути на икону канте за смеће. Онде ће бити све фотографије и видео-записи које сте обрисали у последњих два месеца. Кликните и држите на фотографијама које желите вратити, а затим кликните на опцију ”Ресторе” која се налази у горњем десном углу.

Потпуно једноставно и без већих проблема.