Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГРУПА Е: Шпанци ПЕТАРДОМ прегазили Словаке! Шведска послала сјајног Леву и Пољаке кући! (ВИДЕО)

23.06.2021. 20:01
Пише:
Србија Данас
euro
еуро / Извор: Реутерс

Позната још два учесника осмине финала Европског првенства.

Фудбалске репрезентације Шпаније и Шведске играће у осмини финала Европског првенства!

ТРИЈУМФ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: Узми 2.000 РСД и клади се на Маринине лавице!

ТРИЈУМФ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: Узми 2.000 РСД и клади се на Маринине лавице!

МАЛЕР: Холандија ослабљена у наставку Европског првенства

МАЛЕР: Холандија ослабљена у наставку Европског првенства

РЕПРИЗА ФИНАЛА ИЗ 2016. У БУДИМПЕШТИ: Французи пребринули бриге, Португалцима неопходан макар бод

РЕПРИЗА ФИНАЛА ИЗ 2016. У БУДИМПЕШТИ: Французи пребринули бриге, Португалцима неопходан макар бод

После два ремија у прва два кола, Шпанија данас (18.00) мора да савлада Словачку како би прошла групу. Али и Словаци сањају пролаз, а њима би и реми вероватно одговарао. Квота на Шпанију је 1,25, а на дуплу шансу 1X 3,95. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Словачка - Шпанија.

Када је и требало, једина селекција која је два пута заредом освајала Шампионат Старог континента, показала је парво лице и у правом смислу те речи прегазила Словачку резултатом 5:0 (2:0).

Ни промашени пенал на почетку меча, није уздрмао изабранике Луиса Енрикеа, који су заиграли још јаче и веома ефикасном игром до врха напунили мрежу трагичара меча голмана Дубравке.

Иако је одбранио пенал Морати, голман Њукасла сноси највећу кривицу за фијаско, јер је код водећег гола Шпанаца очајно реаговао постигавши аутогол, па су од тада и кола Словачке кренула низбрдо.

Шпанци су исписали ново поглавље на овом првенству, поставши прва селекција која је одиграла меч без голова, а уједно савладала неког ривала резултатом 5:0.

У другом мечу, Швеђани су предвођени расположеним Емилом Форсбергом послали Пољаке кући - 3:2. Нападач Лајпцига био је двоструки стрелац, а једном од највећег разочарања шампионата није помогао ни сјајни капитен Роберт Левандовски који је такође постигао оба гола за своју селекцију. Одлучујући гол за победу селекције Три круне постигао је Клаесон у 90. минуту.

Скандинавци су победом као први прошли даље, док је Фурија на крају завршила као другопласирана и играће против Хрватске у осмини финала. Због убедљивог пораза, Словачка је као трећа лошија од Украјинаца који ће ипак играти у осмини финала Европског првенства.

Како су мечеви текли, погледајте у наставку текста.

Сва дешавања са оба меча можете да пратите на нашем сајту из минута у минут. 

КРАЈ МЕЧЕВА.
90. 4.
ГОООООООООООООЛ! Клаесон решава све дилеме и доноси победу Шведској, Пољаци пакују кофере. Сјајно је одреаговао искоса у шеснаестерцу и на додавање Кулушевског постигао 10. репрезентативни погодак.

 

90. 2
Ларсон је имао прилику за Шведску, али се није најбоље снашао.
90. минут
Још пет минута драме у Санкт Петербургу, где играју Пољска и Шведска. У дуелу Шпанаца и Словака још четири минута надокнаде.
84. минут
ГОООООООООООЛ! Пољска је изједначила против Шведске, поново је Левандовски стрелац! Примио је лопту на неколико метара и рутински по земљи савладао голмана Олсена. Сада им треба само још један погодак да дођу до осмине финала.

 

83. минут
Нова шанса за Шпанце, Алба је центрирао по земљи, а Педри пропустио на неколико метара да пошаље лопту у мрежу. Резултат је могао дабуде много убедљивији у корист Енрикеових изабраника.
80. минут
Нема узбуђења, Шпанија чува убедљиво вођство и мирно приводи утакмицу крају, док су се Словаци и дефинитивно предали.
70. минут
ГООООООООООООООЛ! Само што је ушао и Пау Торес, попут његовог презимењака Ферана, затресао је мрежу и постигао пети гол за Шпанију која је демолирала Словачку. Јуреј Куцка је само потврдио погодак, остаје да се види само коме ће бити приписан гол. Ипак је Куцка био стрелац.

 

67. минут
ГОООООООООЛ! Шпанци воде 4:0, само што је ушао у игру, Феран Торес је постигао гол, после непун минут на терену. После центаршута Сарабије, резервиста Црвене фурије је одлично одреаговао и мајсторским потезом петом послао лопту иза Дубравке. Био је то седми погодак у 14 мечева фудбалера Манчестер Ситија за национални тим.

 

66. минут
Мења Енрике, Мората је завршио данашњи меч, шансу је добио Феран Торес.
61. минут
ГОООООООООЛ! Не дају се Пољаци, само 60 секунди касније Левандовски је смањио на 2:1 и оставља своје саиграче "у животу". Какав погодак нападача Бајерна, права мајсторија.

 

57. минут
ГОООООООООООООООЛ! Шведска решава све дилеме, Емил Форсберг је уништио Пољаке постигавши свој други гол на мечу за 2:0, који значи да Левандовски и екипа пакују кофере и иду кући.

 

56. минут
ГОООООООООООООЛ! Шпанци воде 3:0 - Сарабија је прихватио центаршут у шеснаестерцу и рутински погодио за недостижну предност! Словачку само чудо може да остави на Европском првенству.

 

49. минут
Сјајна шанса за Швеђане, Квајсон је добро шутирао, али је Шћешни сјајном интервенцијом оставио свој тим у игри.
47. минут
Селектор Словака прави прве измене, на терену су Дурис и Лоботка, изашли су Хромада и Дуда. Мењају и Пољаци, Франковски је ушао уместо Пухача.
46. минут
Почела су друга полувремена мечева Шведска - Пољска и Словачка - Шпанија.
Крај првог полувремена на обе утакмице.
45. 3. минут
ГОООООООООООООЛ! Води Шпанија 2:0, Емерик Лапорт доноси високу предност Црвеној фурији, који је после корнера и асистенције Морате главом послао лопту иза леђа лоше постављеног Дубравке. Словачка је пред елиминацијом.

 

45. минут
Шут Морате по земљи, лак плен за Дубравку. Играће се још четири минута у судијској надокнади.
41. минут
Са оваквим резултатима, Шведска и Шпанија иду директно, Словачка испада као једна од две најлошије трећепласиране селекције, као и Пољска која би заузела последње место у Е групи.
38. минут
Темпо је спласнуо, нема узбуђења на оба стадиона.
30. минут
ГОООООООООЛ! Води Шпанија 1:0! Ауууу каква смешна ситуација, Сарабија је са ивице казненог простора распалио по лопти и "поломио" пречку, а Дубравка подсетио на Рајмонда Аумана, голмана Бајерна који је против Звезде постигао аутогол 1991. године, поклопивши лопту у своју мрежу на опште изненађење свих актера!

 

28. минут
Нови дуел Хромаде и Кокеа, Шпанац му није остао дужан, па је фаулирао везисту Словачке који се брзо придигао и наставио меч.
24. минут
Још једна шанса за Морату, али је Дубравка опет био успешнији у дуелу са нападачем шпанске селекције и одбранио његов ударац.
18. минут
Педри је центрирао на петерац Сарабији, који је очајно захватио лопту испред Дубравке и "зицер" за Шпанију је пропао. Одмах после тога још једна колосална шанса за Фурију, убачену лопту Аспиликуете није прихватио Педри, за секунд је закаснио да донесе вођство Шпанцима.
17. минут
Пољска је могла до изједначења против Шведске, Роберт Левандовски баш није имао среће, два његова ударца уздрмала су пречку која се још тресе.

 

12. минут
НЕМА ГОЛА!!!! Маестрални Дубравка је прочитао намеру Морате и сјајном интервенцијом сачувао своју мрежу, остаје 0:0. Ово је други промашени пенал на Европском првенству, по чему су Шпанци постали тек други још од Холандије која је то учинила 2000. године. Подсетимо, нападач Јувентуса је такође био непрецизан у другом колу против Пољске, када је било 1:1.
8. минут
Коке је био у шеснаестерцу, желео да се поред Хромаде избори за лопту, али је направио фаул у напад. Неееееее, изгледа да ће бити пенал за Шпанију, из ВАР собе је стигла сигнализација да је претходно фаулирао везисту Атлетика у шеснаестерцу. Пенал за Шпанију! Извешће га Алваро Мората.
6. минут
После вођства Словачке, Пољска је сада пред елиминацијом са Европског првенства, ако овакав резултат остане до краја меча.
5. минут
Шанса за Шпанију, Мората је искоса шутирао у казненом простору, али је Дубравка одлично интервенисао.

 

3. минут
ГОООООООООЛ!!!! Шведска води против Пољске, експресно је Форсберг затресао мрежу Шћешног!!! После соло акције, фудбалер Лајпцига је прецизним шутем послао лопту у доњи десни угао за вођство Скандинаваца - 1:0!
УТАКМИЦЕ СУ ПОЧЕЛЕ.

ТОК МЕЧА.

 

Шведска - Пољска 3:2 (1:0)

Стадион: Газпром Арена (Санкт Петербург)

Стрелци: Форсберг 3, 59, Клаесон 90. - Левандовски 61. 84.

Судија: Мајкл Оливер (Енглеска)

Шведска (4-4-2): Олсен - Лустиг, Линделоф, Даниелсон, Аугустинсон - С. Ларсон, Екдал, Олсон, Форсберг - Исак, Квајсон.

Пољска (3-4-3): Шченсни - Бережински, Глик, Бендарек - Јожвјак, Криховјак, Клих, Пухач - Зјелински, Левандовски, Швидерски.

 

Словачка - Шпанија 0:5 (0:2)

Стадион: Олимпијски у Севиљи.

Судија: Бјорн Кујперс (Холандија).

Стрелци: Дубарвка (аутогол) 30, Лапорт 45, Сарабија 56, Ф. Торес 67, аутогол Куцка 71.

Словачка (4-4-1-1): Дубравка - Пекарик, Шатка, Шкрињар, Хубочан – Хараслин (69. Суслов), Кучка, Хромада (46. Лоботка), Мак (69. Вајс) – Хамшик (90. Бенеш) – Дуда (46. Дурис).

Шпанија (4-3-3): Унаи Симон - Аспиликуета (77. Морено), Ерик Гарсија (71. П. Торес), Лапорт, Алба - Коке, Бускетс (71. Алкантара), Педри - Сарабија, Мората (66. Ф. Торес), Морено (77. Ојарзабал).