Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БЕБЕК ПРЕД КОНЦЕРТ У САВА ЦЕНТРУ: Певаћу 37 песама, извешћу са Заном "Јабуке и вино" (ВИДЕО)

27.03.2018. 18:28
Пише:
Србија Данас/М. Ћунковић
Željko Bebek
Жељко Бебек / Извор: Фото: Жељка Димић

Велики певач је уприличио сусрет са новинарима и причао за "Србија Данас" уочи предстојећег концерта, 21. априла у Сава центру.

После успешних концерата у Загребу, Осијеку и Сплиту, Жељко Бебек ће 21. априла одржати концерт под називом "Оно нешто наше" у београдском Сава центру. Тим поводом организован је пригодан сусрет са новинарима у популарном клубу Касина. 

ИСПЛАНИРАЈТЕ ОДМОР ДО КРАЈА МАРТА: Атинска ривијера и Лутраки с попустом од 5 ПОСТО! (ФОТО)

Великан ће и на београдском концерту промовисати албум по чијем имену је и назван спектакл, а све је, заправо, проистекло од истоимене песме која је експресно постала велики хит. Бебек у Београд долази овенчан са два Порина - за најбољи дует, са Оливером Драгојевићем ("Ако волиш ову жену") и најбољи албум. 

Ови филмови бољи су од књига по којима су настали!

Звучи невероватно, али ово ће бити његов тек трећи самостални београдски концерт у каријери дугој 45 година. На наступу ће уз хитове са новог диска извести и најзначајније песме које су обележиле његову импресивну каријеру. Претходни београдски концерт Бебек је одржао у новембру 2015. на истом месту. 

- Радујем се 21. априлу у Сава центру. Мислим да носим са собом за Београд велики поклон. Тај концерт сам смишљао две године. То ће бити нешто најлепше што сам донео у Београд икада - за почетак је поручио Жељко. 

Уз такву каријеру, није нимало лако одабрати песме за један концерт... 

- Овај је промоција новог албума на којем је девет песама, па је због тога концерт сат времена дужи. Оба преостала два сата су напуњена песмама од 1974. до 2017. Ту ће бити све најбоље песме које је публика са мном све те године певала. 

Конкретно...

- У Београду ћу певати 37 песама. Открићу три ситна детаља, нису тајна. На концерту пева један мој гост који се зове Антеј, отпеваће песму "Господари ноћи". Наступиће и мој син. У формацији која се зове "Очеви и синови" налазе се Бранимир Михаљевић, мој композитор и продуцент, и његова два сина Марко и Матеј, и мој син Звонимир. Они су петнаестогодишњаци али сјајно свирају. Сви су на академијама, тако да ће то бити угодно време проведено уз њих. Гостоваће и група Зана. Извешћемо песму "Јабуке и вино" коју никад, осим овде једном у "Касини", нисам певао уживо, а осамдесетих је била један од највећих хитова на свим топ листама у Југославији. 

Беше то 1983, па да се надовежем. Годину дана касније, по напуштању Бијелог дугмета, објавили сте соло албум на ком је убедљиво највећи хит била песма "Мене тјера неки враг". Необично је да је никад не изводите уживо... 

- Увек је за комплетну сет листу било превише важнијих песама. Ако ту отпевам, неку важнију нећу. Требало би да концерт траје четири, пет сати па да буду отпевани сви хитови који су се вртеле на радио станицама, које неко интимно воли и жели да чује једном уживо. Ту песму нисам никад ставио на сет листу, али увек певам оне које највећи део публике жели да чује. 

Željko Bebek
Жељко Бебек / Извор: Фото: Жељка Димић

Разумљиво је сасвим да Вам је у репертоару одабир класика из времена "дугмића", али мене, лично, посебно радују хитови из соло периода, јер, као што већ поменусмо, ово је тек трећи соло концерт у Београду. 

- Ја сам солиста чије се песме певају. Певачи у Србији их певају. "Опрости ми што те волим", "Лаку ноћ, свирачи", "Жута ружа", "Тијана"... Публика познаје доста мој комплетан опус. На новом албуму, свих девет песама су хитови. Рецимо, дует са Оливером, "Ако волиш ову жену", једна је од најлепших песама које смо и један и други отпевали. 

Нажалост, брзо пошто је она снимљена, Драгојевића је задесила борба са тешком болешћу... 

- Тако се десило и то нас је онемогућило да у овом тренутку можемо заједно да наступамо, али - извући ће се Оливер. Певаће он још. 

Последњих неколико година назвао бих другим "пиком" ваше соло каријере, после низа од три сјајна албума у периоду 1988-1990. После дуге дискографске паузе вратили сте се 2012... 

- У оно време кад је требало направити нови албум, од 2000. па надаље, десила се 2004. и 2005. кад смо направили "реунион" Бијелог дугмета. Провели смо затим неко време путујући заједно по свету Ален, Тифа и ја. То је узело доста времена. Чим сам се тога заситио и решио, ушао сам у студио и направио албум "Кад пољубац помешаш са вином". На њему је песма "Гђе сам био, с ким сам пио". То је можда један од највећих хитова које сам у каријери отпевао. Онда смо Бранимир и ја сели, направили план и снимили овај албум који је сјајан, који ја највише волим и који ћу певати у Сава центру. 

Изјавили сте недавно да никад нисте били пријатељи са Гораном Бреговићем, већ, просто - сарадници. Можете ли да издвојите једну добру и једну лошу његову особину? 

- Не бих ја о Горану причао. Хвала Богу, ни он о мени не прича.