Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БОШКО ЈАНКОВИЋ: Буфон је лудак у најпозитивнијем смислу

16.08.2019. 11:46
Пише:
Србија Данас
Boško Janković i Goran Svilar
Бошко Јанковић и Горан Свилар / Извор: Фото: Промо

Бивши репрезентативац Србије причао о старту Серије А.

Утакмицама првог кола наредног викенда почиње такмичење у једној од најквалитетнијих лига Европе, италијанској Серији А. Много тога годинама уназад се дешава на „чизми“. После деценије доминације у периоду од средине деведесетих, затим афере „калчополи“ фудбалски гиганти са Апенина уз помоћ домаћег и страног капитала покушавају да се врате у врх континенталног фудбала.

БЕН ОДЛАЗИ: Звезда нашла БРУТАЛНУ замену (ВИДЕО)

БЕН ОДЛАЗИ: Звезда нашла БРУТАЛНУ замену (ВИДЕО)

САСТАВ ШЕШИРА: На кога Партизан и Звезда могу у Лиги Европе

САСТАВ ШЕШИРА: На кога Партизан и Звезда могу у Лиги Европе

Никола Грбић више није селектор Србије!

Никола Грбић више није селектор Србије!

Јувентус ће и наредне сезоне тешко наћи достојног конкурента у борби за „Скудето“ док ће за позиције у врху Серије А конкурисати неколико тимова.О свему што нас очекује у наступајућој сезони у Италијанском фудбалу коментатор Арене спорт Горан Свилар разговарао је са Бошком Јанковићем, бившим репрезентативцем Србије који је током каријере наступао за Палермо, Ђенову и Верону. И ове, као и претходних сезона, ексклузивне преносе мечева Серије А можете пратити на програмима Арене.

-   Италија је симбол фудбала. То је земља у којој људи 24 сата причају о фудбалу. Чак и старији људи знају све играче, кад пију прву јутарњу кафу, причају о фудбалу. Не постоји човек који не прати фудбал у Италији - каже за Арену спорт Бошко Јанковић који је иако је већи део каријере провео у Италији, у младости био опчињен шпанском Примером.

Boško Janković
Бошко Јанковић / Извор: Профимедиа

 - Цео живот сам маштао да играм у Шпанији. Као дете гледао сам углавном Шпанце. Кад сам отишао у Мајорку пружао сам партије које су од мене очекивали. Ипак када је дошао позив Палерма нисам могао да га одбијем. Знао сам да ћу играти и битна ставка је наравно била плата за коју сам знао да ће бити већа него у Мајорци.

Јанковић се брзо адаптирао на стил игре у Серији А, пружао је одличне партије у дресу Палерма, односно касније Ђенове. У једном тренутку био је близу остварења дечачког сна, односно пред вратима римске „Вучице“.

- Као клинац сам навијао за Рому. Доживљавао сам је као Црвену звезду. Батистута ми је био идол у детињству, касније сам скидао Тотија, његов шут. Моја велика неостварена жеља је да играм за Рому. Уосталом, Роми сам дао највише голова од свих клубова. Вероватно сам имао увек неку жељу да се докажем пред њима. Постојала је шанса да из Ђенове пређем на Олимпико, али се није остварила. Навијаћу у новој сезони за Рому иако знам да ће бити далеко од борбе за Скудето.

Sergej Milinković-Savić
Сергеј Милинковић-Савић / Извор: МН Press

Наступајућа сезона у Италији требала би да буде изузетно узбудљива. Поред неприкосновеног Јувентуса, добар тим оформили су Наполи, Интер, Милан, Аталанта је била хит претходне сезоне, ту су увек Рома и Лацио. Већ у другом колу на Арени спорт можете пратити два велика дербија, дуеле Јувентуса и Наполија, односно у дербију Дела Капитале на Олимпику, састају се Лацио и Рома.

- Чини ми се да Јувентус са свим појачањима нема конкурента. Тешко ће му било ко помрсити рачуне. Волим Сарија, његов стил игре, одступа од италијанских принципа, тактике, и свега што је синоним у Калчу. Он је за мене најбољи тренер у Италији тренутно – сматра Бошко Јанковић.

Boško Janković i Goran Svilar
Бошко Јанковић и Горан Свилар / Извор: Фото: Промо

Велика прашина и ове као и претходне године подигла се око статуса репрезентативца Србије, Сергеја Милинковића Савића. Остаје ли или одлази, колика је заправо његова вредност, да ли би му више пријао одлазак у Шпанију, Енглеску или је останак на „чизми“ најбоља опција.  

- Милсим да је Сергеју најпаметније да још једну годину остане у Лацију. Он је веома талентован играч али мислим да има још простора да напредује. Да сам на његовом месту остао бих. Лацио је озбиљан клуб, бориће се за врх табеле, и то је и даље средина у којој Сергеј може да се усавршава. Нисам очекивао да се Буфон врати у Јувентус. Али ето, видите, лудак у најпозитивнијем смислу. Још је гладан трофеја. Можда се вратио због Лиге шампиона, то је трофеј који му недостаје у каријери. Ипак, тешко ће Јувентус у Европи да се избори за пехар Лиге шампиона.

Још много фудбалских тема „претресли“ су наш бивши интернационалац и Горан Свилар. Комплетан, изузетно занимљив интервју са Бошком Јанковићем гледаоци могу погледати у петак 16. августа од 22:00 на првом програму Арене спорт.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Јоланда Де Риенко, ватрена навијачица Наполија.