Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Заокружен програм Pachamama бине powered by Роса: Vylana Марцус, Лаура Есцуде, DJ Тебра, Дееп Steady и многи други слећу у EXIT Универзум!

26.06.2023. 16:18
exit
exit / Извор: Фото: EXIT Промо

У EXIT Универзум од 6. до 9. јула слећу предводници најтраженије турнеје на свету

Смештена усред живописне таписерије Петроварадинске тврђаве са предивним погледом на град и реку, Pachamama бина је ритмички рај који посетиоцима ове године доноси најзвучнија имена world мусиц жанра, медитативног звука и низ невероватних перформанса, који ће на EXIT донети есенцију фестивала Ада Дивине Awakening. Vylana Марцус, Лаура Есцуде, DJ Тебра, Ит’с а Глобал Thing фт. Блацк City Boys, Хеартс Либератед, Дееп Steady, Сарасвати Друна Бенд, Дуб Дуба, Кло Кло, Натасха Деви и многа друга водећа имена спиритуалног звука на EXIT фестивал донеће јединствену енергију са бине која из године у годину расте и отвара ново музичко поље унутар Тврђаве. Овогодишњи EXIT почеће управо са бине која је духовни извор читавог фестивала, уз какао церемонију и Сарасвати Друна бенд.  

Vylana Марцус је алхемичарка звука и визионарка која је свој живот посветила лечењу и као уметница и као исцелитељка. Она користи различите медијуме унутар уметности како би стимулисала колектив и подржала их у ширењу индивидуалне и универзалне свести. Њена мисија је да утиче на људе да дозволе себи да се трансформишу, буду слободни и јаки – да буду само оно што јесу. Звуком, фреквенцијом, покретом и безусловном љубављу коју тка у своју музику, Vylana шаље поруку људима да пригрле сваки део себе. Њена музика је дотакла милионе људи широм света, а њена страст је пружање јединствених музичких перформанса усредсређених на срце, који воде људе да реализују свој потенцијал.

Након што својим невероватним перформансом отвори мтс Данце Арену у четвртак 6. јула, Vylana ће посетиоцима донети своју јединствену енергију и у суботу 8. јула на Pachamama бину. Њен наступ на Данце Арени донеће срж Pachamame и нови, продорни и нежни звук на Exitov храм електронске музике. 

exit
exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Лаура Есцуде је продуценткиња и уметница која ствара магију кроз музику, технологију и самосвест. Она је иноваторка и дизајнерка звука која са дубоким разумевањем сложене технологије и дубоком страшћу за музику и уметност ствара невероватне симфоније. Спајање технологије са уметношћу је њена супермоћ. Мешајући своје вештине класично обучене виолинисткиње и авангардне електронске продуценткиње, Лаура доноси неокласични и футуристички стил поткован сировим емоцијама. 

DJ Тебра долази на EXIT уз афро и progressive хоусе мелодије. Већ 20 година он на сцену доноси незабораван и препознатљив звук и обимну дискографију, укључујући како оригинална издања тако и мноштво ремикса. Његова музика је најискренији израз личног и емоционалног истраживања звука, његови креативни процеси у потпуности су посвећени стварању неочекиваних звукова који комуницирају са публиком на дубоком нивоу. 

It's а Глобал Thing је DJ трио познат по својој заразној мешавини клупске електронике са балканским, латиноамеричким и афричким ритмовима. Они вешто представљају јединствену фузију различитих глобалних ритмова у оквиру свог регионалног домена клупске музике. Познати по својим динамичним наступима који истражују старо и ново, од аналогног до дигиталног, њихов звук је прожет њиховом регионалном културом, али се протеже да обухвати шире музичке корене. Ово ће бити њихов други наступ на EXIT фестивалу,  овог пута на бину долазе у сарадњи са групом Блацк City Boys коју чине 4 МЦ-ја. 

На Pachamama бини наступиће и Дееп Steady, бенд који меша јамајчанску музику и амерички џез, The Дурианс који доносе укус Сингапура и Тајланда кроз пулсирајуће електронске ритмове, Натасха Деви која ће публику повести на јединствени екстатични плес, као и Сарасвасти Друна Бенд, Хеартс Либератед, DJ Ђорђе Бастовановић, Дуб Дуба, Нектарије, Кло Кло, Јулија Castellucci, Схи Цу, Ло Фи Фалафел, DJ Каље Вест, The Дурианс, DJ Killo Killo и Соундс оф Зез. 

У EXIT Универзум од 6. до 9. јула слећу предводници најтраженије турнеје на свету The Prodigy, реп богови Wu-Tang Цлан, Grammy рекордер Skrillex, као и број један светске електронске сцене Ериц Prydz, затим Нина Кравиз, Амелие Ленс, Индира Paganotto, Alesso, Виагра Boys, Димитри Вегас & Like Мике, Цлаптоне, Кеинемусик, Хот Синце 82, ЦамелПхат, Бен Böhmer ливе, Агентс Оф Тиме ливе, Минд Агаинст, Chase & Статус, Софи Tukker, ЛФ System, Махмут Орхан, Бурак Yeter, Игните, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Рејецтс, Exciter, Massacre, The Тоастерс, Dry Цлеанинг, Rudeboy и многи други.

Фестивалске улазнице доступне су по цени од 7.990 динара, док се једнодневне улазнице за четвртак могу купити по цени од 3390 динара, за петак и суботу по цени од 3.690 динара, а за недељу по цени од 2.990 динара. 

Улазнице су доступне на сајту фестивала, као и на Гигс Tix продајним местима и online.