Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

The Chainsmokers синоћ на Exitu, вечерас Грета Ван Флеет и Соломун +1

06.07.2019. 13:50
Пише:
Србија данас

Луд провод до зоре!

Након што је већ прве ноћи оборен дневни рекорд посете откако EXIT постоји, Петроварадинска тврђава је била изузетно посећена и друге ноћи јер се током 13 сати програма на око 40 бина и зона распоредило више од 49,000 посетилаца. На главној бини наступиле су водеће музичке звезде данашњице The Chainsmokers, британске bass звезде Chase & Статус и легендарни фронтмен Пантере, Пхил Анселмо, а програм је трајао све док Борис Brejcha није завршио свој наступ на мтс Данце Арени у раним јутарњим часовима.

Посетиоци из преко деведесет земаља већ увелико бораве у Новом Саду обилазећи најатрактивније локације актуелне Омладинске престонице Европе и будуће Европске престонице културе, исписујући још једно поглавље у историји EXIT фестивала који следеће године слави 20 година.

Паул Kalkbrenner

Епицентар фестивала и синоћ је била главна бина, где је наступио легендарни Пхил Анселмо, чувени фронтмен Пантере, који је са својим новим бендом The Illegals припремио специјални наступ састављен од ванвременских Пантериних хитова. Након њих на сцену су изашли Партибрејкерси, који су загрејали атмосферу за наступ најпопуларнијих друм анд bass продуцената Chase & Статус, који су недавно петнаест година беспрекорне каријере прославили новим албумом са кога је публика имала прилике уживо да чује изворни јунгле звук. Овај наступ, као и посебан видео пре почетка, био је посвећен преминулом певачу групе The Prodigy, Keithu Флинту. Након њих највећу бину фестивала запоселе су водеће музичке звезде данашњице, дуо The Chainsmokers, који су изводили планетарне хитове "Цлосер", "Парис", "Something Јуст Like This", али и синглови са њиховог новог албума у изради, попут "Who До You Лове", "Call You Мине" и "До You Меан".

Пхил Anselmo&The Illegal

На мтс Данце Арени изузетно успешан наступ имао је берлински продуцент Паул Kalkbrenner, који показао зашто је један од најбољих светских продуцената данашњице. Увертиру за његов наступ приредила је корејска звезда Peggy Гоу, а у јутарњим часовима следили су немачки продуцент Johannes Brecht, те Борис Brejcha, који је публику увео у још једно фестивалско јутро. Но Слееп Нови Сад синоћ је водио најистакнутији јужноамерички клуб Д-Едге из Сао Паула, уз програм који су предводили Blawan, Гиоргиа Ангиули и дуо 999999999, а домаћу подршку пружили су им у заједничком наступу Лаг и Monosaccharide. Addiko Фусион бина угостила је словеначку групу Елвис Јацксон који су обележили двадесетогодишњицу рада, док је новосадски Atheist Рап у пуној постави обележио и 30 година постојања. На Explosive бини свирали су америчка група Whitechapel и великани норвешке сцене Арцтурус, који су имали и костимирани спектакл за време свог наступа. На новој бини Exita посвећеној хип-хоп музици, Цоцкта Беатс, програм су предводили Бекфлеш и Крешо Бенгалка, док се на бини X-Bass Пит издвојио наступ Technomatica.

The Селецтер

У хотелу Леополд на Петроварадиснкој тврђави одржана је трибина “How то старт Сербиан export office фор Арт?” о системским мерама за прављење повољног амбијента за пласирање домаћих музичких талената на међународној сцени. Учествовали су Рууд Беренс, један од кључних људи „Еуросониц“ фестивала(Гронинген, Холандија), Allan McGowan, уредник "Вип News" platforme глобалне музичке индустрије, Иван Петровић, председник УО Exit фондације, Мартин Cluff, експерт за креативне индустрије при кабинету председнице Владе Србије и Слободан Тркуља, светски позната world мусиц звезда, док је разговор модерирао заменик главног и одговорног уредника магазина „Недељник“ Бранко Росић.

На омиљени дан на Exitu, фамозну суботу увече, долазе певачка награђивана сензација Том Walker, најупечатљивији рокенрол бенд данашњице Грета Ван Флеет, те незаустављиви глобални хитмејкер Махмут Орхан! Ту су и нове инди наде Буч Кесиди и bass херој Дуб FX. Ватрено ће бити и на спектакуларној мтс Данце Арени уз наступе балканског продуцента Саторија, популарног тандема Adriatuque, а са Ибице право на EXIT стиже светски позната Соломунова " 1" журка, коме ће се на бини придружити водећи светски дуо данашње techno и хоусе сцене Тале оф Ус! На Addiko Фусион стаге долази прослављени Bassivity Showcase уз јака хип-хоп и трап имена, Френки, Контра и Индиго, и world мусиц сензација Кал, док на сцену Explosiva излазе Спермбирдс, Тотал Chaos и Сибераин Меат Гриндер! На Но Слееп Нови Сад бину у режији познатог грузијског клуба Bassiani долазе ДВС1, JASSS, Дадуб, NDRX, Zitto и Клаус.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

EXIT позива своје посетиоце, али и све људе добре воље да учествују у новој националној хуманитарној кампањи "Да и за мене буде места - изградимо вртиће заједно" коју организују Фондација Новак Ђоковић и Exit Фондација, уз РТС. За ову намену за све кориснике домаћих мобилних оператера отворен је посебан хуманитарни број 2205, који симболично представља датум Новаковог рођендана, а цена поруке износи 100 динара.

Улазнице за EXIT су и данас у продаји широм Србије по цени од 3.590 динара, док ће на фестивалским улазима цена дневне улазнице бити виша. Цена ВИП једнодневне улазнице за суботу износи 15.000 динара.