Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦРВЕНО ИЛИ ЦРНО-БЕЛИ: Ево за који тим ЖЕЛИ да наступа бивши светски шампион

09.05.2023. 14:40
Пише:
Србија Данас/ФК Чукарички
Crvena zvezda - Partizan
Црвена звезда - Партизан / Извор: МН Press

Има одличну сезону иза себе.

Чукарички је славио у дербију четвртог кола плеј-офа против Војводине, голом Марка Доцића из једанаестерца у 29. минуту. Био је то одличан дуел две екипе које ће наредне сезоне Србију представљати у Европи, а у финишу текуће се боре за што боље позиције. Од почетка другог дела сезоне, Брђани играју сјајно.

НАЈТЕЖИ ПУТ ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ: Одређени парови полуфинала Купа Србије

НАЈТЕЖИ ПУТ ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ: Одређени парови полуфинала Купа Србије

ЗВЕЗДА НАШЛА ЗАМЕНУ ЗА КРАСА: Појачање из Аталанте стиже на Маракану (ВИДЕО)

ЗВЕЗДА НАШЛА ЗАМЕНУ ЗА КРАСА: Појачање из Аталанте стиже на Маракану (ВИДЕО)

ПРЕЛОМИЛИ У ЗВЕЗДИ - РЕШАВА СЕ ГОРУЋЕ ПИТАЊЕ: Враћа се Станковић

ПРЕЛОМИЛИ У ЗВЕЗДИ - РЕШАВА СЕ ГОРУЋЕ ПИТАЊЕ: Враћа се Станковић

Чукарички је у Супер лиги у 15 мечева остварио 12 победа, уз три пораза, од тога два од лидера Црвене звезде. Уз све то, бело-црни су најпре елиминисали Металац у осмини финала, а потом и екипу Радника у четвртфиналу Купа Србије. Једна од највреднијих била је управо последња против новосадског тима.

- Одиграли смо одличан меч, пре свега такмичарски, имали смо далеко боље шансе и заслужено победили. Могли смо можда и раније да решимо питање победника, имали прилику пре гола, потом је поништен погодак Лучића, па смо промашили други једанаестерац... Али, најбитнија су три бода са којима смо наставили трку са ТСЦ-ом, уједно задржали дистанцу у односу на Партизан. Веома сам задовољан како смо изгледали против Војводине, изузетно квалитетног тима - казао је Радован Панков, штопер Чукаричког на позајмици из Црвене звезде.

Radovan Pankov
Радован Панков / Извор: МН Press

Само дан после тријумфа против Војводине, жреб је исте ривале укрстио у полуфиналу Купа Србије, тај меч ће бити игран у Новом Саду, 17. маја.

- Жеља нам је била да у Купу напокон играмо на свом стадиону, али немамо среће, четврти пут узастопно ћемо гостовати. Тако је како је, чека нас нови меч са Војводином, сматрам да ће ова утакмица ипак бити другачија. Верујем да нас чека пун стадион, ривал који ће све карте бацити на такмичење у Купу, уз жељу да на тај начин обезбеде групну фазу неког европског такмичења. То је и наша амбиција, имамо шансе на два фронта. Због тога, најпре морамо да размишљамо о утакмици против Новог Пазара у суботу. Јавност нам је већ уписала бодове, али знамо против кога играмо и јасно нам је да су те утакмице најтеже - упозорио је Панков.

Штопер рођен у Новом Саду био је међу најстандарднијима у пролећном делу шампионата у Чукаричком. Пропустио је искусни дефанзивац само стартни дуел против Спартака (дошао на Баново брдо два дана пре тог дуела) и два меча против Црвене звезде. Како се ближи крај сезоне, ближи се и моменат кад ће Панков морати да донесе одлуку где ће наставити каријеру.

- Искрено, многи су ми говорили да се озбиљно коцкам, кад сам се одлучио да дођем на Баново брдо. Али, веровао сам у себе и своје квалитете. Једноставно, таква је била ситуација на "Маракани", не би бих задовољан минутима које бих добио, па сам у договору са руководством клуба и тренером Милојевићем одлучио да одем на позајмицу у Чукарички.

Ближи се истек позајмице, Панков има уговор са црвено-белима на још једну сезону, али истиче:

- Размишљам наравно шта даље. Јасно је да се Црвена звезда пита. Али, што се мене тиче, Чукарички има право првенства, ово је прелепа средина за играње, клуб је врло добро организован, искрено се надам да ће и сезона која је у току бити историјска, да ће бити изборена групна фаза неког од европских такмичења. У том случају, волео бих да нађемо заједнички језик и да останем на Бановом брду. Не бих журио у иностранство, за можда мало веће паре, нема потребе. Питање је и да ли бих уопште нашао клуб који би играо у Европи на том нивоу - истакао је Панков.

Уз Панкова, стандардан на месту штопера је млади Урош Дрезгић, момак који је у другом делу сезоне одиграо све мечеве за Чукарички, одмарао је само против Радника у четвртфиналу Купа.

- Прија ми кад видим да млађи момци напредују уз нас старије. Поготово кад је у питању Дрезгић, заволео сам га као играча. Криво ми је што и Ковачевић нема минуте, али он је врло млад играч, треба да буде стрпљив. Ту је наравно и Гајић, који је спреман да у сваком тренутку помогне тиму. Улога нас старијих јесте да млађе играче чинимо бољим и сигурнијим. Мислим да је тако било и у Црвеној звезди, сматрам да поред Драговића и Милуновића имам део заслуга за огроман напредак Страхиње Ераковића, који је наговестио велики потенцијал. Верујем да би и Дрезгић могао да крене његовим путем - закључио је Панков.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Снежана, супруга голмана Милана Борјана

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.