Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АЏИЋ ЗА СРБИЈУ ДАНАС: Нисам више ДЕТЕ, и ја чекам своју шансу (ФОТО)

11.02.2017. 08:00
Пише:
Србија Данас/Д. Николић
Luka Adžić
Лука Аџић / Извор: Србија Данас

Млади фудбалер црвено-белих задовољан минутажом на припремама у Словенији и на Кипру.

Од нашег извештача са Кипра - Лука Аџић је са трибина стадиона Пафиакоса посматрао убедљиву победу саиграча у пријатељској утакмици против украјинске Зирке (више прочитајте ОВДЕ). На полувремену је било 4:1 (на крају 6:2), за Црвену звезду, а паузу од 15-ак минута искористили смо за краћи разговор са једним од играча на којим се заснива будућност клуба из Љутице Богдана. 

Luka Adžić
Лука Аџић / Извор: Србија Данас

- Генерално сам задовољан како сам одрадио припреме. Вратио сам се после тешке повреде (више прочитајте ОВДЕ), коју сам задобио на прошлим припремама. Због тога ми је било важно да ове у потпуности прођем са екипом, да се што боље припремим. Задовољан сам и својим радом на тренинзима, на утакмицама. Очекујем да ћу бити у постави за последњи меч на Кипру, са Волгаром (15 часова). Спремам се, чекам своју прилику - рекао је на почетку разговора за Србију Данас млади везиста црвено-белих. 

ПЛАВШИЋ: Наместио сам се (ВИДЕО)

Играо је Аџић и у тест мечевима у Словенији, као и у кипарском Пафосу, бази претходне две недеље. 

- У Словенији сам против Анкарана и Јадрана играо два пута по 45 минута. Овде сам играо једну целу (против Шопрона), и једну 30 минута (против Ариса). По мени, то је солидна минутажа, и очекујем да будем у тиму и против Волгара. Да ли ћу да будем стартер, или ћу да уђем са клупе, видећемо. У сваком случају, на овим припремама, имао сам добру минутажу. 

Иако спада у млађу гарду Звездиних играча, Аџић ипак има одређеног искуства са припрема првог тима. Тако да и он има улогу учитеља за остале клинце црвено-белих. 

Повреда је прошлост

У јануару прошле године, Аџић је баш на припрема у Словенији (више прочитајте ОВДЕ) покидао је лигаменте колена. Због тога је био и на дужој паузи. 

- Нема више проблема, да куцнем у дрво. Опоравак је потрајао, али је сада све у реду - рекао је Аџић. 

- Помажем играчима који су нови. Посебно Романићу, цимери смо, а и дуго смо играли заједно и у пионирима, кадетима, омладинцима... Заједно смо седам-осам година, и драго ми је што је и он прикључен тренинзима првог тима. 

И сарадња са старијм саиграчима, према Лукиним речима је одлична. 

- Добро су нас прихватили, ја сам овде већ дуже време, тако да сам са њма у одличним односима. Једино, што до сада нисам имао прилику да играм са њима, али мислим да ћу у предстојећој полусезони имати мало већу минутажу и да ћу више времена проводити са њима. 

Аџић је добијао прилику у протеклом делу сезоне, а посебно се истакао када је решио утакмицу против Металца (више прочитајте ОВДЕ). Млади фудбалер се у наставку сезоне нада новим минутима, иако је свестан да је конкуренција у везном реду веома јака. 

- На припремама сам потпуно равноправан са осталима, више нико од нас није дете. Сваки од нас се равноправно бори за своје место, а тако нас тренер Божовић и третира. Радимо, трудимо се, и сигурно да очекујем већу минутажу него јесенас. У првом делу сезоне, шансу сам добио у три утакмице, а сада очекујем да могу чешће да конкуришем за састав. Колико ће то да буде реално, питање је. Знам да се јури титула, али ја ћу да будем стрпљив и да чекам своју шансу. 

Luka Adžić
Лука Аџић / Извор: Србија Данас

Нови Вечити дерби је на програму 4. марта, али је Аџићу сада више у глави 18. фебруар и утакмица са Новим Пазаром. 

- Сада ми је циљ да будем у протоколу за прву утакмицу у наставку сезоне. А о дербију, о том потом... Има времена. 

У сениорском дербију, Аџић још није играо, али је знао да загорча живот Вечитом ривалу, у млађим категоријама. 

- Дерби је нешто посебно и о томе не би требало да размишљамо, посебно ја, који нисам још окусио чари те утакмице у сениорској конкуренцији. У млађим категоријама одиграо сам много утакмица са Партизаном и имам знатно више победа. Посебно, у претходне две године, давао сам им голове, често био асистент, па са Партизаном имам позитиван скор. 

Коју дедину песму посебно волите? 

- Не бих о томе, то није фудбалска тема - кратко је одговорио Лука. 

Неизоставно питање било је везано за оца, Ивана, некадашњег капитена, а касније директора црвено-белих. 

- Разговарамо сваког дана. Препричавам му детаље са припрема, он ми даје савете, како бих се што пре прилагодио и заиграо што пре. 

Осим тога што се зна се да је Лука син Ивана Аџића, исто тако се зна и да је унук фолк певача Шабана Шаулића. Од тога не бежи, али исто тако жели да изгради своје име. 

- Не желим да се у јавности потенцира да сам син Иван Аџића или унук Шабана Шаулића. Због тога желим да изградим своје име, као и да се то деси што пре. Ја не бежим од тога ко су ми отац и деда, али свако има свој живот и своју причу. Свој пут сам стварам - закључио је Аџић. 

ПРОЗИВКЕ ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ СУ ПОЧЕЛЕ: Нова ШАЉИВА ПЕСМА навијача ЗАПАЛИЛА друштвене мреже! (ФОТО)