Завршен пети Good Food & Wine Фестивал
На београдској Сава променади јуче је завршен пети по реду „Гоод Food & Wine Фестивал.“ Посетиоци су могли да пробају храну и пића више од 100 излагача из Србије и региона и на једном месту осете туристички потенцијал наше земље.
Овакви фестивали прилика су и да се Србија, као и њени делови, брендирају као дестинација, истакла је отварајући фестивал Данијела Вићентијевић , самостални саветник у Министарству туризма и омладине, под чијим покровитељством се ова манифестација одржава.
- Све више туриста је заинтересовано да упозна аутентичност, традицију и гастрономску културу коју ми на најбољи начин овим путем представљамо. Београд постаје најпрестижнија сити брејк дестинација у региону и шире, и то можемо проширити и на друга места по Србији. О томе ћемо овде разменити идеје - навела је Вићентијевић.
Уз пробу локаних специјалитета и вина, посетиоци су уживали и у културно уметничком програму. Госте је забављао КУД „Крсманац“ и КУД „Колан“, млада оперска певачица Ивана Баришић, Вања Ценић и DJ Луиђи…
Признања новинарског жирија су добили најистакнутији произвођачи у 12 категорија, док су срећни посетиоци добили велики број награда на томболи.