Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Најважније информације на једном месту: Све је спремно за EXIT!

06.07.2022. 16:09
Пише:
Промо
Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Капије EXIT фестивала отварају се сутра у 19:00, а очекује се да кроз њих у четири дана прође више од 200.000 људи! У овом тексту се налазе најважније информације о овогодишњем издању.

На Петроварадинску тврђаву од 7. до 10. јула стижу светске, регионалне и домаће музичке звезде, међу којима су Цалвин Harris, Ницк Цаве & The Бад Сеедс, Iggy Азалеа, Маскед Wolf, ЗХУ, Сепултура, Мацео Plex, Honey Дијон, Борис Brejcha, Степхан Бодзин ливе, АРТБАТ, Денис Султа, DJ Tennis, Анфиса Letyago, Marky Рамоне, Напалм Death, The Exploited, Блинд Channel, Адам Beyer Б2Б Енрицо Сангиулиано, Dax Ј, Сама’ Абдулхади, као и јака регионална постава коју предводе Констракта, Сенидах, Прти Бее Гее, Марчело, Бркови, Артан Лили, Параф, Killo Killo, Мими Мерцедез, Кирил Ђаиковски, Бојана Вунтуришевић, Деца лоших музичара, а прикључују им се на стотине других.

УЛАЗНИЦЕ

Четвородневне улазнице су распродате. У продаји су и даље једнодневне улазнице, а за све госте ван Новог Сада остављен је одговарајући контингент на фестивалским капијама. Информације о ценама улазница се налазе на фестивалском сајту, као и на продајним местима и онлајн на страницама Гигс Tix-a.

Четвородневне улазнице потребно је заменити за фестивалске наруквице.

Радна времена и локације заменских места:

У центру Новог Сада (Позоришни трг): уторак 12-22х, среда 12-22х, четвртак 12-00х

У EXIT кампу на Штранду: уторак 12-22х, среда 12-22х, четвртак 12-00х

На Петроварадинској тврђави: уторак 10-20х, среда 10-20х, четвртак 10-03х, петак 10-03х, субота 10-03х и недеља 10-03х.

Фестивалска наруквица се ставља на леву руку, важи за једног посетиоца и омогућава један улазак сваког фестивалског дана у периоду од 19:00 до 03:00 после поноћи. Фестивалску наруквицу није дозвољено скидати за време фестивала.

УЛАЗИ

Капије Exita отварају се сваког дана у 19:00, а затварају се у 03:00, наког чега није могуће ући на Тврђаву. Због очекиваних огромних гужви на фестивалу, EXIT апелује на посетиоце да на фестивал дођу раније, како би избегли гужве на капијама. У току једне вечери посетиоци могу на фестивал ући само једном.

Посетиоци су дужни са собом увек имају неки од личних докумената. Поред фестивалског обезбеђења, улазе контролише и полиција, како би се избегло уношење забрањених предмета и супстанци на фестивал.

ПРОГРАМ, САТНИЦА И МАПА

Програм овогодишњег EXIT фестивала, сатница и мапа се могу пронаћи на фестивалском сајту. На Петроварадинској тврђави ће током фестивала бити постављени билборди са прецизном мапом фестивала и свих бина, инфо пултова, хитне помоћи, и слично. Флајере са мапом фестивала и сатницама посетиоци могу пронаћи и на инфо пултовима, као и код промотера.

ФЕСТИВАЛСКИ КАМП

Exitov камп, најпопуларнији фестивалски смештај у Новом Саду, и ове године ће од 5. до 12. јула бити смештен на Штранду, најлепшој пешчаној плажи на Дунаву.

Поред стандардне понуде коју чине затворени тушеви са топлом водом, тоалети, разноврсна понуда хране и пића, продавница са камперском опремом, станица за пуњење електронских уређаја и локери за личне ствари, посетиоцима EXIT кампа ове године су доступне четири бине и зоне унутар кампа, јединствена EXIT сувенирница, простор за спорт и рекреацију и још много тога!

Камп је отворио своја врата, check ин и check оут биће могући 24 сата, а рецепција ће радити током целог дана и ноћи све до 12. јула.

ВОЗОМ НА EXIT!

Србија Воз и EXIT за посетиоце фестивала имају дивну вест – уведене су посебне линије на релацији Београд-Нови Сад током фестивала! Поред више од 30 редовних дневних полазака на релацији Нови Сад – Београд, који су путницима доступни од 5:30 до 23:00 сата, од 7. до 11. јула фестивалској публици ће бити на располагању и специјални поласци.

Из правца Београда према Новом Саду додатни возови ће кретати у 23:00, 00:00 и 01:00 час са станице Београд Центар, а из правца Новог Сада према Београду у 01:30, 02:30, 03:30 и 04:30 часова.

Сви возови стајаће на железничкој станици Петроварадин, у непосредној близини Тврђаве, као и на станицама Нови Београд, Земун, Батајница, Нова Пазова, Стара Пазова, Инђија, Бешка, Сремски Карловци и Нови Сад, чиме ће долазак и одлазак на фестивал возом бити омогућен и за све посетиоце са ових локација.

Специјални возови ће наведену релацију прелазити за мање од сат времена.

Карте за додатне линије доступне су за куповину путем мобилне апликације или веб сајта Србија Воза уз попуст од пет одсто, као и на благајнама и картоматима.

EXIT МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА

EXIT представља потпуно нову апликацију, која ће дати приступ свим важним информацијама о извођачима и њиховим наступима. Може се преузети путем овог линка: woov.to/EXIT2k22.

EXIT КАРТИЦА ЗА ПЛАЋАЊЕ

Картица за плаћање је званично и једино средство плаћања за плаћање пића, хране и осталих производа на EXIT фестивалу. Биће доступна на свим уплатним (топ-уп) местима на фестивалу и у кампу (само за посетиоце који бораве у кампу). Новац је могуће уплаћивати готовински или платном картицом. Корисници Visa платне картице аутоматски стичу право на 7,5 одсто попуста на плаћање пића.

Могуће је повратити непотрошена средства у сваком тренутку на благајнама које су задужене за то (означене са „рефундација/рефунд“). Неопходно је да се рефундација изврши на фестивалу, пошто накнадни повраћај средстава неће бити могућ. Детаљне инфомације о EXIT картицама за плаћање налазе се на сајту фестивала.

FOODLAND

EXIT ће и ове године посетиоцима обезбедити изузетно широку понуду хране, на чак четири локације на којима ће се налазити објекти фестивалског Foodlanda.

На централном Foodlandu, смештеном насупрот главног улаза на фестивал, посетиоци ће моћи да купе пецива, кобасице, виршле, помфрит, сендвиче, палачинке, пице, пасте, роштиљ, кинеску храну, кафу, „цорн дог“, гирице, помфрит,  торнадо кромпир, кафа и чај.

На Foodlandu код Академије уметности биће доступни роштиљ, пице, сендвичи, палачинке, хот-дог, бургери, кобасице, крилца, карагрујина, индекс сендвич, сладолед, гирос, салате, кафа, помфрит, али и специјална понуда веганске хране, свеже цеђени сокови, кафа и чај.

На Foodlandu у Горњем граду, код музеја, моћи ће да се купе кобасице, пилетина, лигње, гирице, помфрит, торнадо кромпир, сендвичи, пице, палачинке, веге бургери, кокице, киртеш колач, индекс сендвиче, храна са плодовима мора, гирице, лигње, туна и лосос сендвичи, туна бургери, кафа и чај, а локација код Explosive бине имаће у понуди роштиљ и кувана јела.

За све кампере фестивала обезбеђен је и фестивалски Foodland на Штранду са широком понудом хране, од роштиља, пице и палачинки, преко цеђених сокова, до кафе.

Такође, фестивалски посетиоци могу се одморити и освежити уз сендвиче, палачинке, цеђено воће и органски сладолед на потпуно новој Coca-Cola Chill Зони, која се налази између мтс Данце Арене и Но Слееп Нови Сад бине.

EXIT MERCH

Званични EXIT merch продаје се у EXIT shopu у близини главног фестивалског улаза, наступрот централном Foodlandu. Ту посетиоци могу купити дизајниране EXIT мајице, дуксеве, цегере и друге аксесоаре користећи своју EXIT картицу за плаћање.

ПРАВИЛА EXIT ФЕСТИВАЛА

ДА – ранчеви (школски ранац је максимална величина)
ДА – шешири/капе
ДА – упаљачи
ДА – мобилни телефони и таблет уређаји
ДА – наочаре за сунце
ДА – цигарете и електронске цигарете
ДА – мали кишобрани
ДА – кабанице
ДА – капи за чишћење контактних сочива
ДА – фотоапарати и камере (уз званичну press акредитацију)
ДА – инсулин (са дијабетичарским буклетом и личним документима)
ДА – лекови (уз оригинални извештај доктора и оригинално паковање)
НЕ – дрога и опијати
НЕ – ножеви и остало оружје
НЕ – флаше и конзерве
НЕ – инструменти
НЕ – храна и пиће купљени изван граница фестивала
НЕ – шатори
НЕ – кућни љубимци
НЕ – велики кишобрани
НЕ – покривачи
НЕ – штапови за „селфие“
НЕ – штапови за ГоПро камере
НЕ – ГоПро камере
НЕ – екстерне батерије
НЕ – дронови
НЕ – транспаренти са говором мржње упереним ка верској и расној припадности, сексуалној оријентацији и сл.
НЕ – дезодоранси и парфеми

ЛОСТ АНД ФОУНД

Лост & Фоунд шатор се налази на централном Foodlandu (насупрот главном улазу на фестивал) и на њему посетиоцу могу оставити било шта што пронађу на фестивалу (лични документ, мобилни телефон, новчаник и сл.). Такође, на пулту се могу распитати о предметима које су изгубили. Могу писати и на мејл lostandfound@exitfest.org.

ПАРКИНГ

Не постоји фестивалски паркинг за посетиоце. Најближи паркинг је на градској страни, пре моста Дуга или у Петроварадину. Саобраћај у улицама у околини фестивала за време трајања фестивала је обустављен. Вожња од EXIT кампа до фестивала се не препоручује. Због великих гужви на прилазу Петроварадинској тврђави и неколико затворених улица у Петроварадину, вожња може потрајати много дуже од пешачења или превоза аутобусом.

ЛОКЕРИ

Ове године посетиоцима фестивала на располагању су локери мале и средње величине, у којима могу оставити личне ствари, уз обезбеђену струју. Локер се може изнајмити на фестивалу на централном Foodlandu на једно вече или током све четири фестивалске вечери. 

ПРВА ПОМОЋ

На Exitu све четири ноћи дежурају и екипе Црвеног крста, службе Хитне помоћи и ватрогасна служба. У зависности од јачине звука на концертима, постоји опасност да дође до оштећења слуха и других здравствених тегоба. У зависности од врсте и јачине светлосних ефеката, постоји опасност да дође до оштећења вида и других здравствених тегоба. У случају да је посетиоцима потребна било каква помоћ, могу се обратити радницима обезбеђења у препознатљивим флуоресцентним прслуцима.

ПСИХОЛОШКА ПОДРШКА

Штандови за психолошку подршку посетиоцима ове године налазиће  се на више локација – у EXIT кампу, на Foodland-u, али и на ОПЕНС Стате оф EXIT зони фестивала. Циљ је да се посетиоцима фестивала пружи место за предах, подршку при актуелним тешкоћама и поверљив разговор.

EXIT УЖИВО

На Facebook страници и YouTube каналу ће бити емитован ливе stream одабраних EXIT наступа, а на Инстаграм и Флицкр налозима биће приказана селекција најбољих фотографија.

EXIT ИНФО ПУЛТОВИ

У сваком тренутку посетиоци се могу обратити промотерима на јасно обележеним EXIT инфо пултовима широм фестивала.