Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Суботња еуфорија на Exitu окупила 52.000 људи: Вечерас финале!

09.07.2017. 14:28
Пише:
Србија Данас
exit 2017
exit 2017 / Извор: Фото: Промо

Лијам Галагер: Exit је најбољи фестивал на свету.

Тачка кључања чувене фестивалске атмосфере ове је године због нултог дана поранила већ у петак, а синоћња суботња журка успела је да лествицу помери ка небу изнад препуне тврђаве. Традиционално енергична, срчана и гласна, публика Exita показала је претходне ноћи још једном због чега фестивал интензивно остаје урезан у срцима највећих музичких звезда попут Лијама Галагера који је на Твитеру објавио да је "Exit најбољи фестивал на свету".

exit
exit / Извор: Фото: Промо

На више од 40 зона и бина широм тврђаве кретало се више од 52.000 људи, а апсолутна звезда суботње ноћи на Exitu био је суперпопуларни амерички певач и аутор ударних хитова Јасон Деруло! Лудница на главној бини почела је већ уз прве тактове мегахита Wiggle а затим су наставиле да се нижу и друге заразне нумере попут Watcha Say, Swalla, Талк Dirty, Ридинг  Соло. За жесток провод на главној бини побринули су се и електронски трио Rüfüs, као и холандске bass суперзвезде Ноисиа који су главној бини приказали свој продукцијски мастерклас, шоу под називом Оутер Егдес!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

Највеће изненађење вечери публици је приредио Раг’н’Боне Ман који се појавио дан раније на Exitu да би се придружио на главној бини пријатељима из популарног састава Фореигн Beggars! Да је ово заиста Лето љубави потврдила је и просидба на мтс Данце Арени преко свих екрана, док је на Reggae бини Британац Бен је прославио десет година љубави са Наташом из Србије коју је упознао баш на EXIT фестивалу!

exit 2017
exit 2017 / Извор: Фото: Промо

На мтс Данце Арени један од најмлађих продуцената Кунгс загрејао је публику својим великим хитовима "This Гирл", "И Феел Со Бад" и "Don't You Know" који се не скидају са радио станица и топ листа код нас и широм Европе. Немачки хитмејкер Робин Schulz са својим тимом је приказао комбинацију музике која је са лакоћом одржавала сјајну амосферу и сценских ефеката који су у једном моменту обојили светски фамозну бину у боје српске заставе. Арену је до усијања довела DJ суперзвезда  Дуке Думонт који је публику телепортовао у неке тропске крајеве својим највећим хитом Оцеан Дриве. Незаборавно јутро на Арени донели су Систер Bliss и њен Faithless DJ Сет, док је британски ас Хот Синце 82 направио суботњу завршницу о којој ће се још дуго причати!

exit 2017
exit 2017 / Извор: Фото: Промо

Висе хиљада људи на Addiko Фусион бини уживало је у мајсторству легендарног Звонка Богдана, а култни састав Забрањено пушење испунио је обећање и љубитељима фестивала пружио вече и забаву за памћење! Гангста реп дух донела је сплитска група Киша метака као и Све барабе овдашње хип-хоп сцене предвођене Ајс Нигрутином. Explosive бина била је у знаку пунка - култни британски пунк бендови Discharge и Ангелиц Упстартс распаметили су екстремну публику ове бине, а част домаћег пунка бранио је легендарни КБО! Трибина „Чији је НАШ језик“, који је организовао EXIT у сарадњи са покретом Нови оптимизам окупио је велики број заинтересованих у новој Црафт Стреет зони фестивала, где се током четири дана одржава серија разговора „Данас – магија дијалога“.

exit 2017
exit 2017 / Извор: Фото: Промо

О Декларацији о заједничком језику говорили су лингвисткиња и ауторка књиге „Језик и национализам“ Сњежана Кордић, писац и председник удружења Крокодил Владимир Арсенијевић, писац и музичар Марко Шелић Марчело, активиста покрета Нови оптимизам Влатко Секуловић и глумац и продуцент Драган Бјелогрлић, а модераторка је била списатељица и позоришна уметница Миња Богавац. Данас  ће у Улици старих заната говорити представник Фондације Нови Сад 2021 Немања Миленковић, представник ОПЕНС-а Вукашин Гвозденовић, продуцент и један од оснивача СКЦНС “Фабрика” Здравко Вулин, представник уметника тзв. “Кинеска четврти” Пера Мирковић, док ће у име друштва архитеката Новог Сада говорити Слободан Јовић. Тема је “Дијалогом до Кинеске четврти”, а модератока ће бити новинарка Весна Фаркаш.

Вечерас велико финале Exita!

Пето и завршно поглавље овогодишњег EXIT фестивала угостиће арт-поп краљицу Роисин Murphy, а на главној бини запеваће „нежни џин“ непоновљивог гласа – нова соул звезда Раг’н’Боне Ман! Журку на главној бини попут оне са Давид Guettom прошле године прошле направити и затворити Мејн једна од највецих стадионских DJ звезда данашњице  Hardwell!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

Затварање Арене и целог овогодишњег Exita ове године припашће неприкосновеној Нини Кравиз, а пре ње ће ту бити још Ницоле Моудабер, Антигоне & Францоис X, Фабризио Рат - Ла Machina, Тијана Т и други! Addiko Фусион бина представиће увек веселе Orthodox Целтс, десерт рокере из Фарга Egypt, сурфее из групе The Бамби Молестерс, метал панкера Мортал Комбат, па све до величанственог Massima Савића. Маестрално ће бити и на Explosive бини уз чувене трасх металце Деструцтион и један од најзначајнијих мелодиц death метал бендова данашњице The Блацк Дахлиа Мурдер!