Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Музичари и ватерполо репрезентативци из Србије и региона покренули EXIT Лето љубави у Умагу!

26.05.2017. 11:45
Пише:
Србија Данас
Exit leto ljubavi
Exit лето љубави / Извор: Фото: Промо

Почело је!

Велико регионално EXIT Лето љубави покренуто је у духу љубави, толеранције, музике и спорта, када су синоћ отворене капије првог Сеа Стар фестивала у прелепом резорту Stella Марис у Умагу. 

Трећи Фестивал манифестација и дестинација „Београдски Манифест“ биће одржан на Калемегдану

Први део церемоније отварања обележили су бициклисти који су у претходних 5 дана прешли 660км пута од Новог Сада до Умага. Пријатељство градова у којима се одржавају сва четири Exitova фестивала, EXIT у Новом Саду, Сеа Стар у Умагу, Сеа Данце у Будви и Револутион у Темишвару, потврђена је и у спектакуларној завршници церемоније отварања на којој су ватерполо репрезентативци из четири државе региона послали снажну поруку пријатељства и заједништва!

Vaterpolisti
Ватерполисти / Извор: Фото: Промо

Овај мали регионални all-star квартет чинили су Огњен Стојановић из Србије, освајач олимпијског и светског злата, Милош Шћепановић, капитен Црне Горе и освајач бројних медаља са свих европских и светских такмичења, Јакоб Мерчеп, најбољи шутер актуелног јуниорског првака света, репрезентације Хрватске и Козмин Раду, капитен румунске ватерполо репрезентације и најбољи стрелац Светског првенства у Шангају.

"Канда, Коџа и Небојша" и "Епилог" на Зидићу испред Дома омладине у Београду

Након што је светски мегацар Рамбо Амадеус извео публику на обале морске лагуне у центру фестивала, ватерполисти су скоковима у воду започели финалну церемонију. Ватерполо лопта коју су им бициклисти донели из Новог Сада, на себи је садржала потписе челних људи Новог Сада, Умага, Exita и Истратуриста, те и самих спортиста! Након што су ватерполисти пребацили лопту преко водене лепезе која се дизала преко 10 метара у ваздух, из ње се покренуо спектакуларан водени холограм! Овај визуелни перформанс садржао је неке од најважнијих порука из оригиналног Лета љубави 1967. године, за које се EXIT залаже и данас 50 година касније.

Rambo Amadeus
Рамбо Амадеус / Извор: Фото: Промо

У духу фестивала на Петроварадинској тврђави, и сам крај церемоније био је резервисан за први од два велика ватромета током фестивала.

Претходно је вече отварања новог фестивала из EXIT породице обележила и група бициклиста која је у четири дана прешла 660 километара из Новог Сада до Умага носећи са собом EXIT заставу љубави, ватерполо лопту и поклон градоначелника Новог Сада за градоначелника Умага! Заставу наднационалне државе EXIT од три метра ширине на којој је био исцртан симбол љубави и пријатељства донели су Милисав Босанац, Горан Савуљић, Негомир Гајинов и Борис Новотни.

Biciklisti
Бициклисти / Извор: Фото: Промо

Током разних деоница, на путу су им се прикључивали и бициклисти у Новој Градишки и Бузету, а у самом финишу су им се прикључили и тркачи које су предводили Душан Ковачевић, директор и оснивач Exita и Роналд Коротај, директор Истратуриста. На мосту који спаја два крака новог Exitovog фестивала дочекали су их градоначелник Умага Вили Bassanese и Милован Поповић, директор ТЗ Умага, а том приликом је и објављено да су Сеа Стар фестивал, Истратурист и град Умаг донирали 15 евра за сваки пређени километар, те да је укупно прикупљено око 10.000 евра за набавку новог радиолошког апарата за Дом здравља у Умагу!

Biciklisti
Бициклисти / Извор: Фото: Промо

Поред поменутог Рамба Амадеуса, музички програм нултог дана на Наутилус Арени предводили су регионалне суперзвезде С.А.Р.С. који су одушевили публику у Наутилус арени, пунк роцкери Kawasaki 3П, хип хоп атракција Канџија и Голе жене, те индие прваци М.О.Р.Т, док је Ентер Стаге представио своју DJ репрезентацију коју чине DJ Дон Том, DJ Indy, Јое 2Схине, Бад Кид и The Trixx. 

За вечерас најављен спектакл пред преко 20.000 људи!

Данас се фестивалу прикључује и главна бина, Addiko Тесла Стаге где ће наступити главне звезде Сеа Стар фестивала, The Prodigy, за које се очекује да ће заједно са публиком Сеа Стар фестивала направити још један историјски спектакл! Чувени DJ маг у свом извештају са EXIT фестивала истакао је како су Prodigy наступи пред EXIT публиком најбољи на планети и који се памте цео живот! Поред њих, Умаг ће запалити и Дубиоза Колектив, Модестеп Ливе, Умек, Бад Copy, Урбан & 4, High 5 & Кукус, Киша Метака, Кранкшвестер, Марина Карамарко, Matter, Вервет и многи други. 

Vatromet
Ватромет / Извор: Фото: Промо

Иако су комплети карата распродати, једнодневних улазница биће довољно на вратима током целе ноћи

Незабележено интересовање за Сеа Стар фестивал довео је до распродаје комплета улазница, али је зато сачувано довољно једнодневних улазница које ће током целе ноћи бити доступне на фестивалским благајнама по цени од 250 куна. Данас се очекује и највећа гужва, те се свим посетиоцима фестивала препоручује да на локацију дођу што пре, као и да своје наруквице преузму на заменским местима у кампу и на фестивалу већ током дана.