Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДРАГОВИЋ ЗА СД: Није звездашки да сада одустанемо, место нам је у Лиги шампиона

15.08.2022. 18:10
Пише:
Србија Данас/ Н.Радојевић
Aleksandar Dragović
Александар Драговић / Извор: МН Press

Командант одбране црвено-белих оптимиста уочи пута у Израел.

Александар Драговић је за годину и кусур стажа у дресу Црвене звезде показао да је истински лидер, командант одбране. Зато и не чуди што навијачи црвено-белих уочи плеј-офа за Лигу шампиона у доскорашњем репрезентативцу Аустрије виде једног од највећих адута свог тима.

Прекаљени штопер је уочи прве утакмице са Макабијем из Хаифе (среда, 21 час) за Србију Данас причао о шансама Црвене звезде против првака Израела и шта би за њега, као великог звездаша, значио пласман у елитно клупско такмичење Старог континента.  

ЈЕДИНО У MAXBETU – БОНУС НА ЛИВЕ ТИКЕТУ

ЈЕДИНО У MAXBETU – БОНУС НА ЛИВЕ ТИКЕТУ

ЗВЕЗДУ ЧЕКА ПАКАО У ХАИФИ: Лудница у НАЈАВИ, Макаби РАСПРОДАО све карте (ФОТО)

ЗВЕЗДУ ЧЕКА ПАКАО У ХАИФИ: Лудница у НАЈАВИ, Макаби РАСПРОДАО све карте (ФОТО)

СТАРИ ЈЕ ТО ЛИСАЦ: Пикси доводи Србији још једног репрезентативца, ево зашто је гледао меч на Сан Сиру

СТАРИ ЈЕ ТО ЛИСАЦ: Пикси доводи Србији још једног репрезентативца, ево зашто је гледао меч на Сан Сиру

Дошли сте прошлог лета из Бундес лиге у земљу из које потичете, у лигу која је на много нижем нивоу од шамионата у Немачкој. Шта би за вас значио пласман у Лигу шампиона са Црвеном звездом, клубом који сте заволели као дечак, иако нисте живели у Србији?

- Па могу слободно да кажем да би то била круна моје каријере. Играо сам у многим клубовима, играо сам сва могућа такмичења, али Лига шампиона са Звездом је са емотивне стране нешто што би мени било најдраже.

Aleksandar Dragović
Александар Драговић / Извор: МН Press

Колико познајете Макабијеве нападаче и одакле ће претити највећа опасност?

- Пратим генерално фудбал и погледао сам голове против Олимпијакоса и Аполона, а свакако ћемо радити и детаљну анализу. Брзи су напред, крила су им продорна, знају да играју фудбал, баш су на мене оставили утисак нападачке екипе.

Првак Израела је давао по четири гола Олимпијакосу и Аполону у досадашњим квалификацијама. Како спречити његове офанзивце да се разиграју у дуелима плеј-офа против Црвене звезде?

- Дисциплина је решење за све, а ми јесмо екипа која зна да игра тактички и да се не залеће, већ да користи мане противника. Искусни смо, иако имамо доста младих играча и немамо кога да се плашимо. Са вером у себе улазимо у двомеч.

Којим резултатом из Хаифе бисте били задовољни?

- Не бих да прогнозирам. После утакмице могу да вам кажем да ли сам задовољан резултатом.

FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Имате највише искуства у овом тиму Црвене звезде у Лиги шампиона. Предност црвено-белих против Макабија требало би да лежи у чињеници да су у елитном такмичењу играли и капитен Милан Борјан, као и скоро комплетна одбрана коју чине Гобељић, Милуновић и Родић. Остало је да омогућите и Ераковићу да заигра у Лиги шампиона…

- Тачно, али сви остали су играли Лигу Европе и побеђивали. Јесте Лига шампиона круна, али и Лига Европе је одлично такмичење, а ми смо се ту прошле године показали као једна од бољих екипа у такмичењу. Ераковић, као и сви остали момци, заслужује да игра Лигу шампиона и даћемо све од себе да се пласирамо.

Црвено-бели су постизали одличне резултате и прошле сезоне у Лиги Европе. Да ли сте ипак свесни да су Звездини навијачи у складу са богатом историјом навикли и признају само највећа достигнућа и да је Лига шампиона такмичење по њиховој мери?

- Звезди је место у Лиги шампиона. Желимо да се пласирамо и да будемо конкурентни у групној фази и доносимо радост звездашима. Не бежимо од одговорности, то није звездашки. Али, исто тако смо свесни снаге ривала и врло смо опрезни.

Да ли вас уочи меча у Хаифи оптерећује податак што имате два жута картона и што постоји опасност да у случају још једне јавне опомене пропустите реванш у Београду?

- Не оптрећује ме. Искусан сам играч, потрудићу се да не добијем картон у Хаифи.

Шта чувени деда Злативоје обично пожели унуку пред важне утакмице као што су ове са Макабијем и да ли сте можда већ добили неки савет уочи плеј-офа за Лигу шампиона?

- Пожели ми да победимо. Причамо наравно о фудбалу, буде савета, буде свега, али све у циљу да на терену будем прави.

Kings Kangva i Aleksandar Dragović
Кингс Кангва и Александар Драговић / Извор: МН Press

Постигли сте у досадашњем делу каријере један гол у Лиги шампиона и то против Челсија. Да ли би евентуални погодак у мрежи Макабија био дражи на листи омиљених личних достигнућа?

- Наравно. Ипак, примарни задатак ми је да чувам гол. Нека нападачи погађају, а ми ћемо у одбрани да "држимо нулу".

Еуфорија међу навијачима Звезде је велика. Да ли су вас можда контактирали пријатељи из Аустрије, да ли ће црвено-бели имати додатну подршку због Александра Драговића из ове државе у реваншу у Београду?

- Има доста звездаша у Аустрији, стварно. Има још времена да ме контактирају, али свакако желимо пуну Маракану у реваншу.

И за крај да се мало нашалимо. Ко ће добити “ћушку” од Александра Драговића на слављу ако се Звезда пласира у Лигу шампиона? Ко би могао да буде та “жртва” као што је својевремено у Швајцарској био министар одбране?

- Овог пута ће сви око мене бити безбедни, али никад се не зна шта може да буде у  налету тих емоција. Шалим се, али заиста желимо ту Лигу шампиона, не само ја, већ сви.

Све вести о ФК Црвена звезда прочитајте ОВДЕ.