Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛГБТ У СРБИЈИ: Ове познате личности су се ЈАВНО ОПРЕДЕЛИЛЕ, неке од њих ће вас ЗАПАЊИТИ (ФОТО)

17.09.2016. 19:39
Пише:
Србија Данас
Muškarci se drže za ruke
Мушкарци се држе за руке / Извор: Профимедиа

Певачи, певачице, манекенке, ријалити звезде...

У Србији се много тога претпоставља, али се мало зна. Тако су на пример често познати људи попут Владе Станојевића, Данијела Алибабића, Милице Павловић и сличних етикетирани као хомосексуалци, али наравно без иједног доказа или њиховог признања. Из тог разлога смо одлучили да наведемо познате личности коју су заиста изнеле у јавност своју интиму и признале да су део ЛГБТ (лезбијке, гејеви, бисексуалци, транссексуалци) света.

Недавно је један бискуп признао да је хомосексуалац и да је У ВЕЗИ (ОВДЕ).

Андреј(а) Пејић

Andrej Pejić
Андреј Пејић / Извор: Профимедиа

Андреја Пејић је манекенка српско-хрватског порекла рођена 1991. године као Андреј Пејић у Тузли. До 2014. је била мушкарац, а себе је означавала као андрогиног манекена. Никада није волела да је представљају као хомосексуалца, зато што себе сматра бисексуалном особом. 

Међу познатим часописима за које је позирала су "Вог", "Њујорк" и "Шен!", а у Србији се прву пут појавила у "Елу" 2013. године.

Бобан Стојановић

Boban Stojanović
Бобан Стојановић / Извор: Фото: Youtube printscreen/FarmaVelikiBrat

Аутор и водитељ неколико запажених ауторских емисија на Радио Зајечару и градској телевизији. Писао је за магазин "Статус", "Playboy", неколико дневних листова, а интервјуи са њим објављени су и у магазинима попут "Vanity Фаир".

Пажњу јавности највише скренуо учешћем у ријалити програму "Велики брат".

Бојан Јовановски - Боки 13

boki 13
боки 13 / Извор: Србија Данас

Македонски шоумен и певач који је такође своје име изградио пре свега захваљујући ријалити програмима, а његове транссексуалне активности су широко познате. Као певач је имао неколико омањих хитова попут песме "Калигула", а последњих година се вратио у родну земљу и све је мање присутан у Србији.

Наташа Маза

Nataša Maza
Наташа Маза / Извор: Србија Данас

Српска фолк певачица, је рођена 1982. године као мушкарац и звала се Небојша Корнеско. 

Наташа је у искреној и храброј исповести признала да је рођена као мушкарац и тако изненадила домаћу јавност. Она је пре девет година променила пол, те истакла да је иза ње веома тежак период и прилично стресне ситуације, али да је успела да се избори за себе и сада коначно ужива у свом животу.

Учествовала је у ријалити програму “Парови” са жељом да отворено прича о свему што је преживела и да охрабри људе који имају сличан проблем. Такође, ушла је на “Фарму” као специјални гост.

Предраг Аздејковић

Predrag Azdejković
Предраг Аздејковић / Извор: Фото: Youtube printscreen/Lični Став

Покретач и главни и одговорни уредник Регионалног геј-лезбејског инфо portala GayEcho. Radio је као колумниста у дневним листовима "Сутра" и "Борба", web порталу "Е-новине". Текстови су му објављивани у "Времену", "Бетону" и "Статусу". ВИП блогер на Б92 блогу за који пише од јуна 2006, заједно са својим колегама из организације Queeria Центар. Коаутор збирке текстова "Други - Од патријархалне конструкције до алтернативне политике" коју су издали "Queeria centar" и Жене у црном из Београда. Аутор збирке сатиричних текстова "Време хемороида" који су писани за блог Б92, а коју је у октобру 2011. године издао Ред Box из Београда. Члан је Удружења новинара Србије.

Јелена Клајншниц

Квир мис Балкана и жена која је позната као најлепша транссексуалка у Србији. 

- Била сам дечак светлих очију и косе, висине од 160 центиметара, пре него што сам почела са хормонском терапијом. Када сам кренула са истом, након две године чекања и стрепње, почеле су промене, па сам тако досегла висину од 180 центиметара и то је једино што ме није обрадовало. Међутим, одушевили су ме кукови који су попримили женски облик и проширили се, тачније проширио се комплетан доњи абдомен. Боја очију ми се чак и мењала. Дешавало се да заспим са плавим, а пробудим се са зеленим оком. Хормони утичу на сваки делић нашег организма - изјавила је једном приликом.

Лепа Млађеновић

Lepa Mlađenović
Лепа Млађеновић / Извор: Фото: Youtube printscreen/Ženska соба

Лепа Млађеновић је жена која се међу првима на овом простору јавно декларисала као лезбејка. Она је активисктиња за лезбејска и геј права, феминистичка антиратна активисткиња Жена у црном против рата, антифашистичке женске организације у Београду од 1991.

Ангажована је у многим невладиним организацијама у чијем оснивању је учествовала а које се баве правима жена. Ауторка више есеја о силовању у рату, насиљу над женама, лезбејским правима, лезбејкама за време рата, фемициду, феминистичком приступу транзиционој правди, женској солидарности, емотивној писмености. Добитница је две међународне награде, "Филипа да Соуза Award" од Међународне геј и лезбејске комисије за људска права (ИГЛХРЦ) 1994, и "Anne Клеин Award" за женска и лезбејска права 2013. године.

СМРТ РИЈАЛИТИ ПРОГРАМА? Министар УКИДА све ријалитије, познати певач му поручује: УЂИ ТИ У ПАРОВЕ!