Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ава Гарднер, дива са најтужнијом животном причом! Лепотом очарала цео свет, скончала сама без игде икога!

26.08.2020. 19:58
Пише:
Србија Данас/24.Хр
Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

Написала је аутобиографију о свом бурном животу!

Ава Гарднер представља отелотворење појма "фатална жена". Стил живота јој "није дозвољавао" да има децу, уживала је у својој слави и страсним и несрећним љубавима, а смрт је затекла стару, болесну и како то обично бива - саму!

ОТКРИВЕНА ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА! ОВАКО је настала песме Томе Здравковића "Киша је падала"!

ОТКРИВЕНА ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА! ОВАКО је настала песме Томе Здравковића "Киша је падала"!


ЕУФОРИЈА: Буч Кесиди представили нови сингл - погледајте спот за песму "Недеља ујутру"

СПЕКТАКУЛАРНА ПЉАЧКА! Три ЛОПОВА ушла у Лувр и однела МОНА ЛИЗУ - 28 сати нико није приметио да је нема

СПЕКТАКУЛАРНА ПЉАЧКА! Три ЛОПОВА ушла у Лувр и однела МОНА ЛИЗУ - 28 сати нико није приметио да је нема

На Бадњи дан давне 1922. године рођена је према мишљењима многих, најлепша жена света. Ава Гарднер је одрасла у многобројној породици, а била је толико везана за свог оца да јој је један психијатар рекао да има Едипов комплекс. Била је најмлађа од седморо деце, па је њена мајка пожелела да се управо она посвети образовању.

Ипак, њу је живот одвео у потпуно другом смеру. Старија сестра Бапи удала се за професионалног фотографа Ларија Тара у Њујорку. Када јој је Ава дошла у посету, позирала је Тару. Њене фотографије остале су запажене, па је са само 18 година потписала уговор са Metro-Goldwyn Mayer студиом.

Прославила се у филмовима “Чамац”, “Снегови Килиманџара”, “Босонога контеса” и многим другим. За улогу у “Могамбу” је Ава номинована за Оскара. Ипак, највећу славу стекла је због своје изузетне лепоте на коју су пали најпожељнији мушкарци Холивуда.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

Завела најпожељнијег нежењу

Већ првог дана у студију упознала је Микија Рунија. Иако је био изузетно популаран и шармантан Ава није одмах “пала” на њега. Тог дана позвао ју је на вечеру, али она га је одбила и рекла му да нема времена.

- Требало ми је шест минута да отпакујем кофер и оперем зубе. Ионако нисам знала никог у Холивуду осим сестре. Тада нисам знала да је он био најпожељнији нежења. Касније сам схватила да је спавао са свима - рекла је.

Он није одустајао, а Ава је искористила све изговоре. Те вечери дошао је по њу лимузином тачно у седам сати. Вест о њиховој вези брзо се проширила.

- Нисам имала појма шта ћемо изазвати. Сви су причали само о томе”, рекла је Ава која је за Микија увек говорила да није згодан, али да дефинитивно има “оно нешто”. Осим тога, признала је да га је често звала патуљак што је њему јако сметало.

Добро су се забављали и волели су да излазе. Уживали су у алкохолу, а мартини су чак пили из шоље за кафу јер су то сматрали гламурозним.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

Буран растанак

- Када смо се вратили с меденог месеца имала сам јаке болове у стомаку. Тада сам завршила на операцији, а кад сам се вратила из болнице схватила сам да је Мики спавао са другом у нашем кревету - причала је Ава.

Сваки пут кад би се наљутила поклањао јој је скупоцени накит који је обожавала. Објаснила је да се осећала преварено и понижено јер је знала да њен супруг спава с другим женама, али је ипак хтела да га придобије натраг. Секс им је, прича, био фантастичан.

- Причали смо о нашем првом сусрету. Кад сам га питала шта је прво помислио, одговорио ми је: ‘Схватио сам да морам да те имам у кревету’ - рекла је Ава.

Једне вечери се толико напио да је извадио нотес са бројевима девојака. Коментарисао је сваку од њих и рекао каква је у кревету.

- То је било то. Избацила сам га из куће иако сам знала да је то велики ризик, то је могао да буде крај моје каријере - причала је Ава којој је развод био једини излаз. Неке од девојака које је спомињао биле су малолетне па је то планирала да искористи против њега, али је одустала.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

"Уписала сам факултет да му докажем да нисам глупа!"

Убрзо се удала за кларинетисту Артија Шоа који је затражио развод само неколико дана након прве годишњице брака. Глумица је рекла да је он био јако тежак, али ју је јако привлачио.

- Често сам се га бојала, али не физички. Он је био злостављач, бојала сам се његових мисли. Проклетник је био доминантан. Толико пута је знао да ме “спусти на земљу” да сам изгубила самопоуздање - каже Ава која је због њега уписала факултет како би му доказала да није “толико глупа”.

Тада се навукла на алкохол. Волела је да завири у чашицу и када је била у браку с Микијем, али с Артијем је пиће било бег од реалности. Стално се дружио с псеудоинтелектуалцима, пио вотку и јео кавијар.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

Синатра је био бог секса

- Френк ми је причао да је вежбао певајући Артијеве мелодије. Права је штета што никад нису ништа створили заједно - рекла је. Синатру је упознала кад се тек удала за Микија. Када је дошао за њихов сто, Ава је занемила.

- Изгледао је као бог, из њега је прштао сексепил. Пришао је и рекао ми: ‘Душо, да те он није оженио, ја бих’, али нисам се ничему надала. Био је ожењен - присетила се Синатре којег је назвала “богом секса”.

Следећи пут срели су се на забави у Палм Спрингсу. Те ноћи су први пут водили љубав, а глумица је рекла како су тада постали “вечни љубавници”. Виђали су се често и своју везу нису скривали.

- Једне вечери када смо се возили аутомобилом Френк ме наговорио да пуцам из пиштоља кроз прозор. Уништила сам расвету и излоге - причала је Ава о инциденту којег је музичар успео да сакрије плативши 20 хиљада долара.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

Уместо у себе пуцао је у јастук

Ненси Синатра је за то време била код куће с децом и надала се да та афера неће доспети у јавност. Чак је и менаџер саветовао Френку да раскине с тамнокосом лепотицом, али он му је рекао: ‘Шта ће ми слава и новац, ако немам њу’.

Синатра је супругу оставио на Дан заљубљених 1950. године. Бесна Ненси га је изударала и одмах избацила из куће. Френк и Ава венчали су се само неколико недеља након развода.

Толико су се волели да су једно друго правили љубоморним. Наиме, она га је оптужила да се набацивао девојци у ресторану, па је позвала свог бившег у стан. Френк је полудео, па је покушао да се убије у хотелској соби. Пре тога ју је назвао, а када је стигла видела је револвер и свог драгог на поду.

Почела је да плаче, али убрзо је схватила да је промашио и заправо пуцао у јастук. Приликом њихове следеће жестоке свађе узео је таблете и покушао да изврши самоубиство.

Успео је да се извуче, али неколико недеља касније опет је покушао да себи одузме живот. Дошао је кући пијан и гурнуо главу у рерну. Срећом, у стан је наишао пријатељ који га је спасао. Синатра је након инцидената објаснио да је хтео да се убије јер је осећао да га Ава не воли.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

Растали су се иако је био љубав њеног живота

У браку са Синатром, глумица је имала два абортуса. Први му је прећутала, а кад је урадила и други и признала му је то, Френк је био бесан. Испричала му је да не жели да њено дете одраста у таквој околини, иако је урадила тај “монструозни чин”.

Френк је неко време био сломљен и финансијски нестабилан, али опоравио се пред крај брака с Авом. Тада су почеле да круже гласине да има љубавницу. Кад је то чула, Ава га је назвала и питала: “Хоћеш ли да се такмичиш?”

С Хауардом Хјузом виђала се дуже од десет година, али је признала да никад није била заљубљена у њега. Глумица и авијатичар спавали су заједно кад је она била у браку с Артијем, али и Синатром. Често су се свађали и мирили, а Хјуз јој је једном бацио пепељару у главу и замало јој сломио вилицу.

Имала је афере с многим колегама, међу којима је био и Кларк Гејбл. Од Синатре се развела 1957. године, а након тога је започела везу с Ернестом Хемингвејем.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа

Непосредно пре смрти, 25. јануара 1990. у Лондону, успела је да заврши аутобиографију о свом бурном животу, названу Ава, моја прича. У њој су се, између осталог, нашле и реченице које је само она могла да изјави, а да јој се заиста и верује на реч:

Волела бих да живим 150 година и да крај дочекам са цигаретом у једној, а чашом вискија у другој руци. Видела сам више зора од иједне глумице у историји Холивуда.Нико никад и није рекао да је глума интелектуална професија.Не узимам пилуле за спавање, никад нисам била у затвору и не трчим код психијатра сваких пет минута. Вероватно ми је све то потребно да бих заслужила наклоност критике.

Тугу је лечила алкохолом

У овој постхумно објављеној књизи, холивудска дива признала је да никад није била задовољна својим животом, посебно талентом за чије је оспоравање, осим критичара, заслужна и она сама. Неповерење у себе, незадовољство током каријере и тугу због неостварених љубави без деце, неретко је заливала алкохолом.

Последње године живота провела је сама, у свом лондонском стану. Једини пријатељи били су јој кућна помоћница Кармен Варгас и пас Морган. Синатра је платио све медицинске трошкове, када је, после шлога 1989, остала делимично парализована и везана за постељу. Кармен се побринула да се њено тело пренесе у Северну Каролину, у родну кућу која је касније претворена у музеј.

Бригу о помоћници и псу преузео је Грегори Пек. А жена Френка Синатре је, када је он умро, наредила да се из њихове баште уклони статуа босоноге контесе у природној величини, коју је певач добио на поклон.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Фото: Профимедиа


НАЈМРАЧНИЈИ ВИТЕЗ: Стигао је први трејлер за новог Бетмена - фанови (засад) одушевљени! (ВИДЕО)