Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

EXIT ПУНИ ТВРЂАВУ: Стиже осмоструки добитник Гремија, највећи хитови и жестоки бендови!

16.01.2018. 21:41
Пише:
Србија Данас
exit
exit / Извор: Фото: Промо

Одушевићете се!

Након што је објавио нову еру мтс Данце Арене са можда и највећом техно поставом до сада, EXIT наставља висок темпо објава већ од самог старта године!

Нови талас предводи јамајчански реге краљ и осмоструки добитник Греми награде Ziggy Marley, наследник вечне иконе и свог оца Боба Марлија уз чије песме је настао овогодишњи фестивалски мото EXIT Фреедом!

Почиње нова ера Данце Арене на Exitu коју покреће најјача TECHNO постава до сада!

Са њим стижу и највећи хитови у овом тренутку, које доносе актуелне звезде као што су тренутно најтраженија рок кантауторка Алице Мертон, хитмејкер у стреловитом успону Jax Јонес, популарни роцк-хоусе дуо Ofenbach, оријентални хоусе маг Махмут Орхан и власник најзаразнијег клупског хита данашњице Бурак Yeter!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

Први који ће најавити овогодишњи изузетно богат и разноврстан програм главне бине на Петроварадинској тврђави биће живи реге краљ Ziggy Marley!

Иако је његов отац краљ Боб недодирљив на свом вечном, небеском трону, најстарији син Давид Неста, којем је дао надимак Ziggy по тада актуелном Боувијевом псеудониму, увећао је породично наслеђе за невероватних 27 албума и рекордних осам Гремија што ниједом реге музичару пре њега није пошло за руком.

EXIT обележава 50 година Лета љубави уз нове Viber стикере!

После више од три деценије на сцени, Ziggy Marley је неприкосновена инкарнација јамајчанског реге лава, који поред проношења музике широм света, води и велику хуманитарну организацију У.Р.Г.Е. која помаже деци Јамајке и Африке. 

exit
exit / Извор: Фото: Промо

На главну бину долази и незаустављива рок ауторка нове генерације Алице Мертон чија је химна "Но Роотс" снажно одјекнула као један од апсолутних хитова покоривши прво европске, а потом и америчку топ-листу!

Канађанка која је одрасла у Немачкој и Енглеској, за своје 24 године, селила се чак 12 пута у 11 различитих градова да би управо са аутентичном причом о номадском искуству освојила свет и живот променила готово преко ноћи.

НЕВЕРОВАТНО: Ова песма "Killers"-a већ 14 година не силази са британске топ листе! (ВИДЕО)

Невероватно је да су је готово сви водећи светски фестивали ове године позвали да наступи, а од њеног првог албума се очекује да сруши све рекорде продаје првенца, баш као што је то прошле године урадио Раг'н'Боне Ман, а чији је данашњи статус цементиран у светске хедлајнере.

exit
exit / Извор: Фото: Промо

На тврђаву јуришају и жестоки бендови као што су амерички рап-хардцоре родоначелници Дог Еат Дог, нови британски панкери без длаке на језику Славес, легендарни немачки хеви-металци Граве Digger, бостонски хардцоре разбијачи Слапсхот, бристолски панк бруталисти Идлес, живе метал иконе Asphyx, највећи Motörhead трибуте бенд Бомберс, те бројни други који намеравају озбиљно да праше са Фусион и Explosive бина.

Звезда Exita Алан Walker ушао у “клуб милијардера"!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

Хитове у Нови Сад доноси и хоусе звезда Jax Јонес чији сингл "You Дон’т Know Ме" је номинован за БРИТ награду након што већ годину дана не силази са радијских таласа, а неуморни Енглез је одмах наставио са једнако заразним хитом "Инструцтион" на којем гостује Деми Ловато.

Феномен је наставио и са актуелним синглом "Breathe", а његова сарадња са Дуке Думонтом на хиту "И Гот У" донела је обојици номинацију за Греми!

ВЛАДАРИ ТОП ЛИСТА ДОБИЛИ ПРИЗНАЊА: Давид Guetta и Wiz Кхалифа освојили три престижне "Billboard" награде!

Како је то чути своју песму на сваком ћошку, одлично зна и француски DJ дует Ofenbach без чијег хита "Бе Мине" није било могуће замислити ово лето!

И они би на ЖУРКУ: Погледајте најмлађе посетиоце Exit-a! (ФОТО)

Идеја да споје rockabilly звук са хоусе музиком унео је праву свежину у летње месеце, а њихов актуелни хит сингл "Katchi" greje зимске дане као тренутно једна од најтраженијих светских песама на Схазаму!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

А право са морских фестивала Сеа Стар и Сеа Данце на главну бину Exita стиже и Махмут Орхан, творац мегахитова "Феел" и "Саве Ме", али и званичног ремикса теме из серије "Гаме оф Thrones" који је био неизоставни летњи хит на плажама у време док је цео свет на екранима пратио седму сезону. 

EXIT на Viberu достигао милион пратилаца из 174 земаља!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

Придружиће му се и једнако тражен хитмејкер из Амстердама, такође турског порекла, Бурак Yeter, чији сингл "Tuesday" је готово хипнотичким дејством избио међу најслушаније песме у години за нама.

Фусион, једну од омиљених бина EXIT фестивала, обрадоваће продоран панк звук изразито актуелних гитарских бендова!

ОДУШЕВЉЕНИ: Звезде фестивала у глас - “EXIT је магичан”!

Младе музичаре из Кента, Славес, најбоље је описао познати британски лист The Гуардиан - као бенд који се појавио са "сировим звуком који повезује панк егзистенцијализам, скечеве живота у предграђу и апсурдну нарацију о ражама и јетијима у гласним троминутним експлозијама".

На EXIT доносе енергетски крцата панк торпеда "The Хунтер", "Cheer Уп Лондон", а ових дана издали су и трећи студијски албум "Беаутифул Death". Бристолска панк сензација, бенд Идлес, која је експлодирала протекле године, освојили су публику и критику првенцем "Бруталисм".

Гардијан их је назвао фуриозним и узбудљивим, "са гитарама које могу да сравне град са земљом", док их је BBC уврстио међу албуме године! Колики су "бум" направили, говори и чињеница да су их Фоо Fighters недавно позвали да им буду једина предгрупа у лондонској О2 арени!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

Жестоко ће бити и на Explosive бини познатој по увек фуриозном програму, јер ће публику продрмати до сржи познати амерички бенд Дог Еат Дог који мајсторски повезује хардкор и рап, немачки heavy метал пионири Граве Digger, као и планетарно популарни Бомберс - Motörhead трибуте бенд чији су чланови звезде светске блацк метал сцене – Abbath из ex Immortal бенда на басу, Торе из Олд Фунерал на гитари и Пез на бубњевима!

Међу експлозивним саставима су и легендарни бостонски бенд који је поставио стандарде хардкор сцене - Слапсхот и иконе death метал сцене Asphyx које ће премијерно наступити на овим просторима!

EXIT 2016: Четири магичне ноћи уз 195.000 фанова за нови рекорд фестивала!

На EXIT фестивал стиже и једно од најјачих пунк psychobilly имена The Hellfreaks, метал индустријал састав из Словеније Ноцтифериа, руски gothic доом састав Little Деад Bertha и најзвучније домаће метал име The Стоне! На Explosive стижу и нишки пионири доом метала The Bloody Earth, београдски панк састав Погонбгд и један од најактивнијих младих метал бендова домаће сцене Немесис!

exit
exit / Извор: Фото: Промо

Фанови продужили празничну акцију до 26. јануара!

Због великог броја порука фанова на друштвеним мрежама, највећа празнична акција "1 карта = 5 фестивала" продужена је до крајњег датума, 26. јануара! EXIT Фреедом 2018 чини чак пет фестивала у пет земаља: EXIT, Фестивал 84, Сеа Стар, Револутион и Сеа Данце, а сви досадашњи и будући купци уз EXIT улазницу по промо цени од само 6.490 динара, добијају улаз на остала четири фестивала уз кратку регистрацију.

Улазнице се продају онлајн путем сајта exitfest.org, као и директно у мрежи Гигс Tix, а на сајту званичне туристичке агенције exittrip.org доступни су и туристички пакети који поред улазница, садрже и опције за смештај и превоз.