Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Велики Cypress Hill на Exitovom Сеа Стар фестивалу!

20.02.2020. 16:38
Пише:
Србија Данас/Промо
Cypres Hill
Cypres Hill / Извор: Фото: Промо

Добар провод загарантован!

Једна од највољенијих хип-хоп група у историји, Cypress Hill, најављена је за Exitov Сеа Стар Фестивал који ће бити одржан 22. и 23. маја у прелепој лагуни Stella Марис у Умагу! Калифорнијски богови репа, који су оставили неизбрисив траг на савремену музику, имају своју звезду на холивудској Стази славних и невероватних 20 милиона албума продатих широм света. Они су и прва су реп група која је имала истовремено чак два албума у првих десет на америчкој топ листи, од чега један и на самом врху! Мултиплатинасти тиражи су их одвели на највеће фестивале света као што су Lollapalooza, Coachella, Роцк Ам Ринг, EXIT, Glastonbury или Роскилде, на којем су прошле године свирали уз The Цуре. То им није први пут да деле бину с гитарским бендовима, јер су Cypress познати као практично једина велика реп група коју обожава и алтернативна и тврђа рок и метал публика. Сарађивали су с рок иконама као што су Пеарл Јам, Сониц Youth или Сласх, а након што су у више наврата ишли на заједничке турнеје са Раге Агаинст the Machine, фронтмен Cypressa, фамозни Б-Реал је у протекле три године предводио и супергрупу Пропхетс оф Раге. Још моћнији уживо, ове године ће имати само два велика наступа у Европи, међу којима је и Сеа Стар, на који доносе шоу у пуној, петочланој постави, уједно једини у целој континенталној Европи, док је други на далеком Исланду. Они ће се придружити другим звездама Сеа Стар фестивала, као што су Амелие Ленс, Медуза, Дубиоза Колектив, али и убиствена регионална хип-хоп постава коју предводе Војко В, Клинац, З , Куку$, Бунтаи и други.

Заслужни за хитове “Инсане Ин The Браин”, “Tequilla Сунрисе”, “Роцк/Рап Суперстар“, “Хитс Фром the Бонг” и “И Аин’т Гоин’ Оут Like That”, Cypress Hill су снажно утицали на глобалну хип-хоп сцену. Увек неизоставни као актери популарне културе, ова група је добила и своју епизоду у култној серији The Симпсонс, њихови хитови се могу чути у суперпопуларној игри "Гранд Theft Ауто", али и у филмовима и серијама као што су “Фаст & Фуриоус“, „The Сопранос“, „Мр. Робот“, „The Wolf оф Wall Стреет”, “Friday” и бројним другим. Ови визионари музички су узори свим великим хип-хоп и реп групама које су настајале касније. Велики Раге Агаинст the Machine својевремено су изјавили да су слушали Cypress Hill док су стварали први албум, а обрадили су их и на својој плочи “Ренегадес”. Истовремено је члан бенда, DJ Muggs, заслужан за мегахит „Јумп Ароунд“ групе Хоусе Оф Паин.

Sea Star Festival
Сеа Стар Фестивал / Извор: Фото: Промо

Cypress Hill су оставили неизбрисиви траг у музичкој историји као зачетници “west цоаст” хип-хоп звука, али и као музички пророци који су данашњи, глобални успон латино репа најавили још пре три деценије. Њихов први сингл “How И Цоулд Јуст Kill А Ман” био је оличење тврдог гангста репа који је отворио врата за надолазећи низ икона као што су 2Пац, Снооп Dogg и други. Ексцентричан звук и прилично неуобичајен избор семплова инспирисао је и један нови, другачији хип-хоп покрет на истоку који ће пар година касније прославити управо Wu-Tang Цлан.

Sea Star Festival
Сеа Стар Фестивал / Извор: Фото: Промо

Први албум, “Cypress Hill”, објављен 1991. одмах је постигао велики успех, а продаја је надмашила сва очекивања јер је постао двоструко платинаст, чиме су ушли у историју као прва латино група којој је то успело. AllMusic енциклопедија за првенац каже да је једна од највише копираних хип-хоп плоча у историји, Соурце магазин убројао га је међу најбоље реп албуме свих времена, док га чувени Rolling Стоне држи међу кључним издањима 90-их назвавши га иновативним и ангажованим. Наследник “Блацк Sunday” досегао је троструко платинасто издање са 3,4 милиона продатих плоча у Америци, а по изласку се одмах нашао на првом месту Billboardove листе 200 најбољих. У прве две недеље са продатих 261.000 плоча, постаје највише рангиран носач звука на хип-хоп сцени у то доба. На истој листи се још увек налазио и њихов првенац, па су Cypress Hill постали први реп извођачи са истовремено две песме у топ 10 места. Понајвише је то захваљујући синглу "Инсане ин the Браин" који је остао упамћен као један од најпознатијих увода у олд school хип-хоп ствари. 

Након прошлогодишњег спектакла који су приредили Wu- Танг Цлан, Сеа Стар Фестивал у 2020. диже лествицу још више и доводи Cypress Hill, хип-хоп иконе чији наступи уживо могу да заљуљају и непрегледне стадионске масе, баш као и мирно море прекрасне лагуне Stella Марис у Умагу.  Четврто издање Сеа Стар фестивала одржаће се 22. и 23. маја, уз журку отварања 21. те опроштајну журку 24. маја 2020. Улазнице се могу набавити по промотивној цени од 3.700 динара, што представља чак 40% уштеде у односу на финални износ, а у продаји су и ВИП Голд улазнице по цени од 12.000 динара, које су доступне на сајту seastarfestival.com. Туристички пакети доступни су путем званичне туристичке агенције фестивала exittrip.org.