Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АКО ЗВЕЗДА ОДБРАНИ ТИТУЛУ: На Маракани ће НАВИЈАТИ за црно-беле! Ово је ЛАКШИ пут до Лиге шампиона!

03.02.2020. 08:04
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Изненађења на видику у многим првенствима.

Фудбалери Црвене звезде у пролећну сезону улазе са 11 бодова више од Партизана, па навијачи српског шампиона верују да ће њихови љубимци одбранити титулу у Суперлиги и од лета кренути у нови напад на улазак у Лигу шампиона.

СПЕКТАКЛ У МАЈАМИЈУ: Победа чекана ПОЛА ВЕКА! Чифси историјским ПРЕОКРЕТОМ освојили Супербоул (ВИДЕО)

СПЕКТАКЛ У МАЈАМИЈУ: Победа чекана ПОЛА ВЕКА! Чифси историјским ПРЕОКРЕТОМ освојили Супербоул (ВИДЕО)

ШОК НА ОСТРВУ: Ливерпул ОСТАЈЕ без НАЈБОЉЕГ!

ШОК НА ОСТРВУ: Ливерпул ОСТАЈЕ без НАЈБОЉЕГ!

НЕВИЂЕНО ДО САДА: ВАР му ПОНИШТИО црвени, после 20 секунди га опет ДОБИО (ВИДЕО)

НЕВИЂЕНО ДО САДА: ВАР му ПОНИШТИО црвени, после 20 секунди га опет ДОБИО (ВИДЕО)

У случају да црвено-бели трећи пут у низу освоје домаћи шампионат, чека их много лакши пут до елите него што је лани био случај. Да би се, међутим, то догодило, неопходно је да се поклопе одређене "коцкице". Подсетимо, због добрих резултата на европској сцени српских представника у претходним годинама, Црвене звезде и Партизана, Суперлига Србије је напредовала на листи националних шампионата, што је омогућило државном прваку да квалификације за Лигу шампиона почну од другог, а не од првог кола, како претходних сезона.

То би значило да би, за разлику од минуле две сезоне, Црвена звезда била повлашћена у другом кругу баража, а можда и трећем кругу. Одличне партије у Европи повећавале су коефицијент екипе из Љутице Богдана и сада се дошло до бројке која гарантује црвено-белима повлашћено место у другој рунди.

FK PAOK
ФК ПАОК / Извор: Реутерс

Према тренутној ситуацији, Црвену звезду једно место дели од статуса повлашћених екипа у трећем колу, а да би се померила међу повлашћене мора да навија за братски клуб љутог ривала Партизана - ПАОК! Одлично је познато какви су односи српског шампиона и грчког Олимпијакоса, односно београдских и солунских црно-белих, али ће ове године присталице тима са Маракане прижељкивати титулу ПАОК-а!

Разлог томе је што Олимпијакос има већи коефицијент од црвено-белих и уколико би клуб из Пиреја освојио титулу, Звезда би се аутоматски преселила међу неповлашћене екипе. Са друге стране, ако ПАОК успе да одбрани трон црвено-бели ће се наћи међу повлашћеним тимовима у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Дакле, можда и по први пут звездашима ће бити дража црно-бела од црвено-беле боје, уколико им је на првом месту напредак свог клуба.

Olimpijakos
Олимпијакос / Извор: Фото: Printscreen

У протеклом периоду навијаче Звезде интересовала су дешавања у Пољској, Румунији, Азербејџану, Бугарској, Казахстану... Захваљујући добром коефицијенту Станковићеви изабраници су у претходне три сезоне, под вођством Владана Милојевића, успели да скупе довољно бодова и прескоче све румунске и пољске тимове, а листи шампионата где црвено-беле неће занимати ко ће бити шампион (сви имају мањи коефицијент) налази се и Азејрбеџан, јер се Карабах спустио испод Звезде по броју бодова.

Уједно, БАТЕ Борисов је додатно олакшао посао тиму из Љутице Богдана, јер је изгубио титулу у Белорусији (Динамо Минск постао шампион), што је омогућило Звезди да напредује на листи.

Да би Црвена звезда остала на позицији која јој доноси лакши пут до циља званог Лига шампиона, потребно је да (осим титуле ПАОК-а) Копенхаген не освоји титулу у Данској (Митјиланд има четири бода више од екипе коју су црвено-бели елиминисали ове сезоне у трећем колу), да АПОЕЛ неће успети да се врати из нокдауна на Кипру и преотме прво место Анортозису (пет бодова више од екипе за коју игра Вујадин Савић), или да неко од овог клуба, Омоније или Аполона постане шампион Кипра.

Осим Кипра, Шкотска је додатна прилика Звезде, односно препорођени Ренџерс који дише за вратом Селтику. Црвено-бели ће се надати титули екипе коју са клупе предводи легендарни капитен Ливерпула Стивен Џерард. Не треба заборавити да је тим са "Ајброкса" ове сезоне већ једном победио Келте.

kIPAR
кИПАР / Извор: Фото: Printscreen

У осталим шампионатима постоје шансе за изненађење и "поклон" Звезди, али су оне јако мале. Једна од могућих сензација могла би да буде Бугарска, односно да неприкосновени Лудогорец изгуби титулу од Левског, али екипа коју је недавно Станковићев тим победио на припремама тренутно заостаје пет бодова за шампиона.

Kipar
Кипар / Извор: Фото: Printscreen

Још једна од потенцијалних шанси за црвено-беле јесте шампионат Швајцарске. Базел и Јанг Бојс су дефинитивно испред Звезде по коефицијенту, али не и Сент Гален који је протеклог викенда савладао Базела на страни и изједначио се са Јанг Бојсом на челу табеле. Ако Сент Гален настави са сјајним играма, дођу до сензације и освоје титулу, погураће шампиона Србије још једно место напред.

Švajcarska
Швајцарска / Извор: Фото: Printscreen

Такође, на Маракани помно прате и дешавања у Аустрији, где је после доста година ЛАСК у опасној намери да "скине" неприкосновени Салцбург са трона. Екипа из Моцартовог града има само два бода више од тима из Линца, а уколико остане без титуле и преда је клубу из Линца, црвено-бели ће напредовати за додатно место.

austrija
аустрија / Извор: Фото: Printscreen

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Андреја Ритупер, словеначка хокејашица на трави.

МИЛИОНИ СУ НА СТОЛУ: Милојевићу стигао позив који се не ОДБИЈА!

МИЛИОНИ СУ НА СТОЛУ: Милојевићу стигао позив који се не ОДБИЈА!

ИНЦИДЕНТ У ТУРСКОЈ: Косановић у клинчу са српским тренером! Пале су ТЕШКЕ речи (ВИДЕО)

ИНЦИДЕНТ У ТУРСКОЈ: Косановић у клинчу са српским тренером! Пале су ТЕШКЕ речи (ВИДЕО)

СКАНДАЛ У КОМШИЛУКУ: Ухапшен председник вишеструког шампиона!

СКАНДАЛ У КОМШИЛУКУ: Ухапшен председник вишеструког шампиона!

БРУТАЛНИ ЏОКЕР: Јокић пружио НЕСТВАРНУ партију! Нови ТД Србина, али је Денвер пао у ПРОДУЖЕТКУ (ВИДЕО)

БРУТАЛНИ ЏОКЕР: Јокић пружио НЕСТВАРНУ партију! Нови ТД Србина, али је Денвер пао у ПРОДУЖЕТКУ (ВИДЕО)

АБА ЛИГА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Ово су судије Вечитог дербија!

АБА ЛИГА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Ово су судије Вечитог дербија!