Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Грејс Џоунс за историјски концерт и нови рекорд Exit-a: Вечерас велико финале уз Гету и Гарикса!

15.07.2018. 14:53
Пише:
Србија Данас/Промо
Exit
Exit / Извор: Фото: Youtube принсцреен

Добар провод загарантован!

Већ прва два дана јасно су наговестила да ће овогодишњи EXIT поново достићи свој максимум, а када је субота у питању, и пребацити га! Јуче је кроз фестивалске капије прошло преко 53.000 посетилаца што је нови суботњи рекорд, а тврђава је синоћ била пуна од горњег града све до последњег места на мтс Данце Арени. Централно место синоћ је заузела једна, једина и непоновљива Граце Јонес, која је пред публику Главне бине изашла са нешто више од пола сата кашњења, али зато на изненађење како публике, тако и своје продукције, планирани концерт продужила за додатних 45 минута говорећи да не жели никад да оде са Exita! Њен наступ премашио је и највиша очекивања, па је публика свих генерација, из свих делова света, синоћ хорски певала селекцију њених највећих хитова, док је господарила сценом у костиму са мотивима њеног некада веома блиског пријатеља и великог сликара Keitha Харинга! У невероватној, "ванземаљској" форми, Граце Јонес је одржала један од најбољих концерата на Exitu, неуморно певајући, да би у самој завршници истовремено и вртела хулахоп готово 20 минута, што је многе оставило у крајњој неверици с обзиром на то да су у публици махом били и троструко млађи од ње. Понесена атмосфером Exita, на тврђави је остала до изласка сунца, у опуштеном разговору са домаћинима и организаторима.

ЗИГИ ЗА СПЕКТАКЛ! Друго вече Exit-a донело ВРХУНСКИ УЖИТАК (ФОТО)

Exit
Exit / Извор: Фото: Србија Данас

На Exitu са више од 40 фестивалских зона владала је заразно позитивна енергија од почетка и трајала дубоко у данашњи дан, а епицентар дешавања била је главна бина фестивала, на коју су први пут стали Бајага и Инструктори. Они су пред публиком, која је хорски певала, одржали праву лекцију рокенрола, а наш култни фронтмен и жива легенда целог региона, поручио је на крају правог, целовечерњег концерта на главној бини: "Било је велико задовољство наступити први пут на Exitu! Хвала вам Нови Сад, најбољи сте!" Десетине хиљада људи једнако су били енергични и гласни током журке који је приредио француски dvojac Ofenbach, ређајући актуелне хитове и заразне мелодије, а басови су доминирали главном бином за време наступа drum’n’bass виртуоза Делта Heavy uz MC Ad-Apt i Matrix & Футуребоунд фт. Messy МЦ.

EXIT - ДАН ТРЕЋИ! Бајага и Инструктори запалили публику на Петроварадинској тврђави (ГАЛЕРИЈА)

Колосална мтс Данце Арена синоћ је примила на десетине хиљада посетилаца, где је апсолутна звезда вечери био електронски маг Соломун. Он је пред препуном Ареном извео крајње инспирисан сет којим је доказао зашто је један од савремених резидената фестивала, а након овација публике, која није желела да га пусти назад на Ибицу, продужио је свој наступ још пола сата! Увертиру за ову епску журку пружили су израелски ундергроунд vladar Guy Гербер, high-tech минимал виртуоз Борис Brejcha, лондонски хитмејкерски трио Дисциплес, te Wise Д & Кобе, D.R.N.D.Y. i Kaptaine Д. Није било спавања ни на култној Но Слееп Нови Сад бини захваљујући најзначајнијем руском уметничком колективу Арма 17, где су наступали Хелена Hauff, Никита Забелин, Abelle, Philipp Gorbachev ливе, Јулиа Говор, Klaus i Sloxxx. Жестока журка приређена је на Addiko Фусион бини где је по први пут наступала британска панк сензација Славес, као i Atheist Рап и Никола Врањковић, док је јаку завршницу приредио легендарни састав Сунсхине. Прави земљотрес догодио се на Explosive бини захваљујући краљевима екстремне сцене саставу Брујериа, као и bendovima Bombers, Skyforger i Noctiferia. Стандардно, сјајно расположење завладало је још преко дана у препуном EXIT кампу, где су расположени посетиоци на великом екрану гледали борбу за треће место на Светском првенству у фудбалу у специјалној Visa ФИФА World Цуп ТМ зони. На истом месту данас биће преношена и финална утакмица између Хрватске и Француске са почетком у 17 часова.

Exit
Exit / Извор: Фото: Промо

Спектакуларна завршница овогодишњег EXIT фестивала представиће вечерас врхунске светске звезде на главној бини, уз најбоље светске Ђ-еве Давида Guettu i Martina Garrixa, као и хитмејкера Махмута Орхана, индие-рок звезду Алице Мертон, као и мистериозног хитмејкера под именом ЗХУ! Затварање целокупног Exita на мтс Данце Арени и ове године биће најупечатљивија журка на тврђави, а својој публици враћа се Нина Кравиз након што је у протеклих годину дана наступала као хедлајнер свих најважнијих фестивала. Публику пре завршне журке још очекују и сетови мајстора као што су Тале оф Ус, Јосепх Цаприати, Kolsch i Dana Рух. Миљеница фестивала, бина Addiko Фусион, угостиће вечерас британски активистички рок колектив Асиан Дуб Foundation, али и нове реп хероје Крешу Бенгалку и Војка Врућину, познатијег као Војко В! Дух вечног града стиже на Но Слееп Нови Сад захваљујући римском Гоа клубу и сетовима Ред Axes, DJ Tennisa i Giorgija Гиглија. Explosive бину очекује врхунска завршница уз јаке рифове и sastave Asphyx i Grave Digger!

Улазнице по цени од 3.590 динара моћи ће да се купе у току дана на свим продајним местима Гигс Tix, док ће на капијама улазница коштати 4.000 динара.

Exit
Exit / Извор: Фото: Србија Данас

Синоћ је на Петроварадинској тврђави одржана музичка конференција "Youth Фаир" на тему "Како системски подржати развој домаће музичке сцене и пласирати таленте на међународну сцену". Ова конференција означена је као један од првих корака у законској регулацији креативних индустрија, коју је најавила саветница председнице Владе Србије за дигиталне и креативне индустрије, филм и туризам Ана Илић. На конференцији су говорили и директорка фестивала "Lollapalooza" у Берлину и бивша директорка фестивала "Сзигет", Фужина Сеп, одговорни уредник програма Дома омладине Београд, Драган Амброзић и један од оснивача Exita и члан борда Европске фестивалске асоцијације "Yourope" Ivan Миливојев. Модераторка конференције је била уредница редакције поп музике Радио Београда, Катарина Епштајн.

Ново издање Но Слееп фестивала од јесени у Београду

Након што је прошле године окупио преко 20.000 посетилаца нултог дана на Exitu, уз наступе techno великана као што су Jeff Mills, Ellen Allien, Паула Темпле, Ребеках и бројни други, овогодишњи Но Слееп фестивал одржаће се на јесен у Београду. Убрзо после Exita биће објављени датуми, локација, али и први извођачи уз низ других детаља за фестивал са којим почиње ново поглавље међународно признате Но Слееп музичке платформе коју је EXIT креирао уз подршку популарног домаћег бренда Гуарана, најављено је синоћ на конференцији за новинаре поводом потписивања четворогодишњег уговора између Exita и компаније Књаз Милош.