Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

EXIT, ЛЕТО ЉУБАВИ: Коначно откривено са којим ћете све ВРХУНСКИМ извођачима уживати ове године!

18.01.2017. 13:33
Пише:
Србија Данас
Exit festival
Exit фестивал / Извор: Фото: Промо

Најпосећенији фестивал на овим просторима чека вас на истом месту.

У сали биоскопа Cineplexx Ушће одржана је конференција за новинаре поводом овогодишњег Exit фестивала.

EXIT тим ове године спојиће чак четири фестивала у региону у јединствено EXIT Лето љубави 2017. Први у низу је Сеа Стар, нови фестивал у Истри који ће се 26. и 27. маја одржати у граду Умагу, а већ су potvrđeni The Prodigy, Dubioza kolektiv i Urban&4. Након неколико дана паузе, уследиће Револутион фестивал у Темишвару, 2. и 3. јуна, а одмах nakon EXIT festivala, od 6. до 9. јула, следи четврто издање Сеа Данце фестивала од 13. до 15. јула! У акцији "1 карта = 4 фестивала", која ће због великог броја молби фанови бити продужена још до 30. јануара, сви купци улазнице за EXIT по цени од 6.490 динара, на поклон добиће и улаз на остала три фестивала

Exit festival
Exit фестивал / Извор: Фото: Промо

Један од најнаграђиванијих музичара свих времена, оснивач и певач групе Оасис, Лиам Gallagher, отвориће EXIT фестивал у четвртак, 6. јула. Лиам је уз Оасис освојио чак 37 најпрестижнијих музичких награда, а овај манчестерски бенд који су медији прозвали наследницима Битлса за само три године од свог првог, стигао и до највећег рок концерта у британској историји. 

- Галагер је један од икона британског и светског рокенрола. Његов бенд Оасис представља својеврстан одговор на амерички гранџ. Заједно са бендом Блур, који им је био велика конкуренција деведесетих, зачетници су тзв. таласа бритпоп звука. Њихово супарништво подсећало је на оно које је постојало између Битлса и Ролингстоунса. Велика је част да музичар његовог ранга наступа на Exitu - објаснио је рок критичар Драган Амброзић.

Galager
Галагер / Извор: Фото: Промо

Исте ноћи кад и Лиам, још један музичар који пуни стадионе долази на EXIT, али на импозантну Данце Арену! Немачки техно продуцент Паул Kalkbrenner nedavno је наступио пред пола милиона људи испред Бранденбуршке капије, потврдивши статус једне од највећих звезда данашњице. Лиам и Паул обележиће отварање фестивала, али завршну, велику журку, по узору на прошлогодишњи наступ Давида Guette, на главној бини направиће човек који је последњих пет година један од водећа три светска Ђ-а, од чега првопласирани чак две године узастопно - Hardwell!

На главну фестивалску позорницу стиже и глас нове генерације, популарни 22-годишњи енглески кантаутор Јаке Bugg! Он на EXIT долази после три албума са врха британске листе и чак 17 синглова, уз наступе на највећим фестивалским бинама и НМЕ наградом за најбољег соло извођача. У четвртак, 6. јула на "Мејн" долази и трио који предводи Алан Walker, аутор хитова "Фадед", "Алоне", "Синг Ме то Слееп" и других који у збиру достижу две милијарде YouTube прегледа, док ће треће вечери, 8. јула, наступити и популарна хип-хоп и дубстеп група Фореигн Beggars!

Hardvel
Хардвел / Извор: Фото: Промо

Субота на Арени увек представља највеће хитмејкере, а први у низу је Дуке Думонт, чији су летње химне "Оцеан Дриве" и "И Гот You" освојиле прва места топ листа уз номинацију за Grammy! Ове године стиже и Робин Schulz, и то са "Схед А Light", новим хитом у односу на прошло лето када га је изненадна болест спечила да доживи магију EXIT Данце Арене и подели са публиком неке од највећих хитова претходних година – "Сугар", "Prayer ин the Ц", "Headlights" и друге! Њима ће се придружити и млада француска звезда Кунгс, чији је мегахит "This Гирл" на "Схазам - Hall оф Фаме" листи је иза себе оставио и хитове као што су "Happy" од Pharrella или "Chandelier" од Сие!

Баш као што се прошлог лета на Арени десио својеврсни "Techno All Старс", ове године већ у првој групи извођача дешава се прави "Хоусе All Старс" јер поред Думонта, долазе и остали тренутно најтраженији представници овог жанра на планети: Јамие Јонес, Хот Синце 82 и Блацк Coffee! Исте ноћи са Kalkbrennerom, о призору препуне Арене, који сваког извођача оставља без речи, овог лета сведочиће још један Немац чији је наступ уживо постао права глобална сензација - Рецондите!

Konferencija
Конференција / Извор: Србија Данас

Жестоко гитарско прашење и ове године испоручује култна метал, пунк и хардцоре бина EXIT фестивала - Explosive! Чак седам првих бендова већ је потврдило своје наступе, а ову експлозивну групу предводе чувени немачки трасх металци Деструцтион, који на EXIT фестивалу наступају премијерно са новим албумом и истоименом "Ундер Attack" турнејом која само у прва два месеца ове године обилази око 30 градова у Европи! И легендарни британски хардцоре pankeri Discharge, чије су песме обрађивали бендови као што су Metallica, Anthrax и Сепултура, враћају се на тврђаву са новим албумом, "Енд оф Days", а исте ноћи са њима наступиће њихови мексички пандани Ацидез!

Посебно место у програму заузима детроитска сензација и један од најзначајнијих death метал састава нове generacije, The Блацк Дахлиа Мурдер, хедлајнери највећих метал фестивала и бенд са вишемилионском базом фанова на друштвеним мрежама! На EXIT долази и амерички гриндцоре бенд у usponu Full оф Hell, британски скејт-панкери из групе Дарко, те румунски блацк метал магови Дордедух, бенд настао из култног Негура Бунгета!