Љуска јајета је БЛАГО: Када сазнате због чега, нећете је више никада бацити!
Једну веома хранљиву ствар у њима не искоришћавамо!
Знамо да су јаја хранљива, а уз то пуна витамина и минерала, попут витамина А и Б12 или калцијума и цинка.
Међутим, једну веома хранљиву ствар у њима не искоришћавамо!
Да ли сте знали да је калцијум око 90 одсто састава љуске јајета? Одлична је за кости, мишиће и зубе, а препоручљиво је да одрасли измеђи 19 и 50 година дневно унесу око 1.000 мг калцијума, а одличан извор је, као што смо рекли, љуска јајета.
Међутим, пре него што се баците на љуске, знајте да прво морате да их прокувате десетак минута како бисте побили све бактерије.
Ако и даље нисте уверени у њихову исправност, убаците их у рерну на 175 степени на 15 минута и будите потпуно уверени у то да су чисте од бактерија.
Када то урадите, самељите их у фин прах и сместите у херметички затворену посуду. Након тога, додајте у јело по избору - само пола кашичице биће довољно за препоручени дневни унос калцијума.