Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вечерас велико финале са Давидом Guettom, Соломуном и Артбатом!

11.07.2021. 13:59
Пише:
Промо
Exit
Exit / Извор: Фото: Промо

Каква ноћ, какво јутро! Нина Кравиз, Робин Schulz, Сатори и Асаф Авидан обележили досад најпосећеније вече овогодишњег EXIT фестивала

Синоћ је кроз фестивалске капије на Петроварадинској тврђави прошло чак 48.000 посетилаца како би сведочили невероватној вечери, а неки од наступа биће великим словима уписани у историју фестивала. Након што су три хеадлинера мтс Данце Арене отказала свој долазак из здравствених разлога, универзум је ипак показао изврстан план Б. Нина Кравиз, која се у међувремену опоравила, хитно је долетела из Москве и испоручила сет епских размера о којем ће се још дуго причати. У стилу највећих роцк концерата ову икону електронске сцене публика је чак три пута враћала на бис скандирајући њено име! Пар сати раније посетиоци фестивала осетили су једну од најснажнијих енергија створених на Главној бини Exita. У фантастичном наступу, у којем је представио и музику са албума сниманог у Србији, Сатори је показао сву раскош свог талента. Светска премијера и најупечатљивији део концерта било је извођење песме „Ђелем Ђелем“ у којем је семплован вокал са једног од последњих снимака велике Есме Реџепове, за који је Сатори добио права од њеног сина. Сва бол Балкана коју је велика уметница представљала у својим песмама као да је у Саторијевој интерпретацији покушала да пронађе пут до исцељења. Каква ноћ, какво јутро!

Програм на Главној бини синоћ су обележила чак четири музичка суперстара. Публику је прво очарао харизматични Асаф Авидан, да би је до 5:30 ујутру расплесану држали хитмакер Робин Schulz, легендарни Паул Ван Dyk и мултиталентовани Сатори у чијем ливе наступу се као гошћа појавила Амира Медуњанин. Другу главну бину фестивала, мтс Данце Арену, до 9:00 држали су на ногама Нина Кравиз (као замена за Хот Синце 82, Honey Дијон и Бориса Brejchu), суперпопуларни творци клупских химни, италијанска Медуза, ексклузивни бацк2бацк сет Адиел и Францоис X-a и домаће снаге које су представљали Реблок и Space Мотион. Visa Фусион бину обележили су енергични наступи бендова E-Play, Драм, Деаф Радио и Дееп Steady, као и трап/хип хоп артиста Елона, разних извођача унутар Apollo Showcasea и групе Сунсхине. Но Слееп Нови Сад заузели су Дејан Милићевић, X-Coast, Роман Флугел и Адиел, док су хит бину фестивала, Ганг Беатс powered by Noizz, до краја испунили Бунтаи.

Финално вече овогодишњег Exita проћи ће у знаку наступа двојице великана електронске музике и једног дуа који је на најбољем путу да им се придружи. Давид Guetta свој ће наступ на Главној бини започети у 02:30, док је част да затвори програм мтс Данце Арене, али и комплетног фестивала, припала Соломуну и пријатељима у петочасовном сету који почиње у 5:00! Пре њега, у 3:00, свој сет започеће нове глобалне звезде електронске сцене, украјински дуо Артбат!

Маин стаге доноси уз Давида Guettu, и наступе Рундека и Екипе, групе Laibach, Схецк Wesa, Јонаса Блуеа, Divollya и Markwarda и победника ХЕМИ конкурса састава Коала Воице. Бацк2бацк сетови Магдалене и Andrewa Mellera, као и Афтер Affair и Кристијана Молнара те Бонафиде и Цоеус заузеће уз, Соломуна и пријатеље и Артбат, DJ пулт мтс Данце Арене. На Visa Фусион бини наступиће Massimo, Есма’с Банд Next Генератион, Ида Престер & Lollobrigida, Ајс Нигрутин и Тимбе, Смоке Мардељано, Лове Хунтерс, Thundermother, као и Бас и стега, победници конкурса Play@EXIT. Публика Но Слееп Нови Сад бине последње ће вече фестивала плесати уз музику 999999999 Ливе, Јулиане Huxtable, Monosaccharidea, РАР-а, Хуман Риаса и VTSS-a у бацк2бацк наступу са СПФЂ

Званичне процедуре за улазак на фестивал

EXIT је на свом сајту објавио званичне процедуре за улазак посетилаца на овогодишње издање фестивала. Улаз на Тврђаву, до недеље 11. јула биће ограничен на оне који или поседују Дигитални зелени сертификат, што значи да су вакцинисани или прележали Ковид-19, или на оне који имају негативан брзи антигенски или ПЦР тест. EXIT је за купце улазница обезбедио бесплатне брзе тестове на Новосадском сајму све до последњег дана фестивала, док ће они који улазе с позивницама те тестове моћи да ураде у лабораторијима Aqualaba и Југолаба широм Србије, и Медлаба и Биотеста у Новом Саду, са којима је EXIT договорио сарадњу и бенефициране цене само за посетиоце фестивала. „Сафе евентс Сербиа“ безбедоносни протокол у складу са најновијим научним истраживањима, учиниће летње фестивале у Србији најбезбеднијим окупљањима у земљи, далеко сигурнијим од разних прослава, тржних центара, кафића и других места окупљања на којима не важе оваква правила.

Комплети распродати, у продаји само једнодневне улазнице

Комплети улазница за EXIT фестивал су распродати. Ограничен контингент једнодневних улазница за EXIT фестивал 2021. по цени од 3.490 динара за недељу налази се у продаји путем званичне странице фестивала и продајне мреже Гигс Tix. Одређен број улазница ће се продавати и на фестивалским улазима.