Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Најтраженији извођач Амстердам Данце Евента појачава Но Слееп: Реиниер Zonneveld први пут у Београду! Стижу и Партибои69 и Регал!

11.10.2022. 15:52
Пише:
Промо
No sleep festival
Но слееп фестивал / Извор: Фото: EXIT Промо

Тренутно најтраженија techno звезда нове генерације Реиниер Zonneveld, познат по нестварним ливе сетовима и распродатим наступима широм света, стиже на свој први београдски наступ у петак, 11. новембра у оквиру Но Слееп Фестивала!

Током прошлогодишњег Амстердам Данце Евент-а оборио је рекорд за Awakenings, највећи techno соло догађај у историји са 13.000 распродатих улазница за мање од три сата, чиме је престигао великане електронске музике као што су Паул Kalkbrenner, Мацео Plex и Тале Оф Ус, али и друга највећа светска имена као што су Аделе, У2, Metallica и Lady Гага, који су раније наступали у истој дворани! Његов метеорски успех није промакао краљу електронске музике Царл Coxu, па ће тако ове године заједно предводити, такође распродату, Awakenings журку на највећој светској смотри електронске музике у Амстердаму. 

На свој први и ексклузивни наступ у Србији у петак 11. новембра стиже и јединствени Партибои69, који је залудео свет својим фантастичним миксевима и оформио посебну заједницу унутар електронске музике! После чак шест година у Београд се враћа и techno велемајстор из Мадрида – Регал! Са њима стижу холандска диск џокејка Кики Солвеј и новосадско откриће нове генерације Каталина, чиме је заокружен програм Главног хангара Луке Београд прве вечери фестивала. Они се придружују постави Но Слееп-а на којој су већ суперзвезде Амелие Ленс и Индира Paganotto, те париски techno артист Koboyo. Ускоро стиже још имена која ће 11. и 12. новембра наступати током 48 бесаних сати на бројним локацијама широм Београда, а појединачне улазнице за Но Слееп крећу у продају од петка, 14. октобра у подне, по најбољим, стартним ценама од 1.290 динара, за које се очекује да ће бити распродате за само неколико сати!

No sleep festival
Но слееп фестивал / Извор: Фото: Промо

Но Слееп Фестивал 2022 | Фирст Night ат Маин Хангар Ревеал

Реиниер Zonneveld је попут урагана освојио планету несвакидашњим музичким умећем и наступима уживо, на којима свира неке од најлуђих techno трака које последњих година готово да редефинишу цео жанр и његов пун потенцијал! Од маратонских осмосатних сетова до наступа на свим водећим фестивалима света, укључујући и премијерни сет на Exitovoj Данце Арени, Реиниер је постао апсолутни хеадлинер главних електронских догађаја као што су Awakenings или Тиме Warp, а покренуо је и сопствени LiveNOW Фестивал у Амстердаму, на којем је испоручио маестралан наступ од чак 11 сати! Оснивач је издавачке куће Filth Он Ацид, која је данас једна од најпродаванијих и најподржаванијих на електронској музичкој сцени и водећа етикета на Беатпорту. Поред бангера као што су „Мове Your Body То The Беат“ и „Things We Might Хаве Саид“, најновије издање у Реиниеровој дискографији је трака „Фист Он Ацид“ са Ангерфистом, а најављено је и мноштво нове музике у предстојећем периоду. Знајући Реиниера и његов обичај да кроз своје сетове провлачи ексклузивне необјављене материјале, Но Слееп Фестивал биће савршена прилика за претпремијеру онога што тек долази! 

Статус омиљеног „рејвера из масе“ последњих година држи аустралијски шоумен Партибои69, који је на потпуно бескомпромисан начин повезао врхунску музику и хумор! Кроз своје ливе наступе и лејблове Мутуал Плеасуре Рецордс и Стингбои Продуцтионс спаја компјутерски анимиране графике и уметност греен сцреен-а са ghetto хоусе, Миами bass, елецтро и Детроит techno звуком, а овом комбинацијом око себе је окупио једну од највећих online заједница на електронској музичкој сцени. Наступајући са својим сада већ култним закривљеним наочарама за сунце, брзо се претворио у једну од најинтересантнијих појава за DJ пултом, а најверодостојнији примери музичког света овог рејв ексцентрика препознају се у тракама „Freaky Дреамз“, „Магнифицент“ и „Фреакинг You Оут“. Партибои69 је последњих година практично изградио култ личности, а као обавезна аудио-визуелна лектира уочи његовог дебитантског наступа у Србији на Но Слееп Фестивалу истиче се чувени Ливе Ghetto House/Ghetto Tech Mix из 2018. године. 

На Но Слееп из Мадрида стиже продукцијски и DJ велемајстор Регал, који се након низа издања за лејблове као што су Фигуре, Bpitch и Exhale, али и за сопствену, интернационално препознату етикету Инволве, последњих година етабилирао као један од најтраженијих techno талената електронске музичке сцене. Ремиксовао је Нину Кравиз, Ellen Allien, Emmanuela Топа и сарађивао са водећим извођачима, као што су Лен Факи (ЕП „The Енд“), Алиен Раин (ЕП „Ацид Affair“) и Амелие Ленс, а своје име је у глобалну techno сцену урезао и кроз два велика Боилер Роом сета и наступе на фестивалима Berghain, Awakenings, ДГТЛ и Exhale. Познат по способности да се креће између различитих поджанрова, на Но Слееп фестивал у петак, 11. новембра доноси еклектични стил, који вуче корене из различитих кутака електронске музике, са примесама транце и ацид звука.

Програм првог фестивалског дана појачаће и Кики Солвеј, која стиже из Немачке, где је крајем прошле године заузела обећавајућу стартну позицију на Zonneveldovoj етикети Filth он Ацид. Дебитовала је одличним сетом од две нумере,  „Deutsches Раве Mädchen“ и „Хеуте Nacht“, у којима представља снажан techno звук, индустријске текстуре и ласерске синтисајзере испраћене њеним вокалима. Домаћу подршку 11. новембра у Главном Хангару пружиће Каталина, млада Ђ-ица и резиденткиња Но Слееп Фестивала и Exitove Но Слееп Нови Сад бине, која доноси хоусе и techno звук, енергичне ритмове, cross-genre сетове и увек позитивну енергију. Победница је првог Лет’с Mix Ит DJ такмичења, а поред Exita, наступала је у бројним новосадским и београдским клубовима.

У продаји су регуларне фестивалске улазнице по цени од 2.290, уз уштеду од 40 одсто, и ВИП ГОЛД фестивалске улазнице по цени од 3.990. У петак, 14. октобра у подне почиње продаја регуларних појединачних улазница, по поклон цени од 1.290 динара, са уштедом од 50 одсто, док ће цена појединачних ВИП ГОЛД улазница износити 2.490 динара. Улазнице су доступне преко фестивалског сајта и продајне мреже Гигс Tix, online и на продајним местима.