Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АНДРЕЈА СТЕВАНОВИЋ ЗА СРБИЈУ ДАНАС: Одавно сам желео да заиграм у дресу Партизана (ФОТО)

30.10.2017. 23:10
Пише:
Србија Данас
Andreja Stevanović
Андреја Стевановић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Талентовани кошаркаш црно-белих био гост Србије Данас на ''Sajmu медија''.

Кошаркашки клуб Партизан је на крају прошле сезоне остао без тренера пошто је са Александром Џикићем споразумно договорен прекид сарадње, а навијачима навикнутим деценијски стаж Душка Вујошевића све ово је било ново. У две године промењена су два тренера, а као трећи је дошао Мирослав Мута Николић. У међувремену је потпуно мењан и играчки кадар, а Николић је овосезонски тим црно-белих попунио са неколицином играча које је већ тренирао у Динамику прошле сезоне.

СЛОМИО МЕТАТАРЗАЛНУ КОСТ: Познато је колико ће Лучић одсуствовати са терена (ФОТО)

ЦРНО-БЕЛИ ПУТУЈУ У ЛИМОЖ: Мута ЗНА како до ПОБЕДЕ! (ФОТО)

Међу њима се нашао и Андреја Стевановић, 22-годишњи Крагујевчанин коме ће ово бити пета сезона у сениорској кошарци, а прва у клубу ранга Партизана. Велика промена за младог момка који је претходно по сезону провео у Радничком из Крагујевца, Напретку из Алексинца, Борцу из Чачка и Динамику, али када је Андреја био у посети штанду Србије Данас на ''Sajmu медија'' није било могуће приметити трему код њега због чињенице да је сада играч Партизана.

 - Осећај је феноменалан. Мени је привилегија, а верујем да би сваком била, да играм за Партизан. Требало је да дођем и пре годину дана, али су околности биле такве да је за моју каријеру било можда и боље да одиграм у рангу испод оног који је играо Партизан како бих стекао искуство. Искрено, навијам за Партизан и одавно сам желео да заиграм у дресу Партизана. Имао сам мало проблема са повредом почетком сезоне са Суперкупа у Бару, а сада сам изашао из повреде и надам се да ћу добити шансу - прижељкује Стевановић.

Andreja Stevanović
Андреја Стевановић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Разумевање и добар однос између тренера и играча одувек је било важно како би све добро функционисало како на тренингу тако и на утакмицама. Андреја је имао срећу да му се пут већ трећи пут укрстио са Мирославом Николићем, пошто га је популарни Мута тренирао у крагујевачком Радничком, прошле сезоне у Динамику, а сада и у Партизану. Присуство Николића у ПАртизану оплакшало је и привикавање Стевановића на велики клуб.

ПИТАЛИ СУ КВИНСИЈА ДА ЛИ ДОЛАЗИ У ПАРТИЗАН: Одговор Американца бациће Делије у ТРАНС (ФОТО)

 - Са Мутом Николићем сарађујем дуги низ година. Тако се потрефило да ме од пет мојих сениорских сезона он води три. Уз Муту сам осетио мањи терет због тренинга и утакмица. Он зна шта може да очекује од мене, ја знам какву кошарку он воли и шта захтева од играча у одбрани и у нападу, па нам је обојици било лакше - не крије Андреја.

Николић је већ неколимо пута нагласио да ће млади играчи добијати више прилике за игру у Еврокупу, а Партизан у уторак гостује Лиможу, па треба очекивати да црно-бели вртић проведе пуно минута на терену.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ГРОБАРЕ: Партизан против Лиможа ЈАЧИ за два ВАЖНА играча! (ФОТО)

 - Па то се очекује од нас. Ако ти као млађи не даш све од себе на терену, које су онда амбиције ових старијих. Увек гледамо само једну утакмицу у напред. Сада је то Лимож и само се о Лиможу прича. Очекујемо победу и само на тај начин гледамо јер једино тако можемо и да дођемо до тога. Ако кренемо са намером да изгубимо, онда је боље и да не играмо. Значила би нам победа у Француској, јер смо ушли у добар низ и везали неколико победа у АБА лиги и славили против Билбаа. Апетити су нам порасли, као и самопоуздање, тако да против Лиможа свакако идемо на победу - амбициозан је Стевановић.

Andreja Stevanović
Андреја Стевановић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

После Лиможа уследиће и права посластица за навијаче, пошто се следећег понедељка, односно 6. новембра игра први овосезонски дерби у АБА лиги између Партизана и Црвене звезде. Црно-бели су домаћини, а већећ делу тима биће то први вечити дерби. Олакшавајућа околност за Партизанове клинце лежи у чињеници да је Партизан домаћин и да ће велика већина навијача бити управо присталице црно-белих.

 - Навијачи су били свесни да смо млада екипа и да ћемо играти са осцилацијама почетком сезоне, да ће требати времена да се сви уклопимо. Већина играча немна искуства у игрању дербија и већини ће предстојећи бити први у каријери. Звезда је на папиру фаворит, добили су Барселону и Макаби у Евролиги и показали да су добра екипа. Имамо предност домаћег терена и подршку навијача - нагласио је Стевановић. - То је јако битно за нас млађе играче јер нам је први дерби. Лакше је пред домаћом публиком када те бодри 5.000 твојих навијача и него када ти звижди 5.000 противничких навијача. За наше самопоуздање и бољу игру Партизана је веома битно што први дерби играмо на домаћем терену пред нашим навијачима.