Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Фестивалом ХОТ Јахорина званично отворена летња сезона на Јахорини

01.07.2022. 14:35
Пише:
Промо
OC Jahorina
ОЦ Јахорина / Извор: Фото: Марија Нишић

Најсадржајнија летња сезона до сада на Јахорини отворена је првог јула у предивном амбијенту нове „Олимп плаже“ смештене на врху планине код великог језера.

На конференцији за медије којом је и званично обележено отварање летње сезоне, говорили су директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић, певач Владо Георгиев и министар Саобраћаја и веза у Влади РС Недељко Ћорић.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић се захвалио свим присутнима те позвао све на концерт Владе Георгиева којим ће од 22х у хотелу Вучко бити свечано отворена летња сезона. 

OC Jahorina
ОЦ Јахорина / Извор: Фото: Марија Нишић

- Пресрећан сам јер смо данас отворили до сада најсадржајнију летњу сезону у историји Јахорине. Симболично се налазимо у Олимп плажи – новом најбољем месту за ужитак на нашој планини. Припремили смо атракције и садржај јединствен у Европи, желим да људи знају да оваква понуда постоји само на Јахорини. За љубитеље адреналина и активности на води, припремили смо ОЛИМП парк, у оквиру ког ћемо понудити атракције под називима Педалине, Кајак, Лопте, али и најдужи планински боб у југоисточној Европи. Адреналин Парк представљаће место непрекидног смеха уз НаутицЈет, Butterfly, Tower, Лоопстер, SkyDive, Зиплине, док ће Авантура Парк бити омиљено место љубитеља превазилажења препрека попут балвана, тарзан сајли, бачви за провлачење и паукових мрежа. Off Роад Картинг, Тјубинг летње санкалиште, Бициклистичка стаза, Бике Парк, XRaycer, панорамско разгледање гондолом Пољице, само су део садржаја у којима ће наши посетиоци уживати овог љета - додао је Љеванић.

- Јахорина је планина на коју волим да дођем и лети и зими, а верујем да је такав случај и са посетиоцима. Задовољство ми је што ћу управо на таквом месту да одржим концерт и верујем да нас све чека одличан провод - изјавио је музички уметник Владо Георгиев.

Vlado Georgijev
Владо Георгијев / Извор: Фото: Марија Нишић

- Данас није тренутак да подсећамо шта смо све урадили на Јахорини, верујем да се то јасно види. Уместо тога, позивам све да уживају у садржајима који, и лети и зими, задовољавају укусе свих посетилаца. Сигуран сам да ће ова летња сезона оборити све рекорде које смо до сада имали на Јахорини, а Влада Републике Српске препознаје потенцијале и наставиће са инвестицијама на нашој Олимпијској лепотици како бисмо свим посетиоцима понудили што више - изјавио је министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић.

Одмах након конференције уследила је забава  уз  наступ групе Нервозни Поштар. Потом од 20 часова у Олимпијском бару наступа фантастичан двојац електронске музике - словеначки DJ Урош Умек и један од најбољих регионалних Ђ-ева, Дејан Милићевић. Од 22 часа, у хотелу Вучко, концерт који ће означити сам почетак сезоне, одржаће мега звезда регионалне музичке сцене, Владо Георгиев.

Субота, 2.7, резервисана је за породице и активности у склопу тзв. “Јахорина Family day” догађаја, који ће се одржати испред Олимпијском бару на врху планине, у периоду од 10 до 17 часова.  Овим догађајем мислили смо на родитеље и све малишане, који ће бескрајно уживати у сјајном наступу дјечијег хора “Чаролија”, дечијег хора “Врапчићи”, културно-уметничког друштва “Младост” Пале, плесног студија “Орион” Пале, представи студентског позоришта “Пале”, као и наступу мађионичара Кенана Имамовића. И велики и мали учесници “Јахорина Family Day” догађаја научиће много уз НТЦ предавање и радионицу професора Ранка Рајовића, час јоге уз Yoga студио “Roxi”, те “Школу у природи” у режији планинарско еколошко друштво “Романија”. Другог дана фестивала очекује нас и првокласна журка у хотелу Вучко уз фантастичног Ацу Лукаса, који ће 2. јула, са почетком у 22х, атмосферу довести до усијања. Главна звезда дневног провода испред Олимпијског бара биће маестралан бенд С.А.Р.С, у периоду од 17 до 19 часова.

3. јул, као датум који означава последњи дан догађаја под називом „ХОТ Јахорина“, резервисан је за журке које ће учесници фестивала дуго памтити. Све њих, у периоду од 17 до 19 часова, испред Олимпијског бара, очекује наступ бенда Кики Лесендрић и Пилоти, док ће у вечерњим сатима моћи присуствовати концерту неприкосновене Светлане Цеце Ражнатовић, у хотелу Вучко, са почетком у 22х. Недељу, 3.7, обележиће најсласнији гастро програм под називом “Јахорина Cooking Show”, који ће се такође одржати испред Олимпијског бара, са почетком у 12х. Управо испред ресторан-бара на врху планине све посетиоце очекују и садржаји под називима “Хот дринкс Фест” и “Хот тренинг на отвореном”, у виду Зумба журке.

Организатори су позвали све љубитеље Јахорине да им се придруже у овог викенда на Јахорини, и  бескрајно уживају у свим активностима “ХОТ Јахорина” фестивала и многобројним садржајима Олимпијског центра Јахорина. Своје улазнице за фестивал сви заинтересовани још увек могу купити на порталу kupikartu.ba, на продајним местима овог система, у хотелу Вучко на Јахорини, те просторијама агенције Травел4фун у Бањалуци.