Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БАЈКОВИЋ ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ: Замало нам се авион СРУШИО прошли пут кад смо победили Омонију!

14.09.2020. 15:18
Пише:
Србија Данас/ХотСпорт
Boban Bajković
Бобан Бајковић / Извор: МН Press

Бивши Звездин голман отворено о европском путу.

Шампиона Србије у фудбалу, београдску, Црвену звезду на свом овосезонском европском путу очекује дуел са Омонијом. Ове две екипе, састајале су се и раније, тачније пре осам година. Актуелни кипарски првак је тада доста намучио црвено-беле који су тек преко пенала, а захваљујући одбрани Бобана Бајковића, прошли у наредно коло квалификација за Лигу Европе. У разговору за ХотСпорт, ове утакмице се присетио и њен јунак, Бобан Бајковћ.

Допуни налог преко терминала и узми бонус 3%

Допуни налог преко терминала и узми бонус 3%

СТАНКОВИЋ О НОВИМ ТРАНСФЕРИМА: Нападач ПОВРЕЂЕН, одсуствује ВИШЕ недеља - не иде на Кипар

СТАНКОВИЋ О НОВИМ ТРАНСФЕРИМА: Нападач ПОВРЕЂЕН, одсуствује ВИШЕ недеља - не иде на Кипар

У ЈЕДНОЈ СЕКУНДИ РЕШЕНА СУДБИНА ТОМАНЕА: Станковић директно одговорио - познато да ли ОСТАЈЕ ИЛИ ОДЛАЗИ

У ЈЕДНОЈ СЕКУНДИ РЕШЕНА СУДБИНА ТОМАНЕА: Станковић директно одговорио - познато да ли ОСТАЈЕ ИЛИ ОДЛАЗИ

На почетку разговора за ХотСпорт, Бајковић се присетио притиска који је тада био на екипи јер није пуно људи веровало у позитиван исход на Кипру.

– Сећања су као да је било јуче, сећам се и славља и напетости пред утакмицу јер је мало ко веровао да можемо проћи. Био сам херој, али били су и остали играчи. Сећам се и славља после у авиону са навијачима, имао је авион да се сруши од славља и људи. Заувек ћу памтити ту утакмицу, рекао је за ХотСпорт Бајковић.

Једна од првих асоцијација на Звездин претходни дуел са Омонијом, сем пролаза, јесте велика врућина тада на Кипру.

– Није било много топлије него у Београду, али је било превише спарно. Сада када игра Звезда већ је 16. септембар и надам се да ће мало спласнути температура. Било је много тешко због времена, ја сам као голман, који не трчи, био цео мокар.

Када је гледао снимке, Бајковић је уочио колико је нестрпљив био и желео да одбрани пенал да је имао неколико великих искакања са гол црте.

– Јесам, када сам гледао снимке нисам могао да верујем да судија није вратио. Овај последњи пенал што сам одбранио за пролазак и некако, али онај један на почетку сам баш изашао. Тада није било као сада да голман мора само по гол линији. А и изгледа су судије чекале да се оно све што пре заврши па ме нису враћале. Ко ће га знати… Углавном, гледао сам снимак и признајем – баш сам изашао. Био сам нестрпљив да што пре одбраним и да идемо кући. Сад по новим правилима да виде ове моје пенале што сам одбранио све би их вратили, рекао је кроз осмех Бајковић.

Након пролаза Омоније, стигао је Бордо. Највећа рана у каријери Бобана Бајковића, како сам признаје.

– Бордо је један од најтежих дана у мојој каријери, а и ноћи. Сада кад се сетим тога, још ме боли. Кад неко воли клуб… А ја сам још направио пенал, небитно ко је погрешио пре тога и промашио лопту. Изгледа је тако од Бога морало бити али ту утакмицу никада нећу прежалити. Било је пуно добрих утакмица, много пута смо славили али најбоље памтитим тај Бордо. Поготово са Робијем, добијали смо пуно и дербија. Па ја сам био најсрећнији када победимо у дербију, више него било коју другу европску утакмицу. Бордо је тешка утакмица поготово у дресу клуба за који сам све дао. Што би стари звездаши рекли: Нема велике радости док те не стрефи туга. То је било тако у случају Бордоа. Вратило нам се наредних година.

Да се прилике понове и на Кипру опет изводе пенали ове сезоне су веће јер се у свим рундама квалификација за Лигу шампиона сем плеј-офа игра само један меч.

– Изгледа да ће се ове године пуно утакмица решавати на пенале пошто нису двомечи. Жао ми је што се против Омоније не игра код нас на Маракани јер мислим да не би било никаквих проблема јер смо пуно квалитетнији од њих. Али све се видело, ако се мало опустиш чак и нека тамо Тирана буде тешка. Омонија је квалитетнији ривал, али ми смо бољи. И овде у Турској смо на жребу навијали да буде Омонија јер је било и јачих екипа.

Некадашњи голман Звезде сматра како је већа препрека Звезди у Европи Омонија од Олимпијакоса, због психичког притиска.

– Ако прођемо Кипране мислим да имамо велике шансе против Олимпијакоса јер је Омонија психички тежа утакмица. Ако прођемо у плеј-оф бићемо растерећенији против Грка, а у том случају све иде боље, прати те срећа… Мислим да је Омонија пресудна и прођемо ли њих, играћемо Лигу шампиона. Олимпијакос је братски тим, али смо их добили још када су били јачи прошле сезоне и мислим да имамо велике шансе. Највише на психичкој бази јер бисмо у том случају већ обезбедили јесен у Европи.

И ове сезоне Бајковић ће у Турској тренирати голмане, али је променио клуб те сада ради у Денизлиспору чији је шеф стручног штаба Роберт Просинечки.

– У новом клубу је заиста добро, услови су сјајни и имамо добре играче, репрезентативце. Довели смо три, четири врхунска играча и надамо се да ће ове сезоне бити мирна лука, средини табеле. Међутим, видећемо. Турска лига је врло јако такмичење што се видело и протекле сезоне када се до последњег минута није знало ко испада и улази. На срећу, нико није испао. Свако може свакога да победи, није оно као код нас дође Бачка Паланка и ми дамо пет голова на Маракани. Тога овде нема, ни Галатасарај, ни Бешикташ, а ни Фенер у лиги не могу никога победити 5:0. Много је важан старт, психички ће бити лакше ако се добро залетимо са пар добрих резултата - закључио је причу за ХотСпорт Бајковић.