Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Више од 200.000 људи уједињени са Тврђаве поручили: EXIT СУ ЉУБАВ И СЛОБОДА!

10.07.2023. 12:43
Пише:
Промо
exit
exit / Извор: Фото: EXIT пхото теам

„Ехо овог тренутка одјекиваће вековима“ – реченица је којом је Aubrey Марцус поздравио овогодишње окупљање на Петроварадинској тврђави, након чега су уследиле четири незаборавне фестивалске ноћи. Вишедимензионално музичко, духовно и космичко искуство досегло је границе Универзума – дословно, првим икад отварањем фестивала из свемира. Звезде су се поклопиле за енергетски и програмски најснажније, несвакидашње издање EXIT фестивала, уз емотивно поновно окупљање са бендом The Prodigy, два all-female концепта са Нином Кравиз, Индиром Paganotto, Амелие Ленс, Сенидом, Мими Мерцедез, Сајси МЦ и другим, али и прославу 50 година хип-хопа са највећом реп групом свих времена Wu-Tang Цлан и више од 200.000 најсјајнијих звезда које су обасјале Петроварадинску тврђаву, уједињене у порукама љубави и слободе!

EXIT Универзум обишао је од 6. до 9. јула пун космички круг, од отварања фестивала на Pachamama бини, уз медитативну музику, древну какао церемонију у духу Ада Дивине Awakening фестивала и најмлађу чланицу EXIT породице – Атину Љубав Ковачевић, преко оснажујућег перформанса Vylane Марцус на мтс Данце Арени и првог отварања фестивала из свемира на Главној бини, па све до чаробне завршнице на Данце Арени, уз најлепши излазак сунца, емотивне мелодије и трибалне перкусије које су донели Кеинемусик.

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT пхото теам

Високофреквентна енергија љубави и слободе током четири фестивалске ноћи неоспорно је дотакла сваког појединца – како посетиоце, тако и највеће светске музичке звезде. „Можемо да помогнемо у изградњи лепшег света који ће постојати за нашу децу и децу наше деце, свет мира, љубави, плеса и радости. Имамо прилику да тај свет заједно изградимо“ – рекао је у свом обраћању на отварању фестивала мотивациони говорник и филантроп Aubrey Марцус. The Prodigy су затим послали снажну поруку отварањем наступа култном песмом „Breathe“, поручујући домаћој публици да је се сећају, да се сећају првог сусрета и првог икад извођења ове песме уживо 1995. управо у Србији, али и да знају да су се вратили на свој омиљени фестивал, својој духовној кући. „EXIT никад не разочара, али претходно вече било је ниво изнад“, објавили су након наступа на свом званичном Инстаграм профилу. Исте вечери, all-female концепт на Данце Арени спонтано је спојио две најмоћније жене електронске музичке сцене – Нина Кравиз и Индира Paganotto среле су се у Exitovom храму електронске музике, где су неплански делиле DJ пулт у еклектичном Б2Б сету!

Skrillex је друге фестивалске вечери на Главној бини изненадио десетине хиљада фанова, стављајујћи им до знања да је на „домаћем терену“, када је као интро за свој сет пустио култни домаћи шлагер „Звиждук у 8“ легенде југословенске музике Ђорђа Марјановића из 1959. године, а паралелно са тим, публика је еуфорично плесала уз Ерица Prydza на Данце Арени на наступу који се чекао читаву деценију!

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT пхото теам

У истом ритму, препуном изненађења и позитивних утисака, наставило се и суботње вече, а своје је на Инстаграму поделио и хитмејкер Alesso – „Вау, огромна је част хедлајновати овај легендарни фестивал“! Винтаге Цултуре је добио посебан третман и рођенданску торту на Данце Арени, док су шарени двојац Софи Tukker, одушевљени фестивалском атмосфером и локацијом, изразили жељу да остану до самог краја. Сенидах је омамљена енергијом обилазила различите бине, да би се задржала на наступу Гиоли & Assie на Данце Арени!

exit
exit / Извор: Фото: EXIT пхото теам

Непрегледне хорде људи у недељу су се сливале преко Варадинског моста, како би на време стигли и заузели најбоље место испред Главне бине за наступ највеће хип-хоп групе свих времена, Wu-Tang Цлан, који су одували римама уз пратњу бенда! „EXIT је био сјајан, надамо се да ћемо имати прилику да се вратимо“, поручили су они. Још једно звездано прожимање догодило се у бекстејџу, где су РЗА, мастермајнд иза ове култне њујоршке екипе и Беге Фанк, сваки после свог наступа, одлучили да одморе уз партију шаха, док су се чланови састава потписивали Смоке Мардељану на тетоважу! „Конекција је хип-хоп, сви га воле, знају, разумеју, живе и дишу“ – закључили су још једни предводници прославе пола века ове културе, чланови састава Onyx. „Наступамо након легендарног Wu-Tang Цлана, може ли узбудљивије?“ – поделили су своје утиске Димитри Вегас & Like Мике непосредно пре него што су изашли на бину.

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT пхото теам

Најпосебније затварање овогодишњег издања фестивала у Exitovom храму електронске музике приредио је колектив Кеинемусик Адам Порт, &Me и Рампа огрејали су публику емотивним мелодијама и трибалним перкусијама, а оснивач и директор EXIT фестивала Душан Ковачевић, који је завршницу дочекао управо на Данце Арени у друштву свог сина Ное и оца Илије, описао је свитање над овом бином као „најмагичнији тренутак у електронској музици“!

Цлаптоне, Chase & Статус, Хот Синце 82, Виагра Boys, Епица, ЦамелПхат, Бурак Yeter, Махмут Орхан, Минд Агаинст, Агентс Оф Тиме, The Тоастерс, Cockney Рејецтс, више од хиљаду извођача и преко 200.000 посетилаца међусобно су се повезали, прожимали, подржавали и као колективна свест послали енергију љубави и слободе у универзум – из EXIT Универзума, у четвородневном тренутку чији ће ехо одјекивати вековима!