Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Познати о главним звездама Exita: Цалвин Harris и Ницк Цаве су хедлајнери лета у Србији

27.06.2022. 13:08
Пише:
Промо
Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Поред свих музичких звезда које од 7. до 10. јула стижу на EXIT, међу десетинама великих имена два се истичу као апсолутни хедлајнери фестивала.

 Један од најуспешнијих, најтраженијих и најпопуларнијих Ђ-ева и продуцената свих времена, Цалвин Harris, и отелотворење rock’n’rolla, уметник који је дубоко утицао на историју популарне културе – Ницк Цаве са својим бендом The Бад Сеедс! Ови музички гиганти настављају традицију наступа А-листе извођача на Exitu, као што су прошлих сезона то били The Killers или The Цуре. Ницк Цаве и Цалвин Harris, два премоћна имена у овогодишњем Exitovom програму, уједно су још једна потврда континуираног раста фестивала.

Импресије о њиховом доласку у Србију поделили су многи угледни музичари, музички критичари и новинари, спортисти, глумци и јавне личности, не кријући своје одушевљење и овогодишњим програмом фестивала. Међу њима су Лена Богдановић, Кристина Раденковић, Ђуле Ван Gogh, Нино Челебић, Дашко Милиновић, Драган Амброзић, Бранко Росић, Немања Костић, Лука Матић, Бранка Главоњић, Ненад Кузмић, Милица Перовић, Војкан Бећир, Милан Инић Yasserstain и многи други. 

Цалвин Harris @ EXIT 2к22: Светски наступ који заслужујемо!

РОЦК @ EXIT 2к22: Дисторзирани дух фестивала!

Суботњи хеадлинер Цалвин Harris извођач је с једном од најимпресивнијих музичких каријера свих времена. Његових пет албума редефинисало је модерну музику, а уз синглове, сарадње и ремиксе, инспирисао је будуће генерације продуцената. Долазак на његов први, дуго очекивани наступ у Србији потврдиле су многе јавне личности.

Цалвин Harris је „човек који држи невероватне рекорде, на BBC Chartu има девет #1 хитова само са једног албума, што чак нису имали ни Беатлеси“, објашњава Немања Костић, извршни директор Play радија. Његов колега са радија, водитељ Лука Матић истиче да су након година чекања, сви узбуђени због Цалвиновог доласка јер је то „заиста једно светско гостовање” и јер смо „заслужили да нам неко попут њега дође“.  

Кошаркаш Нино Челебић неће прескочити овогодишњи EXIT јер и он жели да чује једног од најбољих продуцената на свету, а радијски водитељ Војкан Бећир истиче да је Цалвин Harris „редефинисао не само клупски звук, већ и поп музику уопште“ будући да у последњих 10 година „није било шансе да чујеш нешто на радију што није његова песма“, издвојивши сарадње са Rihannom, Ellie Гоулдинг, Дуа Липом, Ритом Ором.

Цалвин Harris предводи низ великих извођача који на Главну бину Exita доносе хитове тешке више од 50 милијарди прегледа, међу којима су Jax Јонес, Јоел Corry, Ацразе, Дисциплес, Ofenbach и обожавани Јамес Arthur.

О Ницку Цавеу: Божанство rock'n'rolla чији су концерти за памћење

Публика жељна гитарског звука нестрпљиво ишчекује наступ једног од највећих роцк песника у историји, Ницка Цавеа с којим ће се суочити у петак, 8. јула. Култно популаран широм света, фанови га сматрају музичким божанством. Концертни промотер и музички критичар Драган Амброзић истиче његову величину тиме да је „дефиниција уметничког у rock'n'rollu већ 40 година“, а да су „његова песничка достигнућа нешто што је најзачајније у роцк музици у 21. веку“. Музичка критичарка Зорица Којић дефинише га као „право божанство rock'n'rolla“.

Цавеов препознатљиви стил, који се кроз године мењао, како звуком, тако и приступом грађењу песама, уредница и водитељка емисије Бунт Бранка Главоњић описује као „бруталан и немилосрдан, а са друге стране изузетно осећајан и сензитиван“, док Ненад Кузмић, музички уредник Радио Београда 202 додаје: „он има ту ноту, црну, али јако добру“.

Сви они најављују свој долазак на Тврђаву, јер свако ко је једном слушао Цавеа, жели то поново. Према речима Звонимира Ђукића Ђулета из групе Ван Gogh, Цаве је „човек који прави несвакидашње спектакле и концерте који су заиста за памћење“, док остали предвиђају да ће и овај наступ бити незаборавно емотивно искуство и концерт који се од почетка до краја гледа без трептања.

Такође, неће пропустити ни наступе других бендова, чија бројност ове године чини да гитарски програм Exita на неколико великих бина изгледа као „фестивал у склопу фестивала“. Ту су неуништиви гриндцоре пионири Напалм Death и култна Сепултура који су према речима Драгана Амброзића „дефиниција буке у rock’n’rollu“, жива легенда пунка Marky Рамоне, жестоки ветерани The Exploited, светска атракција Схе Паст Away, омиљени панкери многих генерација – The Ундертонес, Танкард, Инцантатион и многи други.

EXIT фестивал ће бити одржан од 7. до 10. јула, када на Петроварадинску тврђаву стижу Цалвин Harris, Ницк Цаве & The Бад Сеедс, Iggy Азалеа, Јамес Arthur, Маскед Wolf, ЗХУ, Сепултура, Мацео Plex, Honey Дијон, Борис Brejcha, Степхан Бодзин ливе, АРТБАТ, Денис Султа, DJ Tennis, Анфиса Letyago, Marky Рамоне, Напалм Death, The Exploited, Блинд Channel, Адам Beyer Б2Б Енрицо Сангиулиано, Dax Ј, Сама’ Абдулхади, као и јака регионална постава коју предводе Констракта, Сенидах, Прти Бее Гее, Марчело, Бркови, Артан Лили, Параф, Killo Killo, Мими Мерцедез, Кирил Ђаиковски, Бојана Вунтуришевић, Деца лоших музичара, а прикључују им се на стотине других.

АКТУЕЛНЕ ЦЕНЕ ФЕСТИВАЛСКИХ УЛАЗНИЦА

Фестивалске улазнице доступне су по цени од 7.490 динара, уз уштеду од 40 одсто. Промотивне цене регуларних једнодневних улазница за четвртак, 7. јул, износе 2.590 динара, за петак, 8. јул, 3.390 динара, за суботу, 9. јул, 3.990 динара, а за недељу, 10. јул, коштају 2.990 динара. Фан пит улазнице за петак, 8. јул, када наступају Ницк Цаве & The Бад Сеедс, доступне су по цени од 3.990 динара. ВИП ГОЛД фестивалске улазнице доступне су по цени од 41.000 динара, једнодневне ВИП ГОЛД за четвртак и недељу коштају 12.000 динара, а за петак и суботу 18.000 динара. Улазнице се могу купити на фестивалском сајту, као и на продајним местима и онлајн на страницама Гигс Tix-a.