Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

EXIT наставља серијал Данце Арена Белграде Такеовер догађаја: Стиже Борис Brejcha у оквиру ексклузивне „Ин Цонцерт“ турнеје!

29.05.2023. 09:58
Пише:
Промо
Boris Brejcha
Борис Brejcha / Извор: Фото: EXIT Промо

Након спектакла Паула Kalkbrennera у београдској Арени, EXIT најављује повратак још једног миљеника домаће публике – Бориса Brejche!

EXIT овим наставља серијал Данце Арена Белграде Такеовер догађаја, који у престоницу доносе енергију највећег плесног подијума на овим просторима и шире!

Brejcha стиже у Главни хангар Луке Београд 10. новембра, у оквиру ексклузивне „Ин Цонцерт“ турнеје. Поред Лондона, Берлина, Париза и других метропола – српска престоница је поново на његовој мапи! Уз Brejchu стижу и представници његове престижне издавачке куће Фцкнг Сериоус – талентовани продуценти Дениз Бул и Моритз Хофбауер.

Boris Brejcha
Борис Brejcha / Извор: Фото: EXIT Промо

Продаја улазница почиње у петак, 2. јуна, у подне. У понуди ће се наћи регуларне и ВИП улазнице, по цени од 1.790 и 2.990 динара, а очекује се да ће први, веома ограничени контингент, бити распродат за само неколико сати! EXIT фанови који су већ купили своју фестивалску улазницу за овогодишње издање, као и они који то ураде до 31. маја, имаће прилику да регуларну улазницу за овај show купе са 300 динара попуста. Улазнице ће бити доступне на Exitovom сајту, као и на Гигс Tix продајним местима и online.

Ово је треће Данце Арена Белграде Такеовер издање. Прву журку, одржану у марту у Главном хангару, предводио је Хот Синце 82, уз којег је плесало око 5.000 људи, док је 12. маја у Штарк Арени одржан догађај какав дуго није виђен у Београду. Паул Kalkbrenner је наступио пред готово 10.000 окупљених и претворио београдску Арену у techno дворану својим ванвременским хитовима, док ће извођачи као што су Ериц Prydz, Нина Кравиз, Амелие Ленс, Индира Paganotto, Кеинемусик, Хот Синце 82, Michael Биби и ЦамелПхат од 6. до 9. јула учврситити статус Данце Арене као храма најразноврснијих жанрова електронске музике.

Велики допринос музичком програму мтс Данце Арене је својим наступима до сада дао и Борис Brejcha, који је у ранијем интервјуу изјавио да „увек ужива да наступа на Exitu, посебно у зору“. Brejcha је годинама међу најпопуларнијим продуцентима електронске музике данашњице, како у свету, тако и на нашим просторима. Због јединственог звука и невероватне енергије, његови наступи дефинитивно спадају у оне за које улазнице нестају муњевитом брзином, што се још једном видело и пред његов прошлогодишњи наступ у Београду, који су заједнички организовали EXIT и Блендер, и којем је присуствовало више од 5.000 посетилаца.

Свој лични стил – „high tech минимал“ techno – Борис Brejcha је временом успоставио као посебан жанр, који називају „интелигентном музиком сутрашњице“. Жанр су прихватили и други извођачи, а он га је усавршио до перфекције. Према сопственој рачуници, до сада је издао преко 40 песама, а најсвежији ЕП „Левел Оне“ је објављен пре месец дана и инспирисан је свемиром. Издавачка кућа Фцкнг Сериоус најавила је многа музичка изненађења ове године када је у питању Brejchino стваралаштво, што значи да у Београд стиже са свежом музиком! Како је и сâм рекао у интервјуу за EXIT, фанови на његовим сетовима увек чују нешто другачије јер звук мења из године у годину.

Инспирисан својим првим гигом у Бразилу, увек наступа са „џокер“ маском, која је постала његов заштитни знак. Крајем 2021. године објавио је десети студијски албум „Невер Стоп Данцинг“, који се нашао у топ 50 албума на прошлогодишњој листи DJ Мага, а састоји се од 12 нумера којима преовладавају techno и high tech минимал. Овај албум прате његова овогодишња издања „Уп Down Јумпер“, „Цлуб Вибес Парт 01“, „И Want You“, „Цлуб Вибес Парт 02“, као и ремикс Бодзинове нумере „Астронаутин“.

Дениз Бул је талентовани продуцент и DJ који од почетка каријере прати своју мисију – да свету треба више techna. Иако се опробао у различитим музичким жанровима, већ са 20 година потпуно се окренуо продукцији електронске музике, организовању журки и наступима у локалним клубовима, када је и упознао Brejchu. Дениз је потом развио свој музички стил и прикључио се Фцкнг Сериоус лејблу на самом почетку, а нека од издања која су га позиционирала на глобалној сцени су ремикс Brejchine траке „Моонданцер“, који је радио са Леом Наоми, као и синглови „Вибин“, „Limitless“, „Third Дименсион“ и „Фата Моргана“. Звук по којем је препознатљив осликава се кроз прогресивне и јединствене бас линије и мелодије надовезане вокалима.

Један од најновијих чланова Фцкнг Сериоус породице је Моритз Хофбауер, млади музичар који се издваја јединственим ливе извођењима на Фцкнг Сериоус шоукејсевима широм света. Овај мултиталентовани уметник прво је свирао чело у локалном оркестру и клавијатуре у бенду, нешто касније се занимао бубњевима и синтисајзерима, да би на крају своје клавирске композиције почео да комбинује са електронским ритмовима, те је његова страст за дееп хоусе-ом и мелодиц technom брзо еволуирала. Већ са 15 година Моритз је имао први букинг у клубу, а издање „Ин Between“ за Јеуди Рецордс 2015. године направило је прекретницу у његовој каријери. Уследила су бројна издања, од којих је најновије „Вицториа“, а ту су и ремикси Township Rebelliona, Бена Böhmera и Нилса Hoffmanna. За Београд спрема ливе извођење.

Продаја улазница за EXIT Данце Арена Белграде Такеовер догађај са Борисом Brejchom почиње у петак, 2. јуна, у подне. У понуди ће се наћи регуларне и ВИП улазнице, по цени од 1.790 и 2.990 динара. 

EXIT фанови који су већ купили своју фестивалску улазницу за Петроварадинску тврђаву, као и они који је купе до 31. маја, имаће прилику да регуларну улазницу за овај show купе са 300 динара попуста. Улазнице ће бити доступне на Exitovom сајту, као и на Гигс Tix продајним местима и online.