Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

За тачно месец дана почиње једно од најјачих издања Exita!

07.06.2022. 15:45
Пише:
Промо
Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

За тачно 30 дана почиње EXIT фестивал! Само један месец остао је до четвртка, 7. јула, када ће бити отворене фестивалске капије на Петроварадинској тврђави, које ће почети да примају на десетине хиљада фанова из свих делова света! 

EXIT ће, након епског прошлогодишњег издања када је био први велики фестивал у Европи од почетка пандемије, у 2022. обарати нове рекорде. То се пре свега види из огромне навале на улазнице на свим тржиштима, које се распродају невиђеном брзином! Један од најјачих Exitovih програма предводе суперзвезде Цалвин Harris и Ницк  Цаве, као и више десетина интернационалних хедлајнера, доносећи хитове чији бројке са стриминг платформи прелазе огромних 60 милијарди! Искуство прошлогодишњег фестивала, кад се стварала историја, сада се спаја у еуфорију пред најслободније издање икад, а 7. јун даје знак –  одбројавање је почело, EXIT стиже за месец дана! 

Греатест Хитс | EXIT Фестивал 2к22

Од 7. до 10. јула Петроварадинска тврђава ће на својих ће 40 бина и зона бити савршена позорница за глобалне мегахитове и музичке химне које су (ре)дефинирале жанрове. Велики и моћни Цалвин Harris и Ницк Цаве & The Бад Сеедс, реп суперзвезда Iggy Азалеа, хитмејкери и трендсетери Јамес Arthur, Маскед Wolf, Дисциплес, Ofenbach, Ацразе, водећа електронска имена данашњице Мацео Plex, Борис Brejcha, АРТБАТ, Honey Дијон, Афројацк, Алок, Зху, Реиниер Zonneveld, Анфиса Letyago, Денис Султа, жестоки Напалм Death, Сепултура, Блинд Channel, легендарни Marky Рамоне и The Exploited, најтраженије име региона Констракта и многи други, којима ће се ускоро придружити још имена, креираће соундтрацк фестивалског лета 2022. Комплетан програм овогодишњег издања биће заокружен следеће недеље. 

Због њих ће EXIT оборити све рекорде:

ЦАЛВИН HARRIS

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Апсолутног хедлајнера Главне бине магазин Форбес је шест година заредом ставио на #1 место листе најплаћенијих Ђ-ева на свету, са зарадом већом од 300 милиона долара. Овај мегауспешни продуцент, певач и текстописац до сада је освојио 32 најпрестижније музичке награде, укључујући вишеструке Grammy, МТВ, НМЕ, Billboard и Брит Awards, остварио сарадње са Rihannom, Ellie Гоулдинг, The Weeknd, Дуа Липом, Pharrellom Williamsom и Мигосима, док његове песме имају импресивних 35 милијарди аудио и видео стримова. 

НИЦК ЦАВЕ & THE БАД СЕЕДС

Један од најоригиналнијих и најутицајнијих бендова на свету, предвођен неуништивим рок проповедником загрмеће са Главне бине фестивала у петак, 8. јула и, након незаборавног наступа групе The Цуре, наставити низ гостовања историјских гитарских имена на Exitu.

 IGGY АЗАЛЕА

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Мултиталентована реперка у протеклој деценији се пробила као једно од најважнијих имена глобално најпопуларнијег музичког правца. Иза ове музичарке на друштвеним мрежама стоји више од 35 милиона људи, као и највећа музичка имена с којима је сарађивала, као што су Britney Спеарс, Jennifer Лопез и Ариана Гранде. У јуну 2014. њени синглови „Fancy“ и „Проблемс“ дошли су до прва два места Billboardovih Хот 100, чиме је изједначила рекорд који су држали Беатлеси, на што је одговорила: „Радије бих била Rolling Стонес“. 

ЈАМЕС ARTHUR

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Његова интерпретација песме „Impossible“ достигла је прво место на британској топ листи синглова и постала најпродаванији победнички сингл целокупног такмичења. Уследили су велики хитови попут „Say You Won’t Лет Го“, која је такође достигла прво место на британској топ листи и постала једна од најслушанијих песама на Spotify, затим „Траин Wreck“ и „Накед“, док се његов нови албум „It’ll All Маке Сенсе ин the Енд“, као и сви претходни, нашао међу водећим.

АФРОЈАЦК

Са Grammy наградом иза себе, на EXIT стиже Афројацк, утицајни холандски Ђ, ЕДМ продуцент и текстописац, који је пробој на интернационалну сцену направио мултиплатинастим хитом „Таке Овер Цонтрол“ са Евом Симонс. Годинама је један од најплаћенијих Ђ-ева на свету, већ деценију незаобилазан на листи најбољих Ђ-ева престижног DJ Маг-а и добитник МТВ награде. Да је његова позиција заслужена показује бескрајан списак музичких имена чије је песме стварао и ремиксовао, међу којима су Beyoncé, У2, Pitbull, will.i.am, Сиа, Мартин Garrix… 

МАСКЕД WOLF

Аустралијски репер Маскед Wolf, који се налази у врху Billboard листе најтраженијих нових извођача, придружује се тиму хитмејкера на Exitovoj Главној бини. Аутор је планетарно виралне песме „Астронаут Ин The Оцеан“, која је проглашена за највећи хит 2021. године на ТикТок-у!

АРТБАТ

Један од најпосебнијих сусрета са EXIT људима ове године имаће апсолутне звезде, украјински DJ двојац АРТБАТ, јер ће имати завршни сет на мтс Данце Арени и целом фестивалу. То су у потпуности заслужили – године рада довеле су до тога да буду међу најтраженијим извођачима, а на Беатпортовој Топ листи месецима су њихови ремикси песама „Ретурнинг то Оз“ и „Аге оф Лове“ (у сарадњи са великим Пете Тонгом). 

БОРИС BREJCHA

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Један од водећих светских Ђ-ева и омиљено име на овим просторима. Прошле године отказао је наступ из здравствених разлога, али се спрема да овог јула дупло узврати енергију нестрпљивој публици на мтс Данце Арени. Своју музику је назвао High Tech Минимал, коју често други називају интелигентна музика сутрашњице. Жанр су прихватили и други извођачи, а он га је мастерирао до перфекције.

КОНСТРАКТА

Ана Ђурић Констракта покренула је праву малу револуцију протеклих месеци, поставши убедљиво најтраженије с ових простора. Након веома успешног дебитантског наступа на Сеа Стар фестивалу, чека је, према речима многих, врхунац каријере на Exitu, са концертом за који сви очекују да ће остати запамћен као лансирање њене међународне каријере.

JAX ЈОНЕС

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Још један „You Тубе милијардер” који стиже на Главну бину је британски DJ и хитмејкер Jax Јонес. Његов пробој на музичку сцену догодио се сарадњом са Дукеом Думонтом на синглу „И Гот У“, који је убрзо достигао прво место британске топ листе синглова. Након што је освојио европске радијске станице, његов хит „You Дон’т Know Ме“ са певачицом Raye номинован је за Брит награду, а уследиле су и бројне популарне песме, као што су „Инструцтион“, на којој гостују Деми Ловато и Stefflon Дон, „Breathe“ и „All Day анд Night“ у сарадњи са Мартином Солвеигом.

Једнодневне улазнице по актуелним ценама биће ускоро разграбљене!

4 1 контингент распродат је пре рока, а у продаји је ограчничен број четвородневних улазнице по цени од 6.990 динара, уз уштеду од 50 одсто. Промотивне цене регуларних једнодневних улазница за четвртак, 7. јул, и недељу, 10. јул, износе 2.590 динара, за петак, 8. јул, 2.990 динара, док улазнице за суботу, 9. јул, коштају 3.390 динара. Количине улазница по овим ценама ће ускоро бити распродате, након чега ће поскупети. Фан пит улазнице за петак, 8. јул, када наступају Ницк Цаве & The Бад Сеедс, доступне су по поклон цени од 3.990 динара. ВИП ГОЛД фестивалске улазнице доступне су по цени од 41.000 динара, а једнодневне ВИП ГОЛД за 12.000 динара. 

Улазнице се могу купити путем сајта EXIT фестивала, затим на продајним местима и онлајн на страницама Гигс Tix-a.