Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Хот Синце 82 и Јорис Воорн у октобру предводе дводневну Гет EXITed Unity журку у Љубљани!

09.09.2022. 14:46
Пише:
Промо
Get EXITed
Гет EXITed / Извор: Фото: EXIT Промо

Након успешно одржане летње журке у Струмици, која је надмашила очекивања македонске публике, јединствени Гет EXITed музички догађај – Гет EXITed Unity – стиже у Фестивалну Дворану у Љубљани, и то 28. и 29. октобра!

Овај фестивал у малом предводе један од најуспешнијих британских Ђ-ева Хот Синце 82 и интернационално прихваћено холандско techno име Јорис Воорн, раме уз раме са феноменалним извођачима, међу којима су словеначки Aney Ф., сјајна AmyElle, Тим Urbanya, Alessio и Alex Цветков.

Британски Хот Синце 82 ствара и пушта музику 10 година, а почетак његове каријере обележило је дебитантско издање „Лет Ит Риде“ за Ноир Мусиц. Након тога уследили су наступи на највећим светским електронским бинама и период који је MixMag назвао „метеорским успехом”, а данас критичари његову музику описују као „најсофистициранију у Великој Британији“. Добитник је престижне DJ награде у категорији Најбољи tech хоусе DJ и вишеструко номинован за различита признања у сфери електронске музике. Нашао се у топ 10 најтраженијих продуцената свих времена на Беатпорт-у ремиксом песме Греен Велвета „Bigger Than Принце“, познат је по лајв наступима на водећим светским фестивалима уз пратњу гудачког квартета, а иза њега су и бројне светске турнеје у склопу његовог јединственог клупског бренда ТАКЕН.

Многи сматрају да је Амстердам глобална престоница techna, а мало уметника оличава ту идеју више од Јориса Воорна, продуцента и Ђ-а који две деценије уназад стоји у епицентру холандске електронске музичке сцене. Већ његова прва издања, попут чувене траке „Инцидент“ са ЕП-ја „Лост Мемориес Парт 2“ из 2004, брзо су се интегрисала у сетове највећих имена електронске сцене, међу којима су били Царл Cox, Derrick May и Лаурент Гарниер. Јорис Воорн данас иза себе има четири веома цењена самостална албума – „Футуре History“, „Фром А Дееп Плаце“, „Nobody Knows“, који је Billboard 2014. прогласио Електронским албумом године и последњи „\\\\“ из 2019, а тренутно ради на петом ЛП издању, чије је објављивање најављено за следећу годину. 

Aney Ф. један је од најтраженијих словеначких продуцената и Ђ-ева, са више од 15 година дугим стажом, лејблом Innocent Мусиц који броји више од пола милиона прегледа на YouTube-u и резидентуром у легендарном словеначком клубу Амбасада Гавиоли. Иза себе има издања за престижне етикете Сублиминал, New Стате, Инмотион, Моан, Серкал, Дееперфецт и Wiggle, а његов таленат препознала су највећа имена у индустрији, међу којима су Richie Hawtin, Јамие Јонес, Ерицк Morillo, Марцо Царола и многи други.

Када је пре три године потписала за лондонски лејбл Another Rhythm, AmyElle је привукла пажњу бројних познатих селектора, а њена дебитантска издања, која су препознали британски MixMag, Пионеер, BBC Радио 1 и Сириус XM, нашла су место и на насловници УК Хоусе Мусиц плејлисте на Spotify-ju и достигла милионе стримова. Већ њени први наступи довели су до тога да у култним лондонским прос торима, попут Друмсхедс-а, дели бину са легендама као што су Скреам, Јамие Јонес, Јорис Воорн и други, а постала је и прва Ђ-ица серијала DJ Mix на платформи Spotify.

Ексклузивну дводневну журку у љубљанској Фестивалној дворани употпуниће и снаге локалне електронске музичке сцене – мултиталентовани продуцент, DJ и хост на словеначком радију Вал 202 Тим Urbanya, као и перспективна имена Alessio и Alex Цветков.

Догађај ће бити реализован у сарадњи са словеначком агенцијом Супра Травел, која је већ две деценије уз EXIT фестивал – „Гет EXITed Unity је први Exitov фестивалски догађај у Словенији након више од 15 година. Сместили смо га у историјски богату Фестивалну дворану, коју ћемо на два дана претворити у најбољи клуб у Словенији” – навео је директор Супра Травела Павле Костадиновић.

„Хот Синце и Јорис Воорн одсвирали су неке од незаборавних сетова на Exitovoj Данце Арени и на нашим другим фестивалима и евентима, што их чини одличним одабиром да предводе љубљанску Гет EXITed журку” – тим речима је овај дводневни музички догађај најавио члан Управног одбора EXIT Фондације Сањин Ђукић.

Једнодневне улазнице за Гет EXITed Unity биће у продаји од уторка, 13. септембра у 12:00 на сајту Ентрио.си, а најбржи ће имати могућност да своје улазнице набаве по промотивној цени од 20 евра у ограниченом контигенту, након чега ће цена бити виша. ВИП улазнице и Hospitality пакети биће у продаји од 20. септембра.

EXIT је највећа организација музичке индустрије Југоисточне Европе, која има својих девет фестивала у седам држава. Поред матичног фестивала, који се више од 20 година традиционално одржава у Новом Саду, EXIT је до сада организовао бројне фестивале и велике концерте, као што су Но Слееп фестивал у Београду, Сеа Данце и Ада Дивине Awakening у Црној Гори, Револутион у Румунији, Сеа Стар у Хрватској, Echowaves у Грузији, Фестивал 84 у Босни и Херцеговини, Сунланд на плажи Перла у Бугарској, концерти Robbie Williamsa и Madonne у Београду, Ред Хот Chili Peppersa у Инђији и многе друге.

Специјални дводневни Гет EXITed музички догађај представиће и у Љубљани Exitovu мисију у чијој су основи повезивање региона, промоција мира, као и брендирање дестинација и изградња њиховог препознатљивог имиџа.