Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Iggy Азалеа и Афројацк појачавају EXIT фестивал!

23.03.2022. 13:42
Пише:
Промо
EXIT
EXIT / Извор: Фото: Промо

Једно од најјачих програмских издања у историји EXIT фестивала управо је додатно појачано!

Свој наступ на Главној бини фестивала потврдила је вишеструко награђивана аустралијска реперка Iggy Азалеа, једна од највећих хип хоп звезда данашњице, са преко 10 милијарди стримова и чак 70 милиона продатих албума! У јулу на Петроварадинску тврђаву стижу још два имена смештена у Топ 10 годишње листе славног DJ Маг-а – цењени DJ и продуцент Афројацк и највећи бразилски суперстар Алок, као и немачки хитмејкер АТБ!

Exit
Exit / Извор: Фото: Промо

Сви они придружују се раније објављеним великим именима, међу којима су неке од највећих светских звезда, као су Цалвин Harris, Ницк Цаве & The Бад Сеедс, Јамес Arthur, Маскед Wolf, Јоел Corry, Jax Јонес, Борис Brejcha, Honey Дијон, Мацео Plex, Реиниер Zonneveld, Монолинк, Денис Султа, Mathame, ЗХУ, АЦРАЗЕ, Сама’ Абдулхади, ANNA, Сепултура, Напалм Death, Marky Рамоне и многа друга. Ново издање EXIT фестивала, под слоганом „Заједно. Заувек!“ биће одржано од 7. до 10. јула, а ускоро ће бити објављена и нова велика имена мтс Данце Арене! Због огромног интересовања актуелне цене стандардних фестивалских улазница биће на снази најкасније до петка, 8. априла, до краја дана.

Нова хедлајнерка EXIT фестивала, мултиталентована реперка Iggy Азалеа, у протеклој деценији се пробила као једно од најважнијих имена глобално најпопуларнијег музичког правца. Иза ове музичарке на друштвеним мрежама стоји више од 35 милиона људи, као и највећа музичка имена с којима је сарађивала, као што су Britney Спеарс, Jennifer Лопез и Ариана Гранде. У јуну 2014. њени синглови „Fancy“ и „Проблемс“ дошли су до прва два места Billboardovih Хот 100, чиме је изједначила рекорд који су држали Беатлеси. Аустралска реперка је на то одговорила: „Радије бих била Rolling Стонес“, и покренула лавину након које је, управо с мегахитом „Fancy“, постала женска хип хоп извођачица с најдужим број један синглом у историји, престигавши дотадашњу лидерку Лил’ Ким. Огроман таленат могао се наслутити сингловима „Pu$$y“ и „My World“, а у наредним годинама уследила су вишеструка музичка признања, међу којима су Америцан, Billboard и МТВ музичке награде, као и Пеопле’с Choice и Теен Choice награде, уз четири Grammy номинације.

Exit
Exit / Извор: Фото: Промо

Са Grammy наградом иза себе, на EXIT се враћа Афројацк, утицајни холандски Ђ, ЕДМ продуцент и текстописац, који је пробој на интернационалну сцену направио мултиплатинастим хитом „Таке Овер Цонтрол“ са Евом Симонс. Годинама је један од најплаћенијих Ђ-ева на свету, већ деценију незаобилазан на листи најбољих Ђ-ева престижног DJ Маг-а и добитник МТВ награде. Да је његова позиција заслужена показује бескрајан списак музичких имена чије је песме стварао и ремиксовао, међу којима су Beyoncé, У2, Pitbull, will.i.am, Сиа, Мартин Garrix… Све границе је померила песма „Hey Мама“, са Давидом Guettom, Ницки Минај и Бебе Rexha, која има невероватних 1,5 милијарди прегледа на YouTube! Средином 2021. године објавио је нову песму са Guettom „Херо“, која је номинована за Grammy, и пре неколико дана је представио песму „Трамполине“, поново са незаменљивим Guettom, али и са Missy Elliott, БИА и Doechii. Након енергичног заједничког сета са Quintinom из 2014. на мтс Данце Арени, своје хитове доноси на Главну бину.

Exit
Exit / Извор: Фото: Промо

Неприкосновени бразилски суперстар Алок је у овом тренутку један од најистакнутијих личности на светској електронској музичкој сцени, а свој стил описује као „Бразилиан bass“ и „данце поп“. Две године иза нас изнедриле су хитове „Don't Cry Фор Ме“ са Јасоном Дерулом, „Ин My Минд“ са Јохном Легендом и „Don't Say Goodbye“ са Тове Ло и Ilkay Сенцан, док је једна од његових најлепших песама „Хеар Ме Now“. На друштвеним мрежама има више од 40 милиона пратилаца, што га чини другим најпраћенијим Ђ-ем на свету, а угледни DJ Маг га је 2021. године прогласио за четвртог најбољег Ђ-а на свету. За ремикс песме „Пиеце Оф Your Хеарт“ добио је награду 2019. године на Међународним Данце Мусиц наградама, а ремиксовао је и хитове попут „Ливинг Ин А Ghost Town“ и „Астронаут ин the Оцеан“. Једини је Бразилац који се нашао на листи „Billboard Данце 100“, док га је магазин Форбес оценио као једног од најутицајнијих младих уметника у Бразилу. Премијерно је наступио на карневалу у Сао Паулу 2020. године, и то пред милион људи!

Exit
Exit / Извор: Фото: Промо

Андрé Tanneberger познатији као АТБ је немачки музичар, DJ и продуцент транце и progressive хоусе жанрова, који иза себе има више од 20 године изузетно успешне каријере. Његова дебитантска песма из 1998. године, а данас платинасти класик „9ПМ (Till И Цоме)“ обележила је једну еру, постала сингл број један у Уједињеном Краљевству, и достигла топ листе у Аустралији, Данској, Грчкој, Италији и Норвешкој. Низали су се хитови „Холд You“, „You're Нот Алоне“, „Ecstasy“, „Marrakech“. Од 2003. до данас АТБ је сваке године на DJ Маг листи Топ 100 Ђ-ева. Да песма „9ПМ (Till И Цоме)“, АТБ-ов заштитни знак, и даље живи и после 24 године, показује римејк који су урадили Topic и А7С, а Тиëсто га је потом ремиксовао. АТБ је баш у недавном интервјуу рекао да је „његов циљ да ствара мелодије које ће опстати годинама“.

EXIT фестивал ће бити одржан од 7. до 10. јула 2022. године на Петроварадинској тврђави, а своје наступе су потврдила нека од највећих светских и регионалних имена, као што су Цалвин Harris, Ницк Цаве & The Бад Сеедс, Iggy Азалеа, Афројацк, Јамес Arthur, Маскед Wolf, Јоел Corry, Jax Јонес, Алок, АТБ, Борис Brejcha, Honey Дијон, Мацео Plex, Реиниер Zonneveld, Монолинк, Денис Султа, Mathame, ЗХУ, АЦРАЗЕ, Сама’ Абдулхади, ANNA, Сепултура, Напалм Death, Marky Рамоне, Molchat Дома, Схе Паст Away, Бркови, Параф, Визељ, Coach Party, Сана Гарић, Прти Бее Гее и многи други, а нова имена мтс Данце Арене стижу ускоро!

У продаји су четвородневне улазнице по цени од 6.490 динара, уз уштеду од 60 одсто. Због огромног интересовања актуелне цене стандардних фестивалских улазница биће на снази најкасније до петка, 8. априла, до краја дана.

Једнодневне улазнице за петак, 8. јул, када наступају Ницк Цаве & The Бад Сеедс доступне су по поклон ценама, са преко 40 одсто попуста. Цена регуларних једнодневних улазница је 2.990 динара, фан пит улазнице су доступне по цени од 3.990 динара, а ВИП по цени од 12.000 динара. Улазнице се могу купити путем сајта EXIT фестивала, затим на продајним местима и онлајн на страницама Гигс Tix-a.